Så hanteras din data när du överför ett SIM-kort

Google samlar in viss information för att du ska kunna överföra ditt SIM-kort till en ny enhet. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. När du överför till SIM-kort samlar Google till exempel in följande:

• Användningsinformation, kraschloggar och annan resultatdata i analys- och felsökningssyfte.

Följande information överförs direkt från din gamla enhet till den nya eller delas med operatören:

• Personliga identifierare och enhetsidentifierare, till exempel IMEI-kod, telefonnummer, operatörens namn och enhetsmodell för tjänstens funktioner.
  • SIM-kortet och enhetsidentifierarna delas med operatören så att de kan överföra SIM-kortet och utfärda ett nytt eSIM.

Datan som samlas in under SIM-överföringen krypteras under överföringen.