Handbok om säkerhet och föreskrifter för Google Nest Doorbell (batteri)

Här finns produktinformation

Den här handboken innehåller de grundläggande riktlinjerna för säkerhet som finns i det tryckta häftet Säkerhet och garanti som följde med Google Nest Doorbell (”Nest Doorbell” eller ”Enheten”). Handboken innehåller också ytterligare information om säkerhet, föreskrifter och garanti för Nest Doorbell.

Säkerhet, miljö och föreskrifter: g.co/nest/legal

Garantiinformation för landet där du gjorde köpet, inklusive anvisningar om hur du begär ersättning: g.co/nest/legal

Information om ekodesign (energiprestanda): g.co/ecodesign

Omfattande onlinehjälp: g.co/nest/help

Säkerhetsvarningar

VarningVARNING! HÄLSO- OCH SÄKERHETSINFORMATION – LÄS DETTA INNAN DU ANVÄNDER ENHETEN FÖR ATT MINSKA RISKEN FÖR PERSONSKADOR, OBEHAG, SKADAD EGENDOM INKLUSIVE SKADOR PÅ NEST DOORBELL, TILLBEHÖR ELLER ANSLUTNA ENHETER OCH ATT UTSÄTTAS FÖR ANDRA RISKER.

Hantering

Hantera Nest Doorbell varsamt. Enheten eller batteriet kan skadas om du tar isär, tappar, böjer, bränner, krossar eller sticker hål på enheten. Nest Doorbell och tillhörande laddningskabel har utformats för att fungera bäst i temperaturer på mellan -20 °C och 40 °C och ska förvaras i temperaturer mellan –20 °C och 80 °C. Utsätt inte Nest Doorbell för temperaturer över 80 °C eftersom det kan skada produkten, leda till att batteriet överhettas eller utgöra en brandrisk.

Reparation och service

Försök inte reparera Nest Doorbell själv. Om du tar isär enheten kan vattenskyddet försämras och det finns risk för skador på dig eller enheten.

Kontakta kundtjänst om Nest Doorbell inte fungerar som den ska eller om den har skadats: g.co/nest/support

Strömförsörjning/laddning

Enheten är avsedd för väggmontering. Montera den i enlighet med gällande bygg- och installationsföreskrifter. Använd en monteringsplatta, väggskruvar och väggplugg som passar din väggtyp. Om du ansluter Nest Doorbell till befintliga ledningar ska du stänga av strömmen till dörrklockan före installationen och endast använda medföljande kabelkontaktdon eftersom det annars kan uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enheten eller annan egendom. Du hittar ytterligare anvisningar om väggmontering på g.co/nest/installdoorbell

Laddningskabeln och enheten ska vara placerade på väl ventilerade platser när de används. Om en skadad laddningskabel används eller om du laddar enheten i fuktiga miljöer kan det uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskada eller skada på enheten eller annan egendom. Utsätt inte enheten för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Använd inte en extern värmekälla för att torka enheten om den blir våt. Ladda inte enheten i direkt solljus eller om den är blöt.

Laddningskabeln måste vara lättåtkomlig när du laddar enheten. Denna produkt ska laddas med en certifierad begränsad strömkälla (LPS) enligt IEC 60950-1 / IEC 62368-1, med specificerad uteffekt på 5 V DC, 1,5 A. Ladda endast Nest Doorbell med den medföljande laddningskabeln. Om du inte använder medföljande laddningskabel kan det uppstå risk för brand, elektriska stötar, personskador eller skador på enheten.

Barnsäkerhet

Den här enheten är inte en leksak. Nest Doorbell kan innehålla smådelar, plast-, glas- eller metalldelar och delar med vassa kanter som kan orsaka skada eller utgöra en kvävningsrisk. Kablar och sladdar utgör en strypningsrisk för barn. Förvara kablarna till Nest Doorbell utom räckhåll för barn (avstånd på minst 1 meter) och låt inte barn leka med enheten och tillbehören. De kan skada sig själva eller andra och de kan oavsiktligt skada enheten.

Batteri

Den här enheten innehåller ett uppladdningsbart litiumjonbatteri, vilket är en känslig komponent som kan orsaka personskador om det skadas. Försök inte att ta ut batteriet. Kontakta Google eller ett serviceställe som har godkänts av Google om du vill byta ut batteriet eller om du har tappat det och misstänker att det har skadats.  Om batteriet byts av någon som inte är kvalificerad kan enheten skadas. Om batteriet byts ut på fel sätt eller om du använder ett batteri som inte uppfyller kraven kan det innebära en risk för brand, explosion, läckage eller andra faror. Du ska inte modifiera eller återskapa/restaurera batteriet, punktera eller försöka föra in objekt i batteriet, sänka ned eller utsätta batteriet för vatten eller andra vätskor, eller utsätta batteriet för brand, mycket höga temperaturer och/eller andra faror.

Kassering, transport och återvinning

Kassera och transportera enheten, batterier och tillbehör i enlighet med lokala miljö- och transportföreskrifter. Transportera dem inte på ett felaktigt sätt och kasta dem inte i vanliga hushållssopor. Felaktig kassering eller transport kan leda till brand, explosion och/eller andra risker. Du ska inte öppna dem, krossa dem, hetta upp dem till över 45  ̊C eller förbränna dem. Du hittar mer information om hur du återvinner enheten, batterierna och tillbehören på https://g.co/nest recycle.

Störning av medicinsk utrustning

Enheten använder radioenheter och andra komponenter som utstrålar elektromagnetiska fält och innehåller även magneter.  Dessa elektromagnetiska fält och magneter kan störa pacemakers och andra medicinska implantat. Håll alltid Nest Doorbell på säkert avstånd från en pacemaker eller annat medicinskt implantat. Om du har frågor om hur Google-enheten får användas med eller i närheten av en pacemaker eller annat medicinskt implantat ska du rådfråga vårdpersonal innan du använder Nest Doorbell. Om du misstänker att Nest Doorbell stör en pacemaker eller ett annat medicinskt implantat stänger du av Google-enheten och ber din läkare om information som gäller din medicinska utrustning.

Exponering för radiofrekvent störning

Enheten har bedömts uppfylla tillämpliga regelmässiga krav när det gäller exponering för radiovågor och är utformad och tillverkad för att inte överskrida tillämpliga utsläppsgränser för exponering för radiofrekvensenergi. För att uppfylla tillämpliga krav angående exponering måste det finnas ett avstånd på minst 20 cm mellan antennen på enheten och användare när enheten används.

LED-lampor

LED-lamporna som syns på enheten är säkra under rimligt förutsägbara förhållanden i enlighet med kraven i IEC 62471. Vi rekommenderar dock att du inte riktar LED-lamporna mot någons ögon.

Korrekt hantering och användning

Följ dessa riktlinjer när du använder, förvarar eller rengör Nest Doorbell.

Drifttemperatur

Använd eller ladda inte Nest Doorbell vid temperaturer under -20 °C eller över 40 °C. Om enheten blir varmare invändigt än den normala drifttemperaturen görs försök att reglera temperaturen, vilket kan leda till att enheten får minskad prestanda, sämre anslutning, inte går att ladda eller att dess skärm stängs av. Enheten kanske inte går att använda medan temperaturen regleras. Flytta enheten någonstans där den står svalare (eller varmare) och vänta i några minuter innan du försöker använda den igen.

Skötsel och rengöring

Koppla bort Nest Doorbell och nätadaptern/laddaren innan du rengör dem. Rengör inte Nest Doorbell medan den laddas eftersom det kan leda till att du eller enheten skadas. Undvik lösningsmedel och slipmedel som kan skada produktens yta. Använd inte kemiska rengöringsmedel eller kemiska ämnen som bensen när du rengör Nest Doorbell eller tillbehören.

Om du vill rengöra Nest Doorbell rekommenderar vi att du försiktigt torkar av den med en mjuk, luddfri trasa. Använd en torr trasa för att torka av damm och andra fläckar.

Du kan desinficera Nest Doorbell med hjälp av vanliga desinfektionsservetter eller städservetter med 70 % isopropylalkohol. Använd inte städservetter med blekmedel.

Vattentålighet

Nest Doorbell är väderbeständig enligt standarden IP54, men den är inte vattentät.  Väderbeständigheten är inte permanent och kan försämras av slitage, om du reparerar eller tar isär enheten eller om den skadas. Utsätt inte Nest Doorbell för vätskor eftersom det kan orsaka kortslutning och överhettning. Enhetens laddare är inte vattentålig och ska inte utsättas för vätskor.

Service och support

Otillåtna reparationer eller modifieringar kan leda till permanent skada på enheten och kan påverka garantins omfattning och behörigheten att använda enheten enligt gällande bestämmelser. Reparationer av Nest Doorbell bör endast utföras av Google eller ett serviceställe som auktoriserats av Google.

Om du behöver onlinehjälp och support besöker du g.co/nest/help.

Om du vill prata med en expert besöker du g.co/nest/contact.

Om du behöver onlinehjälp och support besöker du g.co/nest/help. Du kan kontakta kundtjänst genom att ringa till 1800 905 941 (Australien) eller 03 288 9187 (Nya Zeeland).

Om du skickar in din Nest Doorbell på service kan du eventuellt få en ersättningsenhet i stället för din ursprungliga enhet. Varor som inlämnas för reparation kan ersättas av restaurerade varor av samma typ i stället för att repareras.  Restaurerade delar kan användas vid reparation av varorna. Om det går att lagra användargenererad data på produkterna kan sådan data gå förlorad vid reparation eller byte.

Föreskrifter

Du hittar information om föreskrifter, certifiering och efterlevnadsmärkning som är specifik för Nest Doorbell på enheten eller på https://g.co/nest/legal.

EMC – meddelande om efterlevnad

Obs! Enheten och nätadaptern uppfyller kraven för elektromagnetisk kompatibilitet (EMC) enligt tester utförda under förhållanden där kompatibel kringutrustning och isolerade kablar används mellan systemkomponenter. Det är viktigt att du använder kompatibel kringutrustning och isolerade kablar mellan systemkomponenter för att minska risken för störningar i radio-apparater och tv:ar och annan elektronisk utrustning.

Föreskrifter: USA

Efterlevnad av FCC-reglerna

Obs! Utrustningen har testats och befunnits uppfylla gränserna för en digital enhet av Klass B, i enlighet med del 15 i FCC-reglerna. Dessa gränser är avsedda att ge ett skäligt skydd mot skadliga störningar i bostadsinstallationer. Utrustningen genererar, använder och kan sända ut radiofrekvensenergi och kan, om den inte installeras och används i enlighet med anvisningarna, orsaka skadliga störningar i radiokommunikation. Det finns dock inte garantier för att störningar inte kan förekomma i en viss installation. Om utrustningen orsakat skadliga störningar i radio- eller tv-mottagningen (vilket du kan kontrollera genom att stänga av och slå på utrustningen) testar du att åtgärda störningen genom att göra något av följande:

• Placera mottagarantennen på ett annat ställe.
  • Öka avståndet mellan utrustningen och mottagaren.
  • Anslut utrustningen till ett uttag i en annan krets än den som mottagaren är ansluten till.
  • Ta hjälp av återförsäljaren eller en erfaren radio-/tv-tekniker.

Alla ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen har godkänts av Google kan upphäva din rätt att använda utrustningen.

Enheten uppfyller kraven enligt avsnitt 15 i FCC-reglerna. Användning sker på följande två villkor:

1. Enheterna får inte orsaka skadlig störning.
  2. Enheterna måste tåla eventuella störningar, inklusive störningar som kan orsaka oönskad drift.

Modell: GWX3T
Produktnamn: Nest Doorbell

Ansvarig part
Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
g.co/nest/contact

Batteriladdareffektivitet

Föreskrifter: Kanada

Industry Canada, klass B

Enheten uppfyller gränsvärdena enligt ICES-003, klass B.

Nest Doorbell uppfyller ISED:s licensundantag för RSS-standarder. Användningen är underställd följande två villkor: (1) enheten får inte orsaka störningar och (2) enheten måste tåla alla störningar, inklusive störningar som kan orsaka att enheten inte fungerar på önskat sätt.

Le présent appareil est conforme aux CNR d'ISDE Canada applicables aux appareils radio exempts de licence. L'exploitation est autorisée aux deux conditions suivantes:

(1) l'appareil ne doit pas produire de brouillage, et
(2) l'appareil doit accepter tout brouillage radioélectrique subi, même si le brouillage est susceptible d'en compromettre le fonctionnement.

Föreskrifter: EU/Förenade kungariket

EU – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att radioutrustningen av typ GWX3T följer direktiv 2014/53/EU (EU:s radioutrustningsdirektiv). Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Google Commerce Limited, 70 Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2, Irland

Europeisk överensstämmelse

Förenade kungariket – meddelande om efterlevnad

Google LLC försäkrar härmed att den elektriska utrustningen av typ GWX3T följer relevanta lagstadgade krav. Hela försäkran om överensstämmelse finns på g.co/nest/conformity.

Google Commerce Limited, UK establishment, Belgrave House, 76 Buckingham Palace Road, London, SW1W 9TQ

Frekvensband och effekt

EU, Storbritannien

Uppgifterna här är den högsta radiofrekventa effekten som överförs i de frekvensband som radioutrustningen använder.

Frekvens Ström
Wi-Fi 2 400–2 483,5 MHz Max 20 dBm
Bluetooth: 2 400–2483,5 MHz Max 10 dBm

Radiofrekvent störning

Google är inte ansvariga för eventuella radio- eller tv-störningar som orsakats av obehöriga ändringar av enheterna eller tillbehören, av byte eller montering av anslutningskablar och annan utrustning annat än den som Google har angett. Åtgärder av störningar som orsakats av sådana obehöriga ändringar, byten eller kopplingar är användarens ansvar. Google och dess auktoriserade återförsäljare eller distributörer är inte ansvariga för skador eller överträdelser mot myndighetsbestämmelser som kan uppstå om användaren inte följer dessa riktlinjer.

WEEE-direktivet (Waste Electrical and Electronic Equipment) och batteridirektivet

Släng inte batterier i soporna

WEEE-symbolen ovan betyder att produkten och batterierna enligt gällande lokala lagar och regelverk inte får slängas tillsammans med hushållsavfallet. När produkten inte längre kan användas ska du ta med den till den lokala återvinningscentralen. Genom separat sortering och återvinning av produkten, de elektroniska tillbehören och batterierna blir det lättare att hushålla med naturens resurser, skydda människors hälsa och hjälpa miljön.

Ytterligare föreskrifter: Tyskland

§ 10 I 2 ElektroG: Vor der Entsorgung dieses Geräts (i) Altbatterien/-akkus, sofern sie nicht vom Gerät umschlossen sind, und zerstörungsfrei entnehmbare Lampen zerstörungsfrei trennen und (ii) alle personenbezogenen Daten löschen. § 17 I und II ElektroG: Viele Vertreiber müssen Altgeräte kostenlos zurücknehmen.

Efterlevnad av RoHS-direktivet

Denna enhet följer Europeiska parlamentets och rådets direktiv 2011/65/EU från 8 juni 2011 angående begränsning av användning av vissa farliga ämnen i elektrisk och elektronisk utrustning (RoHS) och dess tillägg.

REACH-förordningen

REACH-förordningen (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, EG nr 1907/2006) är EU:s regelverk för kemiska ämnen. Google uppfyller alla krav i förordningen och vi arbetar för att ge våra kunder information om det finns ämnen som inger mycket stora betänkligheter (SVHC-ämnen) enligt REACH. Kontakta Google på Env-Compliance@google.com om du vill ha mer information.

Tillverkare: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA, USA 94043

Föreskrifter: Japan

Detta är utrustning av klass B. Även om utrustningen är avsedd att användas i bostadsområden kan den orsaka dålig mottagning om den används i närheten av en radio- eller tv-mottagare. Följ anvisningarna i användarhandboken.

VCCI-B

VCCI-bild

Föreskrifter: Mexiko

La operación de este equipo está sujeta a las siguientes dos condiciones: (1) es posible que este equipo o dispositivo no cause interferencia perjudicial y (2) este equipo o dispositivo debe aceptar cualquier interferencia, incluyendo la que pueda causar su operación no deseada

Elektriska klassificeringar: 8–24 V AC, 50 mA med ledning

Begränsad garanti

Den begränsade garantin finns även i Googles garanticenter för maskinvara.

Google Nest Doorbell, G-logotypen och Google är varumärken som tillhör Google LLC