Tietosuojan ohjekeskus

Käytössäsi on useita asetuksia, joilla voit vaikuttaa tietosuojaasi Googlen eri palveluissa. Voit hakea vastauksia yleisiin kysymyksiin tietosuojasta ja datasta Googlen tuotteissa ja palveluissa alta tai tutustumalla tietosuojakäytäntöön.

Saatavilla on myös erityisiä resursseja ja työkaluja, jotka auttavat sinua seuraavissa asioissa:

Apua Google-tuotteen käyttöön

Tutustu ohjekeskukseen ja tukifoorumeihin.

Google-tilin palautus ja mahdollisesti vaarantuneet tilit

Google-tilin tai tilille pääsyn palauttaminen

Jos koet ongelmia henkilökohtaisella tilillä:

1. Lue kuinka voit palauttaa Google- tai Gmail-tilisi.
  2. Palauta tili näiden ohjeiden mukaan.
  3. Jos tilin palautus ei vieläkään onnistu, etsi käytössäsi olevan tuotteen keskusteluryhmä ja luo kysymyksestäsi postaus.

Jos käytät Googlen tuotteita työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, etsi Google Workspaceen liittyvää apua.

Epäily tilin vaarantumisesta
Epäilyttävää toimintaa tililläsi
Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, suojaa tilisi ohjeiden mukaisesti. Tietoturvatarkistuksen avulla voit tarkistaa ja muuttaa tilisi tietosuoja-asetuksia.

Jos epäilet rikosta

Jos epäilet rikosta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin.

Jos saat toiselle henkilölle tarkoitettua sähköpostia

Raportoiminen sisällöstä tai tiedoista, jotka haluaisit poistettavan Googlen tuotteesta tai palvelusta

Sisällöstä tai tiedoista ilmoittaminen
Pyynnöt sisällön poistamiseksi Googlen tuotteista oikeudellisista syistä

Lue lisää mahdollisesti laittoman tai luvattoman sisällön poistamisesta Googlesta.

Google tarjoaa sujuvia prosesseja sellaisen sisällön poistamiseksi Googlen palveluista, joka voi sisältää käyttäjän henkilökohtaisia tietoja.

Tämä sivu ohjaa sinut oikeaan paikkaan, jossa voit ilmoittaa sisällöstä, jonka poistamista Googlen palveluista haluat pyytää soveltuvien lakien mukaisesti.

Jos pyyntösi liittyy Youtubeen, lue lisää YouTuben tietosuojasäännöistä.

Tilin hallinnointi

Datan lataaminen Googlen tuotteista ja palveluista

Lue lisää datan lataamisesta tai siirry Takeout-työkaluun, jossa voit ladata dataasi Googlen tuotteista ja palveluista.

Työkaluillamme voit myös käyttää, tarkistaa tai poistaa dataasi.

Datapyynnön lähettäminen

Jos etsimäsi tiedot eivät löydy edellä mainituilla työkaluilla, lähetä datapyyntö ja tarkenna nämä seikat:

• Etsimiesi henkilökohtaisten tietojen kategoriat
  • Tuotteet tai palvelut, joihin data liittyy
  • Likimääräiset päivämäärät, jolloin uskot Googlen keränneen datan

Sinun on kirjauduttava Google-tilillesi, jotta voit täyttää lomakkeen.

Tärkeää: Voit myös soittaa numeroon 855-548-2777 (maksuton Yhdysvalloissa). Edustajamme voivat vastata moniin kysymyksiisi ja auttaa sinua täyttämään lomakkeen, jotta tilin omistaja saa varmasti tiedot.

Tilin perustietojen ja datan tarkistaminen

Kun olet kirjautuneena Google-tilille, voit milloin tahansa tarkistaa ja päivittää tietoja käyttämissäsi Google-palveluissa. Esimerkiksi Kuvat ja Drive on suunniteltu niin, että ne auttavat sinua ylläpitämään tietyn tyyppistä Googleen tallentamaasi sisältöä.

Tarjoamme myös paikan, jossa voit tarkistaa ja hallinnoida Google-tilillesi tallennettuja tietoja. Se sisältää seuraavia työkaluja:

Kun olet kirjautunut ulos, voit ylläpitää selaimeesi tai laitteeseesi liittyviä tietoja:

• Ei-sisäänkirjautuneena tehtyjen hakujen personointi: valitse, käytetäänkö hakutoimintaasi osuvampien tulosten ja suositusten tarjoamiseen.
  • YouTuben asetukset: keskeytä ja poista YouTube-hakuhistoriasi ja YouTube-katseluhistoriasi.
  • Mainosasetukset: valitse, millaisia mainoksia sinulle näytetään Googlessa ja Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa.
Datan poistaminen

Google-tilin poistaminen

Voit poistaa Google-tilisi milloin tahansa. Jos muutat mielesi tai poistat tilisi vahingossa, sen palauttaminen saattaa olla mahdollista. Lue lisää tilin palauttamisesta.

Kun tilisi on poistettu, kaikki datasi ja tilin sisältö poistetaan järjestelmistämme tietyn ajan kuluttua. Käytännössämme kerrotaan, miksi eri datatyyppien säilytysajat vaihtelevat. Kun poistat Google-tilisi, et voi enää käyttää

• kirjautumista edellyttäviä palveluja, esim. Gmailia, Drivea ja Kalenteria
  • tiliisi liitettyä dataa, esim. sähköposteja, valokuvia ja maksutapahtumien tietoja
  • YouTube-tilauksia
  • Google Playsta ostamaasi sisältöä, esim. elokuvia, pelejä tai musiikkia
  • Chromeen tallentamiasi tietoja
  • Gmail-käyttäjänimeäsi. Kun käyttäjänimi on poistettu, et voi käyttää sitä uudelleen. Et voi myöskään luoda uutta Google-tiliä samalla käyttäjänimellä.

Näiden työkalujen lisäksi voit käyttää erillisiä poistotoimintoja Kuvissa ja muissa tuotteissamme.

Dataan pääsy ja sen käyttö

Tietyt lait voivat myöntää sinulle oikeuden pyytää pääsyä henkilökohtaisiin tietoihisi. Uskomme, että paras ratkaisu on se, että saat itse päättää datasi käytöstä. Siksi olemme luoneet käyttäjäystävällisiä työkaluja, joilla käyttäjät voivat käyttää ja tarkistaa datansa helpommin, sekä ladata sen, siirtää sen toiseen palveluun tai poistaa sen kokonaan.

Käyttäjiämme suojellaksemme olemme ottaneet käyttöön lisäsuojauksen infrastruktuurin, joka varmistaa, että vain valtuutetuilla henkilöillä on pääsy heihin liittyviin henkilökohtaisiin tietoihin.

Käyttäjille tarkoitetut työkalumme on suunniteltu antamaan sinulle henkilökohtaiset tietosi tiiviisti, läpinäkyvästi, ymmärrettävästi ja helposti saavutettavassa muodossa. Esimerkkejä:

• Toimintojen hallinnasta voit muokata, minkä tyyppisiä tapahtumia haluat tallentaa Google-tilillesi. Jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, hakusi ja se mitä teet muissa Googlen palveluissa tallentuvat Google-tilillesi, jotta saisit jatkossa sinulle paremmin soveltuvia kokemuksia, kuten nopeampia hakuja ja hyödyllisempiä sovellus- ja sisältösuosituksia.
  • Voit myös sallia verkko- ja sovellustoiminnan tallentaa Google-tilillesi tietoja toiminnastasi muilla sivustoilla, sovelluksissa ja laitteilla, jotka käyttävät Googlen palveluita, esimerkiksi sovellusten asennus ja käyttö Androidilla. Voit katsoa ja hallinnoida verkko- ja sovellustoimintadataasi intuitiivisessa verkko- ja sovellustoiminnan käyttöliittymässä.
  • Voit ladata tiedot myös Googlen datatyökalun avulla. Työkalun avulla voit valita, mitä dataa haluat nähdä, sekä miten usein ja milloin dataa lähetetään.

Näiden työkalujen avulla voit parhaiten vaikuttaa siihen, miten Googlen ydinpalvelut käsittelevät dataasi. Voit myös lähettää pyyntöjä pääsyoikeuslomakkeella, joka on saatavilla Tietosuojan ohjekeskuksessa

Alta voit lukea lisää näistä vaihtoehdoista.

Miten pääsen käyttämään dataani?

Alla on kolme tärkeintä tapaa päästä dataan ja hallinnoida sitä:

Datan käyttö suoraan Googlen palveluiden ja Google-tilin kautta

Kun olet kirjautuneena sisään, voit aina tarkistaa ja päivittää tietoja käyttämissäsi palveluissa. Esimerkiksi Kuvat ja Drive on suunniteltu auttamaan sinua hallinnoimaan tietyn tyyppistä Googleen tallentamaasi sisältöä.
Loimme myös paikan, jossa voit tarkastella ja hallinnoida Google-tilillesi tallennettuja tietoja.
Googlen intuitiivisten käyttöliittymien ja asetusten avulla voit helposti käyttää ja hallita tietoja useissa Googlen palveluissa. Esimerkkejä:
  • Omat tapahtumat. Tämän asetuksen avulla voit tarkastella ja hallinnoida tietoa, jota on kertynyt, kun olet käyttänyt Google-palveluja esimerkiksi tekemällä hakuja tai käymällä Google Playssa.
    • Jos esimerkiksi haluat tietää viime viikolla Google Hausta löytämäsi verkkosivuston, voit käyttää yksinkertaista hakutoimintoa. Voit tehdä seuraavia asioita:
      • Hakea avainsanoilla kirjoittamalla haluamasi termit hakukenttään.
      • Suodattaa päivämäärän ja tuotteen mukaan klikkaamalla Suodata päivämäärän ja tuotteen mukaan ‐painiketta ja lisäämällä haluamasi päivämäärät ja tuotteet.
      • Selata kaikkea tallennettua toimintaasi.
  • Voit myös käyttää verkko- ja sovellustoiminnan, sijaintihistorian tai YouTube-historian käyttöliittymiä, jos haluat hakea niistä tai haluat käyttää kyseisten palvelujen tarkkoja asetuksia.
    • Verkko- ja sovellustoiminta. Voit tarkistaa ja hallinnoida toimintaasi Googlen sivustoilla ja sovelluksissa (mukaan lukien käyttöön liittyviä tietoja, kuten sijainnin), mikä auttaa nopeuttamaan hakujen tekemistä, parantamaan suosituksia ja tarjoamaan sinulle personoidumman käyttökokemuksen Mapsissa, Haussa ja muissa Googlen palveluissa.
    • Sijaintihistoria. Jos haluat esimerkiksi tarkistaa ja muokata tietoja laitteiden kanssa käymistäsi paikoista myös silloin, kun et käytä tiettyä Googlen palvelua, saat muun muassa personoituja karttoja ja suosituksia näiden paikkojen perusteella.
    • YouTube-historia. Voit tarkistaa ja muokata katsomiasi YouTube-videoita ja YouTubessa tekemiäsi hakuja sekä saada parempia suosituksia, ja esimerkiksi saada muistutuksen siitä, mihin jäit.
  • My Ad Center. Voit tarkistaa, millaisia mainoksia sinulle näytetään Googlessa sekä Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa. Voit valita omia kiinnostuksen kohteita tai käytetäänkö henkilökohtaisia tietojasi osuvampien mainosten näyttämiseen. Voit myös laittaa tiettyjä mainospalveluita päälle tai pois päältä.
    • Muokkaa mainoksia. Valitse aiheet ja brändit, joihin liittyviä mainoksia haluat nähdä enemmän tai vähemmän.
    • Muokkaa yksityisyysasetuksia. Voit räätälöidä ja poistaa käytöstä tietoja, joita et halua käyttää mainosten personointiin.
    • Omien tapahtumien My Ad Center ‐asetukset ‐sivulta voit myös tarkistaa ja muuttaa My Ad Centerin valintoja, kuten tykkäämiäsi tai estämiäsi mainoksia.
  • Google Workspace ‑hakuhistoria. Kun käytät Google Workspace ‐tuotteita (esim. Gmailia ja Google Drivea), voit halutessasi valita, että Google tallentaa tekemäsi haut, jotta voit tarkistaa ja ylläpitää niitä.
  • Ostokset ja varaukset. Hallinnoi Haussa, Mapsissa tai Assistantilla tekemiäsi ostoksia ja varauksia.
  • Google Hallintapaneelissa voit ylläpitää tiettyihin tuotteisiin liittyviä tietoja.

Suora pääsy dataan datanlataustyökalun avulla

Google tarjoaa erilaisia palveluja, joita voidaan käyttää monella tavalla ja monilla asetuksilla, joten se, mitä tietoja kustakin henkilöstä kerätään riippuu siitä, mitä palveluja hän käyttää ja miten. Tämä tarkoittaa, että Googlen palvelujen käytöstäsi kerättävät tiedot voivat poiketa toisen käyttäjän Googlen palveluiden käytöstä kerättävistä tiedoista.
Google Takeout on joustava ja tehokas työkalu, jonka avulla saat pääsyn dataan räätälöidysti ja intuitiivisesti. Kun käytät Google Takeoutia, voit ladata dataa useista Googlen palveluista tiiviissä, läpinäkyvässä ja helposti ymmärrettävässä muodossa.
Alla on tietoa Google Takeoutin käyttämisestä, sekä esimerkkejä palveluista ja tiedoista, jotka ovat saatavilla Google Takeoutin avulla.

Google Takeoutin käyttö

Voit käyttää Google Takeoutia näin: Lue lisää ohjekeskuksesta.

• Löydät Takeout-työkalun jostakin linkitetyistä alustoista, esimerkiksi tietosuojan ohjekeskuksesta. Sinun on oltava kirjautuneena Google-tilille, jolla yrität ladata kyseiseen Google-tiliin liittyvää dataa.
  • Voit valita, mistä palveluista haluat dataa, siirtymällä tiettyyn Googlen palveluun, josta haluat saada henkilökohtaisia tietojasi.
    • Valitse haluamasi data
  • Valitse valintaruutu sen palvelun kohdalla, josta olet kiinnostunut.
    • Valitse Googlen palvelu
  • Jos haluat ladata vain osan tuotteen datasta, valittavana voi olla painike, kuten Luettelo Sisältää kaiken datan. Sitten voit poistaa valinnat niiden datatyyppien kohdalta, joita et halua ladata.
    • Valitse datan määrä
  • Valitse sitten Seuraava vaihe.
    • Valitse "Seuraava vaihe"
  • Tässä viimeisessä vaiheessa voit valita esimerkiksi kuinka usein haluat, että tämä data viedään, sekä mihin data viedään. Voit myös luoda automaattisesti arkistoidun datan valitusta datasta kahden kuukauden välein vuoden ajan. Ensimmäinen arkisto luodaan saman tien.
    • Valitse toistuvuus ja kohde
  • Kun vienti on valmis, saat sähköpostin, jossa on linkki pyydettyihin tietoihin. Prosessiin voi kulua eri aika riippuen tilisi tietojen määrästä. Useimmat ihmiset saavat linkin arkistoonsa samana päivänä, kun he sitä pyytävät.
    • Lataa datatiedosto

Esimerkkejä saatavilla olevista tiedoista

Google-tili – sisältää dataa tilisi rekisteröinnistä ja toiminnasta, esimerkiksi:

• Tilin rekisteröintitiedot, kuten luontipäivä, käyttöehtojen IP-osoite, käyttöehtojen kieli, tilin palautustiedot (esim. palauttamissähköposti, tekstiviesti ja vaihtoehtoiset sähköpostiosoitteet)
  • IP-toiminta, kuten IP-osoite, aikaleima, selaintiedot, käyttöjärjestelmän tiedot ja laite, jolla sivustoa käytetään

Google Play Kauppa dataa Google Play Kaupan tapahtumista, esimerkiksi:

• Asennukset – Google Play ‐sovellusasennusten ja niihin liittyvien tietojen lista, kuten aikaleima, päivitysaika, laitteen operaattorin tiedot, mallitiedot ja valmistajan tiedot
  • Lunastushistoria – Lista Google Play ‐tarjousten lunastuksista ja niihin liittyvästä datasta
  • Ostoshistoria – Lista Google Play -ostoksistasi ja siihen liittyvästä datasta (esim. käyttäjän kieli, käyttäjäkoodi ja aikaleima)
  • Tilaushistoria – Yksityiskohtainen ostodata Google Play -tilauksista ja niihin liittyvästä datasta (esim. IP-osoitteen sisältävä sijainti)
  • Laitteet – Google Play Kauppaa käyttävien laitteidesi data (esim. sijaintitiedot)
  • Play-asetukset – Google Play ‐sovellusten ja niihin liittyvän datan asetukset

Access Log Activitylokitiedot tilitapahtumista, esimerkiksi:

• Toiminta-IP-lokit: Googlen palvelut, joita on käytetty laitteillasi (esim. joka kerta kun puhelimesi synkronoidaan Gmailin kanssa), aikaleimat, IP-osoitteet ja selaintiedot
  • Laitelokit: Lista laitteista (esim. Nest, Pixel, iPhone), jotka ovat käyttäneet Google-tiliäsi 30 viime päivän aikana

Pyyntö tietosuoja-asiantuntijatiimille

Google on suunnitellut datapääsylomakkeen, jota voi käyttää tietosuojan ohjekeskuksessa. Sivusto on linkitetty Googlen tietosuojakäytäntöön. Tällä lomakkeella lähetetyt pyynnöt ohjataan Googlen tietosuoja-asiantuntijatiimille. Kaikki tämän lomakkeen kautta lähetetyt pyynnöt arvioidaan erikseen. Lomakkeen kautta lähetetyt pyynnöt tarkistetaan manuaalisesti, jotta ne voidaan arvioida ja niihin voidaan vastata. Tämän takia prosessi kestää automaattisia itseaputyökaluja kauemmin.
  • Kun täytät datapääsylomakkeen, sinua pyydetään antamaan tiettyjä tietoja pyyntösi ohjaamiseksi:
    • Sähköpostiosoite – Tämä auttaa meitä vahvistamaan henkilöllisyytesi (lue lisää usein kysytyistä kysymyksistä).
    • Asuinmaasi – Maan avulla voimme tunnistaa pyyntöösi liittyvät lailliset oikeudet.
    • Kysymäsi tuote (tai tuotteet) – Näin löydämme pyytämäsi datan ja mahdolliset työkalut, joilla voit käyttää dataa suoraan (katso yltä).
    • Etsimääsi asiaan liittyviä tietoja – Tämä on tärkeää, jotta saamme tietää pyyntösi laajuuden. Voit käyttää datapääsylomaketta niin laajasti tai tarkasti kuin haluat. Pyyntösi tarkkuus vaikuttaa saamaasi vastaukseen. Esimerkkejä:
      • Voit pyytää kaikkea Googlen käsittelemää dataa (esim. "Mikä tahansa data" tai "Kaikki data"). Koska tämä on erittäin laaja pyyntö, ensimmäinen vastauksesi sisältää verkkotyökaluja, joissa voit käyttää dataasi. Asiantuntijamme voi kuitenkin pyytää sinulta tarkennusta, jotta hän voi tarjota sinulle hyödyllisempiä vastauksia.
      • Jos voit määrittää tietyt arvopisteet tai dataluokat, kuten puheluiden tallenteet, chatin transkriptiot, kirjautumistietojen tiedot jne., pyyntösi voidaan käsitellä tehokkaammin.
      • Voit löytää tietoa sinua kiinnostavista tuotteista julkaisemistamme datan käsittelyyn liittyvistä tiedoista Googlen tietosuojakäytännössä tai Google Cloudin tietosuojailmoituksessa, jos käytät yritysten Cloud-tuotteita. Jos pyydetty data ei ole saatavilla verkkotyökaluissa, asiantuntijoidemme tietosuojatiimi etsii dataa.
    • Kun olet vastaanottanut pyynnön datapääsylomakkeen kautta, pyyntösi käsitellään seuraavasti:
      • Tietosuoja-asiantuntijatiimi vahvistaa, että pyynnön tehnyt henkilö on sama, johon data liittyy. Jos esimerkiksi lähetät pyynnön yhdeltä Google-tililtä toiseen Google-tiliin liittyen, pyydämme lähettämään pyynnön asiaan liittyvältä Google-tililtä.
      • Kun asiantuntijatiimi on vahvistanut, että olet se henkilö, johon pyydetty data liittyy, asiantuntijat arvioivat pyyntösi ja päättävät vastauksen. Esimerkkejä:
        • Jos pyynnön monimutkaisuuden takia tarvitaan lisäaikaa, sinulle ilmoitetaan pidennetystä kestosta.
        • Jos pyyntösi on epäselvä tai liittyy suureen määrään tietoja, sinua pyydetään selkeyttämään pyyntöäsi määrittelemällä tarkemmin tiedot tai käsittelytoiminnot, joihin pyyntö liittyy.
        • Jos voit selventää pyynnön laajuutta esimerkiksi tunnistamalla tiettyjä pyyntöösi liittyviä data- tai palvelukategorioita, asiantuntijamme voivat vastata sinulle paremmin. Tämä voi tarkoittaa tiettyjä käyttäjille tarkoitettuja työkaluja, joilla saat pääsyn relevanttiin dataan parhaiten ymmärrettävässä ja tiivistetyssä muodossa, sekä ohjeet työkalujen käyttöön.
        • Jos pyydetty data ei ole saatavilla käyttäjille tarkoitetuissa työkaluissa, asiantuntijat tekevät tuotantoon liittyviä hakuja datan laajuuden tunnistamiseksi.
      • Kun datan laajuus on tunnistettu tietosuoja-asiantuntijatiimissä, he kokoavat datan ja käyttävät vapautuksia tarvittaessa (esim. jos datan paljastaminen voi vaikuttaa negatiivisesti kolmansien osapuolten oikeuksiin ja etuihin).
      • Kun dokumentit on valmisteltu, data toimitetaan sinulle asianmukaisen tuotantokanavan kautta. Voit esimerkiksi käyttää dataan pääsyyn erityistä alustaa, jonka asianmukaiset tiimit ovat koonneet manuaalisesti.
      • Jos järjestelmiimme tehdyn perusteellisen haun jälkeen pyyntöösi liittyvää dataa ei löydy, sinulle ilmoitetaan, että responsiivista dataa ei tunnistettu.

Huomaa, että tietynlaista dataa ei voi toimittaa vastauksena pyyntöön.

Lue lisää pääsyoikeuspyyntöjen lähettämisestä Usein kysyttyä ‑osiosta.

Usein kysyttyä

Pyynnön tehneen henkilön henkilöllisyyden todentaminen

Jos yksityishenkilö hakee pääsyä dataan:
  1. Jos henkilö haluaa Google-tiliin liittyvää dataa, hänen on lähetettävä pyyntö kyseiseen Google-tiliin liitetystä todennetusta sähköpostiosoitteesta, jotta hän voi saada pääsyn kyseiseen dataan. Jos pyyntö lähetetään muusta kuin Google-tiliin liittyvästä sähköpostiosoitteesta, emmekä voi vahvistaa, että pyydetty data liittyy henkilöön, hän ei saa pääsyä Google-tiliin liittyviin tietoihin.
  2. Jos dataa käsitellään tavalla, josta kyseistä henkilö ei voi tunnistaa, tällaisia tietoja ei yleensä voida vahvistaa liittyvän pyynnön tekijään. Tämä voi koskea tietoja, joita käsitellään ilman, että ne liittyvät tiettyyn henkilöön. Esimerkiksi Googlen SafesSites-datan yhteydessä käsitelty data liitetään Chromen kattavaan API-avaimeen, jota ei voitu käyttää yksittäisten käyttäjien todentamiseen. SafeSites-dataa ei tämän mukaan toimiteta pääsyoikeuspyynnön perusteella.

Miksi Google pyytää minua kirjautumaan Google-tililleni Google-tilin datan käyttöä varten?

Pyydämme useiden hyvien syiden takia käyttäjää kirjautumaan sille Google-tilille, josta hän haluaa tietoja. Näin voimme auttaa suojaamaan käyttäjien yksityisyyttä, noudattaa säädöksiä ja estää petoksia.

• Käyttäjän tietosuojan turvaamiseksi. Vahvistamalla käyttäjän henkilöllisyyden voimme varmistaa, että jaamme dataa vain valtuutetulle henkilölle. Tämä auttaa pitämään yllä käyttäjien tietosuojaa ja estämään henkilökohtaisten tietojen luvattoman käytön.
  • Säädösten noudattamiseksi. Monet lait ja säädökset edellyttävät, että organisaatiot ylläpitävät käyttäjiensä tietosuojaa. Yksi vaihe on vahvistaa, että tietoihin pääsyä pyytävä henkilö on se, johon tiedot liittyvät. Tämä auttaa organisaatioita noudattamaan näitä lakeja ja säädöksiä sekä ylläpitämään käyttäjien tietosuojaa.
  • Väärinkäytösten estämiseksi. Kun jaamme dataa jollekulle, annamme datan hänelle luottamuksellisesti. Kun vahvistamme, että käyttäjällä on oikeus pyytämäänsä tietoon, voimme suojella käyttäjiemme etuja.

Voinko käyttää muita Google-tiliin liittyviä tai Google-tililtä saatuja tietoja saadakseni pääsyn kyseiseen Google-tiliin liittyvään dataan?

Käyttäjällä olevat tiedot (esim. välitetyt sähköpostit, IP-osoitetiedot, joista tiliä on käytetty tai evästetunnukset) eivät yksin riitä vahvistamaan, että pyynnön tehnyt käyttäjä on se, johon data liittyy.

Esimerkiksi kolmannet osapuolet voivat saada sähköpostiosoitteita, IP-osoitteita tai laitetietoja useilla tavoilla, kuten puolisolta tai kumppanilta, joka jakaa laitteen tai saa pääsyn kumppaninsa tilille, josta he lähettävät edelleen itselleen sähköposteja, joita he lähettävät tilin kaappaamiseksi. Vastaavasti kolmannet osapuolet saattavat muuttaa automaattisten sähköpostien sisältöä niin, että ne näyttävät liittyvän eri tiliin. Vastaavasti IP-osoitteet ja evästetunnukset eivät yksinään riitä vahvistusta varten, sillä nämä tiedot voivat olla usealla ihmisellä samaan aikaan.

Miksi Google-asiakastuen puhelutallenteet eivät ole saatavilla Takeoutissa?

Koska puhelutallenteet edellyttävät tarkistusta kolmannen osapuolen datan varalta, on ilmoitettava manuaalisesti, onko niissä kolmannen osapuolen dataa, Jos dataa on, sitä on sensuroitava asianmukaisesti.

Miksi ohjaatte minut käyttäjille tarkoitettuihin työkaluihin, kun pyydän pääsyä dataan?

Google tarjoaa erilaisia palveluja, joita voidaan käyttää monella tavalla ja monilla asetuksilla, joten se, mitä tietoja kustakin henkilöstä kerätään riippuu siitä, mitä palveluja hän käyttää ja miten. Tämä tarkoittaa, että Googlen palvelujen käytöstäsi kerättävät tiedot voivat poiketa toisen käyttäjän Googlen palveluiden käytöstä kerättävistä tiedoista.

Tarjoamme joustavia ja tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit käyttää ja hallinnoida sinusta kerättyjä tietoja. Tiedot on kuvattu tarkemmin tässä. Näiden työkalujen avulla saat pääsyn tiiviiseen, läpinäkyvään, ymmärrettävään ja helposti saavutettavaan tietoon datasta.

Kun saamme pyynnön, ohjaamme usein käyttäjiä käyttämään työkaluja, joilla he pääsevät pyydettyihin tietoihin.

Millaista pyyntööni liittyvää dataa ei ole saatavilla?

Tästä ohjekeskuksesta näet tietoa datasta, jota ei anneta pyynnön perusteella.

Yksityisyys- ja turvallisuusasetukset

Yksityisyysasetusten tarkistaminen

Voit itse valita yksityisyysasetuksesi eri palveluissamme. Yksityisyysasetusten tarkistuksella voit tutustua tärkeisiin yksityisyysasetuksiin (kuten alla olevat) ja muokata niitä. Näiden työkalujen lisäksi tuotteissamme on erillisiä yksityisyysasetuksia.

• Toimintojen hallinta
    • Päätä, minkä tyyppisiä tapahtumia haluat tilillesi tallennettavan. Voit esimerkiksi ottaa käyttöön sijaintihistorian, jos haluat saada päivittäisen työmatkasi liikenne-ennusteita, tai voit tallentaa YouTube-katseluhistoriasi saadaksesi parempia videoehdotuksia.
  • Mainosasetukset
    • Muuta valintojasi sinulle näytettävistä mainoksista Googlessa sekä Googlen kanssa mainosyhteistyötä tekevillä sivustoilla ja sovelluksissa. Voit valita omia kiinnostuksen kohteita tai käytetäänkö henkilötietojasi osuvampien mainosten näyttämiseen. Voit myös ottaa tiettyjä mainospalveluita käyttöön tai pois käytöstä.
  • Tietoja sinusta
    • Valitse, mitä tietoja sinusta näkyy muille Google-palveluissa.
Tarkista, miten jaat dataasi kolmansien osapuolten sovelluksille ja sivustoille

Jotta datasi jakaminen olisi turvallisempaa, voit antaa kolmansille osapuolille ja sovelluksille käyttöoikeuden vain tiettyihin Google-tilin osiin.

Tarkista, miten jaat dataasi kolmansien osapuolten sovelluksille ja sivustoille.

Tietoturva-asetusten tarkistaminen
Googlen datan- ja tiedonkeruu

Mitä tietoja keräämme ja miten käytämme niitä

Olemme sitoutuneet toimimaan läpinäkyvästi keräämiemme tietojen ja niiden käyttötapojen suhteen. Tietosuojakäytännössä on lisätietoja sitoumuksistamme. Selitämme myös, minkätyyppisiä tietoja keräämme ja miksi, miten tietoja kerätään ja käytetään ja milloin niitä jaetaan. Voit lukea lisää Googlen tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteista turvallisuuskeskuksesta.

Minne data tallennetaan

Palvelimemme sijaitsevat eri puolilla maailmaa, jotta palvelut toimivat mahdollisimman vakaasti. Tietojasi voidaan siis käsitellä muualla kuin asuinmaassasi sijaitsevilla palvelimilla. Google suojaa datasi samantasoisesti riippumatta sen käsittelypaikasta.

Apua yksityisyyteen liittyvissä kysymyksissä

Kysymyksiä tietosuojasta

Googlella on erillinen tiimi, joka vastaa käyttäjien tuotteisiin liittyviin tietosuojakysymyksiin. Jos et löydä tietosuojakysymykseesi vastausta tietosuojan ohjekeskuksesta, voit soittaa maksuttomaan numeroon 855-548-2777 tai täyttää tämän verkkolomakkeen. Jos sinulla on Google Workspace ‑tiliin liittyvä tietosuojakysymys, voit ottaa yhteyttä tilin järjestelmänvalvojaan. Jos olet järjestelmänvalvoja, ota yhteyttä Google Workspace ‑tukeen.

Lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöistä on saatavilla tietosuojakäytännössä.

Saatavilla on myös erityisiä resursseja ja työkaluja, jotka auttavat sinua seuraavissa asioissa:

Yritysasiakkaiden pyynnöt ja resurssit

Datan käsittely Google Cloudin kautta

Jos käytät Gmailin, Driven tai muun Google-tuotteen kuluttajaversiota, Googlen käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö koskevat sinua.

Google ei tarjoa datan käsittelyä koskevaa sopimusta Gmailin tai Driven kuluttajaversioille. Google ei toimi näiden palveluiden kuluttajaversioiden datan käsittelijänä. Jos tarvitset erityistä apua yksityisyyteen, tietosuojavelvoitteisiin tai vaatimustenmukaisuuteen liittyen, ota yhteyttä lakineuvontaan.

Jos organisaatiosi käyttää Google Workspacen, Google for Educationin tai Google Cloud Platformin palveluita, Cloudin datankäsittelyä koskeva lisäys (CDPA) saattaa koskea sinua. Jos sopimuksessasi ei vielä ole otettu huomioon CDPA:ta (tai sen edeltäjää, joko datankäsittelyä koskevaa muutosta tai datan käsittely- ja tietoturvaehtoja), voit hyväksyä CDPA:n hallintakonsolin kautta näiden ohjeiden mukaisesti (Google Workspace ja Google Workspace for Education) tai näiden ohjeiden mukaisesti (Google Cloud Platform). Huomaa kuitenkin, että jos organisaatiosi ostaa Google Cloud Platformin jälleenmyyjältä, CDPA ei koske sinua, koska sitoudut sen sijaan jälleenmyyjän datankäsittelyä koskeviin ehtoihin. Jos sinulla on kysyttävää näistä ehdoista, ota yhteyttä jälleenmyyjään.

Lisäksi Google Cloudin tietosuojailmoituksessa kerrotaan, miten keräämme ja käsittelemme henkilökohtaisia tietoja (ei koske käyttäjien dataa) näiden palveluiden osalta.

Datan käsittelyä koskevien ehtojen löytäminen

Google tuo saataville asianmukaiset datankäsittelyehdot tuotteista, joissa se toimii datan käsittelijänä. Näihin kuuluvat muun muassa:

Voit myös katsoa, miten Google tukee Google Ads ‑mainostajia GDPR:n noudattamisessa. Kaikkien muiden Ads-ominaisuuksien tiedot löydät Googlen rekisterinpitäjän käyttöehdoista.

Lisätietoa tuotteista ja datan käsittelyehdoista on osoitteessa privacy.google.com/businesses/compliance.

Huijausten välttäminen ja niistä ilmoittaminen

Joskus Googlen brändiä käytetään petoksiin ja huijauksiin. Lue lisää huijausten välttämisestä ja niistä ilmoittamisesta.

Jos havaitset tililläsi epäilyttävää toimintaa, katso ohjeet tilin suojaamiseen. Googlen Tietoturvatarkistuksen avulla voit tarkistaa tilisi tietosuoja-asetukset.