Promoot je podcast met branding voor Google Podcasts

Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken Google Podcasts om naar hun favoriete series te luisteren en nieuwe series te ontdekken die ze leuk vinden. Waar je je podcast ook promoot, gebruik de badge 'Luisteren op Google Podcasts' om rechtstreeks naar je serie of aflevering op Google Podcasts te linken. De badges zijn gelokaliseerd in 49 talen.

Google Podcasts-badge

Instructies

1. De badge 'Luisteren op Google Podcasts' downloaden
  2. Zoek de URL van je podcast of aflevering op Google Podcasts.
  3. Sluit de badge in op je pagina en link deze aan de URL die je in stap 2 hebt gevonden.
  4. Volg de richtlijnen voor het gebruik van badges hieronder.

De URL van je podcast of aflevering zoeken

De badge 'Luisteren op Google Podcasts' moet een link bevatten naar je serie of een specifieke aflevering op Google Podcasts.

Een link maken:

Podcastlink

1. Open Google Podcasts.
  2. Zoek naar je podcast.
  3. Kopieer de URL vanuit je browser.

Afleveringslink

1. Open Google Podcasts.
  2. Zoek naar je podcast.
  3. Klik op je podcast en zoek de specifieke aflevering.
  4. Klik in de aflevering en kopieer de URL vanuit je browser.

Richtlijnen voor het gebruik van badges

Volg deze richtlijnen als je de badge 'Luisteren op Google Podcasts' gebruikt:

• Elk online gebruik van de badge moet linken naar je serie of aflevering op Google Podcasts.
  • Gebruik de badge zoals aangeleverd, zonder andere aanpassingen dan het formaat aanpassen (tot het minimaal toegestane formaat):
    • Zorg ervoor dat de badge leesbaar is.
    • Voeg geen aanvullende tekst of afbeeldingen toe, zoals valschaduwen of weerspiegelingen.
    • Wijzig de badgekleuren niet.
    • Verwijder of herschik geen tekst of afbeeldingen en voeg ze niet toe in de badge.
    • Vervorm, verdraai of verbuig de badge niet.
  • Zorg ervoor dat de taal van de badge zoveel mogelijk overeenkomt met de taal van je marketingcampagne.
  • Volg de onderstaande regels voor het formaat en de plaatsing van de badge.
  • De badge kan alleen worden gebruikt om content te promoten die beschikbaar is op Google Podcasts.
  • Neem de juiste wettelijke toeschrijving voor Google Podcasts op als er ruimte is in het advertentiemateriaal.
  • Als je de badge in een van deze aanvullende contexten gebruikt, moet je goedkeuring aanvragen bij het Partner Brand-team van Google Podcasts:
    • Een tv-spot
    • Een marketingcampagne voor buitenshuis
    • Een marketingcampagne die meer dan één miljoen vertoningen oplevert

Formaat en plaatsing van de badge

• De minimale breedte van de badge op een webpagina is 150 pixels breed bij 1x (plus een extra rand die hieronder wordt beschreven).
  • Wijzig de beeldverhouding van de aangeleverde afbeeldingen niet als je het formaat wijzigt.
  • Zorg ervoor dat de tekst en afbeeldingen van de badge duidelijk en groot genoeg zijn om leesbaar te zijn.
  • Zorg voor een extra vrije rand van 25% aan elke kant van de badge. Plaats geen foto's, typografie of andere grafische elementen in deze vrije ruimte. De 25% wordt gemeten vanaf de badge zelf, dus als een badge 1 eenheid lang en 4 eenheden breed is, is er een extra rand van 0,25 eenheden aan de boven- en onderkant (1 x 0,25) en een rand van 1 eenheid aan beide zijkanten (4 x 0,25).
  • De Google Podcasts-badge moet even groot zijn als andere abonnementsbadges of groter.
  • De Google Podcasts-badge moet worden weergegeven op een effen achtergrond of op een eenvoudige achtergrondafbeelding waardoor de badge gemakkelijk te vinden of te lezen is. Vergeet niet dat je de achtergrond van de badge zelf niet kunt wijzigen. De badge moet ook een vrije rand hebben die overeenkomt met deze achtergrond.

Verwijzen naar Google Podcasts in tekst

In elke tekst die je podcast promoot op Google Podcasts, gebruik je de formulering 'op Google Podcasts':

• Juist: Onze podcast is nu beschikbaar op Google Podcasts.
  • Onjuist: Onze podcast is nu beschikbaar via Google Podcasts.