Google Podcast Manager-användare kan nu ladda upp sina poddar på YouTube med RSS-uppladdning. Läs mer här

Översikt

Avancerade användare

Om du hanterar RSS-filerna själv eller om du använder ett webbhotell men vill veta mer finns här en översikt över hur du får din podd att synas på Google. Varje steg förklaras i detalj senare.

1. Förstå kraven för att synas i Google Podcasts
  2. Skapa ett RSS-flöde som följer Googles riktlinjer..
  3. Skapa en startsida som länkar till ditt flöde och följer Googles riktlinjer. Detta är inget krav, men vi rekommenderar att du gör det.
  4. Se till att podden blir indexerad av Google. Om poddens startsida har länkats korrekt (steg 3) kan du antingen vänta tills Google hittar och indexerar startsidan och RSS-flödet på egen hand, eller så kan du berätta för Google om flödet. Om du inte har någon dedikerad startsida måste du uttryckligen begära indexering.
  5. Hjälp lyssnare att hitta din poddserie. Lyssnare kan söka efter poddserien på Google när den har indexerats, men du kan även skapa direktlänkar till poddserien eller avsnitten som du kan dela med lyssnare.
  6. Övervaka lyssnardata för podden.
  7. Hantera din podd på Google.

Om allt går bra ska en ny podd vara tillgänglig på Google inom en vecka.