Gebruikers van Google Podcasts Manager kunnen hun podcasts nu naar YouTube uploaden via RSS-upload. Hier vind je meer informatie.

Over de feedverificatie

Eerste verificatie

Als je het eigendom van een Google Podcasts-serie wilt claimen in Podcasts-manager, moet je aantonen dat je de eigenaar bent van de RSS-feed die wordt weergegeven voor die serie. Dit zorgt ervoor dat alleen geverifieerde eigenaren luistergegevens kunnen bekijken en andere wijzigingen kunnen maken die door Podcasts-manager beschikbaar zijn gesteld.

Als je een nieuwe serie toevoegt aan Podcasts-manager, word je door het proces geleid om het eigendom van een RSS-feed te verifiëren.

Er zijn 3 stappen om het eigendom van de serie aan te tonen:

1. Geef Podcasts-manager de URL van het RSS-bestand van je serie via de feedverificatiewizard van Podcasts-manager. Je moet ingelogd zijn met een Google-account om dit te doen.
  2. Podcasts-manager vindt het e-mailadres dat is vermeld in de tag owner (eigenaar) in de feed en stuurt een verificatiecode naar die e-mail.
  3. De ontvanger kopieert de code uit de e-mail naar de verificatiewizard in Podcasts-manager. Deze persoon moet bij de wizard ingelogd zijn met het Google-account dat in stap 1 is gebruikt. Dit hoeft niet hetzelfde account te zijn dat de e-mail heeft ontvangen in stap 2.

Feedverificatie is gekoppeld aan een serie van Podcasts-manager, niet aan een gebruiker van Podcasts-manager. Als gebruiker 1 het eigendom van de feed voor serie X verifieert, maar later de serie verlaat, blijft de serie geverifieerd en is deze beschikbaar voor alle overige gebruikers van serie X.

Het e-mailadres van de feedeigenaar zoeken of wijzigen

Als je vraagt om het feedeigendom te verifiëren, stuurt Google een verificatiemail met de verificatiecode naar het e-mailadres dat in de podcastfeed vermeld staat. In de verificatiewizard zie je dat e-mailadres voordat de verificatiemail wordt gestuurd. Je moet toegang hebben tot dat e-mailadres, anders ontvang je de verificatiecode niet.

Geen verificatiemail ontvangen? Dit zijn de meest voorkomende redenen:
  • De e-mail is gemarkeerd als spam of op een andere manier gefilterd. Zoek in je spammap naar de e-mails of zoek in je e-mail naar berichten met de tekst 'Google Podcasts-manager'.
  • Je checkt niet het juiste e-mailaccount. De e-mail werd gestuurd naar het adres dat in de verificatiewizard wordt vermeld. Zorg dat je met dat account bent ingelogd bij je e-mail.

Als je je feedbestanden rechtstreeks beheert, kun je zoeken naar de tags zoals hieronder beschreven. Als je een podcast-hostingservice gebruikt, kijk dan of je service een eenvoudige manier biedt om dit e-mailadres te bekijken of te wijzigen (veel hostingservices kunnen dat niet). Als de hostingservice het e-mailadres van de feedeigenaar niet weergeeft in een makkelijk te updaten indeling, moet je het RSS-bestand rechtstreeks vinden en bewerken. Het is niet moeilijk!

Het e-mailadres van de feedeigenaar zoeken of wijzigen:

1. Ga in een browser naar je feed-URL. Meer informatie over hoe je de URL van je feed kunt vinden
  2. Zoek naar een van de volgende tags:
    • <itunes:email> (Aanbevolen)
    • <googleplay:owner> (Ondersteund, minder aanbevolen)
  3. Als je een van deze tags vindt, wordt het e-mailadres van de eigenaar in de tag vermeld. Google stuurt de verificatiemail naar dit e-mailadres. Voorbeeld:

<itunes:owner>
    <itunes:email>dafna@example.com</itunes:email>
    </itunes:owner>

4. Als je geen e-mailtag ziet of alleen een tag ziet zonder een voor jou toegankelijk e-mailadres, moet je de tag wijzigen in een tag met een e-mailaccount waartoe je wel toegang hebt. Als je een hostingservice gebruikt, lees dan de documentatie van je hostingprovider over hoe je het e-mailadres van een eigenaar kunt opgeven. Zoek naar termen zoals 'voeg een e-mailadres van eigenaar toe aan mijn feed'. Je kunt bijvoorbeeld op de volgende manier je eigenaarsadres op Anchor updaten.
  5. Als je geen toestemming hebt om het bestand aan te passen, zoek je iemand die dit wel heeft (neem bijvoorbeeld contact op met de eigenaar die in de tag wordt vermeld).

Als Google de weergegeven feed wijzigt

Als Google de weergegeven feed wijzigt, zie je een duidelijke melding in Podcasts-manager, met een link naar het verificatieproces. Als je deze melding ziet, moet een gebruiker met toegang tot de serie in Podcasts-manager het eigendom van de nieuw weergegeven feed verifiëren. Dit doe je op dezelfde manier als bij de eerste verificatie. Totdat je het verificatieproces start, raak je de gegevens kwijt die aan de nieuw weergegeven feed worden toegevoegd.

Denk eraan dat de verificatiecode naar het e-mailadres van de eigenaar wordt gestuurd dat is opgegeven in de RSS-feed die wordt geverifieerd.

Let op: tijdelijk verlies van toegang tot een serie
Als je een verificatiecode voor een serie aanvraagt, heeft niemand toegang tot die serie totdat de verificatie is voltooid. Start de verificatiestroom pas als je zeker weet dat je deze kunt voltooien.