Gebruikers van Google Podcasts Manager kunnen hun podcasts nu naar YouTube uploaden via RSS-upload. Hier vind je meer informatie.

Overzicht

Ervaren gebruikers

Als je je RSS-bestanden zelf beheert of als je een podcast-hostingservice gebruikt, maar meer informatie wilt, vind je hier een overzicht van de stappen om je podcast op Google te krijgen. Elke stap wordt later uitgebreid uitgelegd.

1. Begrijpen wat de vereisten zijn voor weergave op Google Podcasts
  2. Maak een RSS-feed die voldoet aan de richtlijnen van Google.
  3. Maak een homepage die linkt naar je feed en de richtlijnen van Google volgt. Dit is niet vereist, maar wordt ten zeerste aanbevolen.
  4. Je podcast laten indexeren door Google. Als je een juist gelinkte homepage hebt (stap 3), kun je wachten totdat Google je homepage en RSS-feed op natuurlijke wijze vindt en indexeert, of je kunt Google expliciet informeren over je feed. Als je geen speciale homepage hebt, moet je expliciet een indexering aanvragen.
  5. Help luisteraars om je serie te vinden. Luisteraars kunnen naar je serie zoeken op Google zodra deze is geïndexeerd, maar je kunt ook rechtstreekse links maken naar je serie of afleveringen. Deze links kun je posten of delen met luisteraars.
  6. Je podcast-luistergegevens bijhouden.
  7. Je podcast beheren op Google.

Als alles goed gaat, is er binnen een week een nieuwe podcast beschikbaar op Google.