Google Podcasts Manager users can now upload their podcasts to YouTube with RSS upload. Learn more here

Series en afleveringen beheren in Podcasts-manager

We raden je aan om achtergrondinformatie te lezen over hoe podcasts werken op Google, als je dit nog niet hebt gedaan.

Gerelateerde onderwerpen:

Series beheren

Een serie in Podcasts-manager stelt een specifieke serie (podcast) voor op Google Podcasts. Podcasts-manager toont luisterstatistieken voor je serie op Google Podcasts. Meer informatie over series.

Een serie toevoegen

Je podcast hoeft niet op Google Podcasts te staan om deze te claimen in Podcasts-manager. De serie moet echter wel weergegeven kunnen worden in Google Podcasts. Nadat je een serie in Podcasts-manager hebt gemaakt voor de feed, wordt de serie weergegeven op Google Podcasts als deze nog niet werd weergegeven.

Je kunt geen aangepaste feed (een feed die Google Podcasts niet kan openen) toevoegen aan Podcasts-manager.

Vereisten

Een serie toevoegen

1. Kopieer de URL van je RSS-feed. Als je podcast meer dan één feed heeft, geef je één van de URL's op. De wizard stelt dan voor welke URL je moet verifiëren.
  2. Geef je feed-URL op in de wizard Toevoegen en verifiëren. (Als je al series hebt geregistreerd in Podcasts-manager, open je het dropdownmenu met series en klik je daarna op Serie toevoegen).
  3. Er wordt een verificatiecode gestuurd naar het e-mailadres van de eigenaar dat is opgegeven in de RSS-feed (zie Vereisten). Vul de verificatiecode in de wizard in zoals beschreven in de e-mail om te bewijzen dat je de eigenaar bent van de feed.
    Opmerkingen:
    • 💡 Als deze serie niet bekend is bij Google, kan het enkele dagen duren voordat de podcast wordt weergegeven in Google Podcasts en in de zoekresultaten van Google. Wacht rustig af en check Podcasts-manager voor je serielink.
    • Je hoeft de wizard niet te gebruiken met het account waarop de e-mail werd ontvangen, maar tijdens het hele verificatieproces moet je de wizard met hetzelfde Google-account gebruiken. Je kunt het wizardproces in aparte sessies starten en beëindigen.
    • De nieuwe serie in Podcasts-manager wordt geverifieerd met het Google-account dat je hebt gebruikt bij het uitvoeren van de wizard Toevoegen en verifiëren, niet met het e-mailadres waarnaar de verificatiecode is gestuurd.
  4. Voeg, als je dat wilt, gebruikers toe aan de serie in Podcasts-manager. Als je het eigendom van een feed verifieert, krijg je de beheerdersstatus voor de serie met het Google-account dat je hebt gebruikt om het eigendom te verifiëren.
  5. De prestatiegegevens van je serie bekijken. Het kan even duren voordat de eerste gegevens worden weergegeven en er is altijd een kleine vertraging voordat je live luistergegevens kunt zien in Podcasts-manager. Vergeet niet in te loggen met het Google-account dat is geverifieerd voor de serie.
    • Als Google al afleveringen aan gebruikers heeft weergegeven en er luistergegevens beschikbaar zijn, zie je gegevens van maximaal 30 dagen zodra je een nieuwe serie verifieert in Podcasts-manager.
    • Als je geen gegevens ziet voor je nieuwe serie, was de podcast nog niet bekend bij Google of heb je in de afgelopen 30 dagen geen luisteraars gehad op de Google Podcasts-platforms. Verifieer dat je serie is geïndexeerd door op Google naar je podcast te zoeken. Het duurt ongeveer 3 dagen voordat nieuwe gegevens worden weergegeven in Podcasts-manager.

Problemen met het verifiëren van een feed
Eigendom van een serie opnieuw verifiëren

Je kunt af en toe een waarschuwing zien in je Podcasts-manager-serie dat je het eigendom van een nieuwe feed voor de serie moet verifiëren. Dit gebeurt als de RSS-feed voor de serie is veranderd en het eigendom van de nieuwe feed van de serie nooit is bewezen.

Verificatie van de feed is gekoppeld aan een serie in Podcasts-manager, niet aan een specifieke gebruiker. Als gebruiker 1 het eigendom van een feed voor serie X verifieert, maar later de serie verlaat, blijft de serie geverifieerd voor alle resterende gebruikers van die serie.

Denk eraan dat nadat je in het verificatieproces op 'code sturen' hebt geklikt, je de serie pas in Podcasts-manager kunt openen nadat je de verificatie hebt voltooid.

Toegang tot een bestaande serie

Als je toegang wilt tot een bestaande serie in Podcasts-manager, vraag je een beheerder in de serie om toegang.

Een feed toevoegen aan een bestaande serie

Google geeft slechts 1 feed per podcast weer aan luisteraars en staat niet toe dat je extra feeds toevoegt. Als je denkt dat de verkeerde feed wordt weergegeven, kun je een wijziging van de weergegeven feed aanvragen.

Als je nog een feed publiceert voor je serie, gebeurt er het volgende als Google de feed vindt:

• Als de nieuwe feed vergelijkbaar is met een andere feed voor een geverifieerde serie in Podcasts-manager, groepeert Google die feed met de andere serie.
  • Als de feed niet vergelijkbaar is met een andere feed voor een geverifieerde serie in Podcasts-manager , wordt je nieuwe feed beschouwd als een afzonderlijke podcast. Er wordt dan een nieuwe serie in Podcasts-manager gemaakt die afzonderlijk vanuit die feed wordt weergegeven aan luisteraars. De verschillende series hebben mogelijk dezelfde naam en branding in Podcasts-manager, maar Google beschouwt ze niet als gerelateerd.

Meer informatie over podcasts met meerdere feeds

Een podcastfeed verplaatsen (de hostingservices veranderen)

Bekijk Een podcastfeed verplaatsen als je de URL van de feed van je serie moet wijzigen (bijvoorbeeld als je de RSS-hostingservices wilt wijzigen).

Denk eraan dat als je een feed verplaatst, je het eigendom van de feed moet verifiëren op de nieuwe URL. Als de feed opnieuw geverifieerd moet worden, zie je de opmerking 'nieuwe verificatie vereist' in Podcasts-manager.

Houd er ook rekening mee dat als je de URL's van de audiobestanden van de aflevering verplaatst, Podcasts-manager ze als nieuwe afleveringen in de lijst met afleveringen weergeeft. Dit komt omdat afleveringen in Podcasts-manager uniek worden geïdentificeerd op basis van de bestands-URL, niet op basis van de tag <guid>. Je kunt momenteel de URL van een bestaande aflevering niet wijzigen zonder dat deze als een nieuwe aflevering in Podcasts-manager wordt gezien.

Je kunt contact met ons opnemen met de details van je claim als je denkt dat de verkeerde feed voor je serie wordt weergegeven.

Een andere feed kiezen voor weergave
Je kunt een andere feed kiezen voor je serie als je denkt dat Google de verkeerde feed voor het weergeven van je serie heeft gekozen
Een serie verwijderen

Een serie uit je serielijst verwijderen in Podcasts-manager

1. Klik in de homepage van de serie in Podcasts-manager op Instellingen Icoon voor instellingen > Serie verwijderen Icoon van serie verwijderen
  2. Selecteer Verwijderen uit mijn lijst.
  3. De serie wordt verwijderd uit je serielijst in Podcasts-manager en je hebt geen toegang meer tot de serie. Belangrijk: Als je de enige gebruiker bent, wordt de serie verwijderd uit Podcasts-manager en worden alle gegevens van de serie verwijderd. Houd er rekening mee dat dit geen invloed heeft op de aanwezigheid of het gedrag van de serie op Google Podcasts.
  4. Als je de serie weer wilt toevoegen, moet je de seriebeheerder in Podcasts-manager vragen om je toegang te geven tot de serie.

Een serie verwijderen uit de lijst van een andere gebruiker in Podcasts-manager

Zie Gebruikers en toegangsrechten beheren.

Een serie voor alle gebruikers van Podcasts-manager (inclusief jezelf) verwijderen

Je moet beheerder zijn van een serie om een serie voor alle gebruikers te verwijderen.

Een serie verwijderen uit Podcasts-manager voor jezelf en alle anderen:

1. Klik in de homepage van de serie in Podcasts-manager op Instellingen Icoon voor instellingen > Serie verwijderen Icoon van serie verwijderen
  2. Selecteer Verwijderen voor iedereen.
  3. De serie wordt verwijderd uit Podcasts-manager. Belangrijk: Alle huidige gebruikers raken de toegang kwijt en alle gegevens voor de serie worden verwijderd. Houd er rekening mee dat dit geen invloed heeft op de aanwezigheid of het gedrag van de serie op Google Podcasts.
  4. Als je de serie opnieuw wilt toevoegen, moet je het eigendom van de serie toevoegen en verifiëren zoals je ook voor elke nieuwe serie zou doen.

Een podcast verwijderen van Google

Zie Een podcast verwijderen.

Als je een podcast-hostingservice gebruikt, lees je de documentatie van je service voor meer informatie over hoe je de weergave van een serie stopt.

Je serie vinden op Google Podcasts
Je serie vinden in Google Podcasts:
  • Vanuit Podcasts-manager:
    1. Klik op het logo van je serie op de homepage van de serie in Podcasts-manager
  • Via Google Podcasts:
    1. Open Google Podcasts.
    2. Zoek naar je podcast.
    3. Klik in het zoekresultaat van je podcast.

Kopieer de URL vanuit je browser als je een link naar je serie wilt delen.

Houd er rekening mee dat aangepaste feeds niet zichtbaar zijn in Google Podcasts.

Afleveringen beheren

Podcasts-manager is alleen maar een weerspiegeling van de gegevens van je serie op Google Podcasts, dus je kunt geen afleveringen beheren met Podcasts-manager. Meer informatie over hoe je je serie en afleveringen beheert op Google Podcasts.

Enkele richtlijnen:

• Zorg ervoor dat wijzigingen betrekking hebben op de weergegeven feed. Wijzigingen in niet-weergegeven feeds worden niet doorgevoerd.
  • Een aflevering wordt weergegeven in je serie in Podcasts-manager als deze in de afgelopen 16 maanden luistergegevens bevat, ongeacht of de aflevering wel of niet in je weergegeven feed voorkomt.
  • Als er een nieuwe aflevering wordt gevonden, zie je de eerste paar dagen mogelijk het label Verwerken in Podcasts-manager. De afleveringsgegevens worden nog verwerkt.
  • Waar is mijn aflevering? Als er geen aflevering vermeld staat in Podcasts-manager, kijk je hier.

Een aflevering verplaatsen

Als je de audiobestanden van een aflevering verplaatst, moet je er rekening mee houden dat identificatie van afleveringen in Podcasts-manager alleen wordt gedaan aan de hand van de bestands-URL, niet aan de hand van de tag <guid>. Dit betekent dat als je de URL van een afleveringsbestand om welke reden dan ook wijzigt, Podcasts-manager dit ziet als een nieuwe aflevering met dezelfde naam in je serie. Nieuwe luistergegevens worden aan de aflevering toegewezen via de URL van de aflevering.

Wijzigingen aan de URL zijn alle wijzigingen behalve die in het gebruik van hoofdletters of kleine letters, bijvoorbeeld:

• http naar https is een wijziging
  • example.com?id=1111 naar example.com?id=2222 is een wijziging
  • example.com naar Example.com is geen wijziging

Afleveringen in de Google Podcasts-platforms worden geïdentificeerd aan de hand van de GUID, niet aan de hand van de URL. Als de URL dus verandert, verandert de aflevering niet voor de luisteraars.