Gebruikers van Google Podcasts Manager kunnen hun podcasts nu naar YouTube uploaden via RSS-upload. Hier vind je meer informatie.

Richtlijnen voor de Google Podcasts-badge

Een Google Podcasts-link en -badge toevoegen aan je website

Waar je je podcast ook promoot, met de badge Luisteren op Google Podcasts kun je rechtstreeks naar je serie of aflevering op Google Podcasts linken. Deze badge is beschikbaar in verschillende formaten en indelingen, en is gelokaliseerd naar 49 talen.

Google Podcasts-badge

Instructies voor het toevoegen van de Google Podcasts-badge

In Google Podcasts-manager

Als je serie is geregistreerd in Google Podcasts-manager, kun je als volgt een Google Podcasts-badge downloaden en gebruiken:

1. Op de homepage van je serie in Google Podcasts-manager klik je op Instellingen Instellingen > Podcast delen om het dialoogvenster voor het delen van de serie te openen.
  2. Kies een taal voor de badge in de taalkiezer.
  3. Download  het afbeeldingsbestand voor de badge en sluit het in je webpagina in. Je kunt ook op de ingesloten fragmentknop  klikken om de html-code die je aan je webpagina kunt toevoegen te kopiëren zonder dat je het afbeeldingsbestand voor de badge hoeft te downloaden. Als je het afbeeldingsbestand downloadt, link je dit naar je podcast met de link naar de Google Podcasts-serie in het dialoogvenster.
  4. Volg de richtlijnen voor het gebruik van badges hieronder.

Buiten Google Podcasts-manager

Als je je serie niet hebt geregistreerd in Google Podcasts-manager, kun je als volgt een Google Podcasts-badge downloaden en gebruiken:

1. De badge 'Luisteren op Google Podcasts' downloaden
  2. Zoek de URL van je podcast of aflevering op Google Podcasts.
  3. Sluit de badge 'Luisteren op Google Podcasts' in op je pagina en link deze aan de URL die je in stap 2 hebt gevonden. De badge moet een link bevatten naar je podcast of naar een specifieke aflevering op Google Podcasts.
  4. Volg de richtlijnen voor het gebruik van badges hieronder.

Richtlijnen voor het gebruik van badges

Volg deze richtlijnen als je de badge 'Luisteren op Google Podcasts' gebruikt:

• Elk online gebruik van de badge moet linken naar je podcast of aflevering op Google Podcasts.
  • Gebruik de badge zoals aangeleverd, zonder andere aanpassingen behalve de aanpassing van het formaat (tot het minimaal toegestane formaat):
    • Zorg ervoor dat de badge leesbaar is.
    • Voeg geen aanvullende tekst of afbeeldingen toe, zoals valschaduwen of weerspiegelingen.
    • Wijzig de badgekleuren niet.
    • Verwijder of herschik geen tekst of afbeeldingen en voeg ze niet toe in de badge.
    • Vervorm, verdraai of verbuig de badge niet.
  • Zorg ervoor dat de taal van de badge zoveel mogelijk overeenkomt met de taal van je marketingcampagne.
  • Volg de onderstaande regels voor het formaat en de plaatsing van de badge.
  • De badge kan alleen worden gebruikt om content te promoten die beschikbaar is op Google Podcasts.
  • Neem de juiste wettelijke toeschrijving voor Google Podcasts op wanneer er ruimte is in het advertentiemateriaal.
  • Als je de badge in een van deze aanvullende contexten gebruikt, moet je goedkeuring aanvragen bij het Partner Brand-team van Google Podcasts:
    • Een tv-spot
    • Een marketingcampagne voor buitenshuis
    • Een marketingcampagne die meer dan één miljoen vertoningen oplevert

Formaat en plaatsing van de badge

• De minimale breedte van de badge op een webpagina is 150 pixels breed bij 1x (plus een extra rand die hieronder wordt beschreven).
  • Wijzig de beeldverhouding van de aangeleverde afbeeldingen niet als je het formaat wijzigt.
  • Zorg ervoor dat de tekst en afbeeldingen van de badge duidelijk en groot genoeg zijn om leesbaar te zijn.
  • Zorg voor een extra vrije rand van 25% aan elke kant van de badge. Plaats geen foto's, typografie of andere grafische elementen in deze vrije ruimte. De 25% wordt gemeten vanaf de badge zelf, dus als een badge 1 eenheid lang en 4 eenheden breed is, is er een extra rand van 0,25 eenheid aan de boven- en onderkant (1 x 0,25) en een rand van 1 eenheid aan beide zijkanten (4 x 0,25).
  • De Google Podcasts-badge moet even groot zijn als andere abonnementsbadges of groter.
  • De Google Podcasts-badge moet worden weergegeven op een effen achtergrond of op een eenvoudige achtergrondafbeelding waardoor de badge gemakkelijk te vinden of te lezen is. Vergeet niet dat je de achtergrond van de badge zelf niet kunt wijzigen. De badge moet ook een vrije rand hebben die overeenkomt met deze achtergrond.

Verwijzen naar Google Podcasts in tekst

In elke tekst die je podcast promoot op Google Podcasts, gebruik je de formulering 'op Google Podcasts':

• Juist: Onze podcast is nu beschikbaar op Google Podcasts.
  • Onjuist: Onze podcast is nu beschikbaar via Google Podcasts.