Tilleggsvilkår for bruk av Fitbit

Sist endret: 6. juni 2023

For å bruke Fitbit-tjenesten må du godta (1) Googles vilkår for bruk og (2) disse tilleggsvilkårene for bruk av Fitbit («tilleggsvilkårene» »). «Fitbit-tjenesten» inkluderer Fitbit-enheter, deriblant tilhørende fastvare, apper, programvare, nettsteder på http://fitbit.com, API-er og tjenester.

Les nøye gjennom disse dokumentene. Samlet omtales disse dokumentene som «vilkårene». Her finner du informasjon om hva du kan forvente av oss når du bruker tjenestene våre, og hva vi forventer av deg.

Vi anbefaler også at du leser personvernreglene våre og dissevanlige spørsmålene om personvern på Fitbit for bedre å forstå hvordan du kanoppdatere, administrere, eksportere og slette informasjonen din

Bruk av Fitbit-tjenesten

Tjenesten vår. Vi designer produkter og verktøy du kan bruke for å nå helse- og treningsmålene dine, samt for å få verktøyene og inspirasjonen du trenger for å leve et sunnere og mer aktivt liv. Etter at du har registrert deg for Fitbit med Google-kontoen din, får du tilgang til Fitbit-tjenesten.

Autoriserte tilkoblinger. Du kan bare koble til Fitbit-tjenesten med (i) en enhet som er produsert, distribuert eller solgt av oss eller via de autoriserte forhandlerne våre, (ii) mobilappene eller wearOS-appene våre og -programvaren vår eller godkjente tredjepartsapper, tredjepartsprogrammer eller tredjepartsenheter eller (iii) nettstedene våre («autoriserte tilkoblinger»). Du kan ikke koble til Fitbit-tjenesten med enheter som ikke er produsert, distribuert eller solgt av oss eller via de autoriserte forhandlerne våre (for eksempel forfalskede versjoner av Fitbit-enheter), enheter som på annen måte er laget for å ligne på eller se ut til å være Fitbit-enheter, eller uautoriserte apper eller tilkoblinger fra tredjeparter. Hvis du lurer på om en enhet eller app er kvalifisert som autorisert tilkobling, kan du kontakte brukerstøtten.

Nødvendig utstyr. Bruk av Fitbit-tjenesten forutsetter at du bruker en mobil- eller wearOS-enhet som støttes (en «kompatibel enhet»), og at du har internettilgang, som beskrevet her. Tilstanden til og sikkerheten for den kompatible enheten din kan påvirke ytelsen til Fitbit-tjenesten, og det er ditt eget ansvar å sikre at den kompatible enheten fungerer. Du er ansvarlig for alle kostnader knyttet til internettilgang. Be internettleverandøren din om informasjon om mulige kostnader for databruk på internett.

Bruk av Fitbit-tjenesten på egen risiko

«Fitbit-innhold» inkluderer alt av bilder, grafikk, video, lyd, data, tekst, musikk, treningsopplegg, matlogger, oppskrifter, kommentarer, programvare, alle typer forfatterskap og alle former for informasjon, innhold eller annet materiale som er lagt ut, generert, levert eller på annen måte gjort tilgjengelig via Fitbit-tjenesten. Hvis du bruker Fitbit-innhold eller Fitbit-tjenesten, gjør du det bare på egen risiko.

Målet vårt er å gi nyttig og nøyaktig informasjon på Fitbit-tjenesten, men vi verken anbefaler, representerer eller gir garantier for Fitbit-innhold, informasjon eller tjenester med mindre det er uttrykkelig beskrevet i disse vilkårene.

Vi er ikke ansvarlige for at informasjonen du mottar via Fitbit-tjenesten, er korrekt, pålitelig, tilgjengelig eller effektiv, eller at den brukes korrekt. Kart, veibeskrivelser og andre GPS- eller navigasjonsdata, inkludert data knyttet til den nåværende posisjonen din, kan være utilgjengelige, unøyaktige eller ufullstendige.

Bruk av Fitbit-tjenesten skal ikke erstatte god dømmekraft og sunn fornuft. Du må lese og overholde alle sikkerhetsvarsler som følger med bruken din av Fitbit-tjenesten, inkludert de som finnes på Wear og Care-siden.

Lovfestede garantier

Gjeldende lov og rett i enkelte virkekretser kan gi implisitte garantier, betingelser eller garantier eller pålegge forpliktelser som gir deg visse forbrukerrettigheter. I noen virkekretser kan ikke slike rettigheter begrenses av kontrakter som disse vilkårene. Hensikten med disse vilkårene er på ingen måte å begrense slike rettigheter.

Kontakt lege før du bruker Fitbit-tjenesten

Generelt: Fitbit-tjenesten er ikke ment å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom. Hvis du har en medisinsk tilstand eller hjertetilstand, bør du kontakte lege før du bruker Fitbit-tjenesten, benytter deg av et treningsprogram eller endrer kosthold. Hvis du opplever en medisinsk nødssituasjon, må du slutte å bruke Fitbit-tjenesten og kontakte lege. Vær oppmerksom på at Fitbits enheter, tjenester og algoritmer ikke er klarert av helsemyndighetene for bruk i forbindelse med medisinske formål, med mindre det står oppført her.

Programvare for regulert medisinsk utstyr: Algoritmene som er oppført her, er programvare for regulert medisinsk utstyr som er klinisk validert og godkjent for bruk i utvalgte land og regioner. Du må bare bruke rapporter fra Fitbits programvare for regulert medisinsk utstyr i samsvar med bruksanvisningen som følger med programvaren. Disse funksjonene skal ikke brukes i stedet for å kontakte lege, og de gir ingen diagnose av medisinske tilstander. I stedet er rapporter fra disse funksjonene ment som informasjon du kan bruke for å innhente råd fra en lege, som deretter kan diagnostisere og behandle eventuelle sykdommer eller medisinske tilstander du måtte ha, ved å ta hensyn til den fullstendige medisinske historikken din. Hvis du gir denne informasjonen til en lege, kan vedkommende bruke den, men kun for å gi deg diagnoser i forbindelse med en sykdom eller medisinsk tilstand. Det er ditt eget ansvar å gi de medisinske dataene til legen din for videre analyse og potensielle diagnoser. Du må ikke ignorere medisinsk rådgivning fra leger eller utsette å søke råd fra leger basert på informasjon du har fått som følge av bruken din av disse funksjonene.

Langvarig kontakt med enheter til å ha på seg, kan bidra til hudirritasjon eller allergi hos noen brukere. For å redusere irritasjon bør du følge fire enkle tips for bruk og stell: (1) hold den ren, (2) hold den tørr, (3) ikke ha den på for stramt, og (4) la håndleddet hvile ved å ta av remmen i en time etter langvarig bruk. Gå til www.fitbit.com/product-care for mer informasjon. Ta av enheten og slutt å bruke den hvis du får irritert hud, sårhet, prikking, nummenhet, svie eller stivhet i hendene eller håndleddene. Hvis symptomene vedvarer lengre enn 2–3 dager etter at du har fjernet enheten, bør du kontakte lege.

Fitbit-produkter som bruker PurePulse-teknologi, har en funksjon for pulssporing som kan utgjøre en risiko for brukere med visse helsetilstander. Kontakt lege før du bruker slike produkter hvis du (1) har en medisinsk tilstand eller hjertetilstand, (2) tar lyssensitive medisiner, (3) har epilepsi eller er følsom for blinkende lys, (4) har svekket blodomløp eller får lett blåmerker eller (5) har senebetennelse, karpaltunnelsyndrom eller andre muskel- og skjelettlidelser.

Tredjepartstjenester

Med Fitbit-tjenesten kan du se, bruke eller samhandle direkte med nettsteder, apper, innhold, produkter og andre tjenester fra tredjeparter. Vær oppmerksom på at når du bruker tredjepartstjenester, er bruken din av de aktuelle tjenestene underlagt tredjepartenes egne vilkår og retningslinjer i tillegg til disse vilkårene (der det er aktuelt).