Google Podcast Manager-användare kan nu ladda upp sina poddar på YouTube med RSS-uppladdning. Läs mer här

Policyer för Google Podcasts

Om Google Podcasts

Med Google Podcasts kan du söka efter och lyssna på poddar från hela webben via olika plattformar, till exempel Sök, Google Podcasts-appen, Assistent och Android Auto.

Google Podcasts står inte värd för poddarna som du kan hitta via tjänsten. Det fungerar i stället som ett sökverktyg för att hitta poddar som publicerats på webben, på samma sätt som Google Sök hjälper till att hitta webbsidor, bilder och videor som publicerats online.

Google Podcasts och sökresultat

Eftersom sökresultaten i Google Podcasts hämtas från offentligt webbinnehåll tas länkarna till sökresultaten endast bort i enlighet med våra övergripande innehållspolicyer för Google Sök, precis som med vilket webbinnehåll som helst.

Policyer för rekommendationer i Google Podcasts

Utöver sökresultat kan Google Podcasts även visa poddrekommendationer, bland annat populära poddar eller anpassade rekommendationer på fliken Utforska. Eftersom innehåll som visas genom rekommendationer är så framträdande behöver det följa mer specifika policyer än sökresultat.

Vi vill att rekommendationer ska vara användbara för alla. Därför har vi implementerat system som ska förhindra att de visas om innehållet bryter mot Google Söks övergripande policyer och dessa policyer för funktioner i Sök:

• Farligt innehåll
  • Bedrägeri
  • Trakasserier
  • Hatiskt innehåll
  • Manipulerad media
  • Sjukvårdsrelaterat innehåll
  • Sexuellt explicit innehåll
  • Terroristinnehåll
  • Våld och blodigt innehåll
  • Vulgärt språk och svordomar

Läs mer om dessa innehållspolicyer för Google Sök.

För Google Podcasts gäller dessutom dessa funktionsspecifika policyer:

Annonser och sponsrat innehåll

Annonser och annat köpt marknadsföringsinnehåll bör inte överskrida innehållet som inte är sponsrat. Vi tillåter inte sponsrat innehåll som vilseledande framställs som oberoende redaktionellt material eller där det faktum att materialet är sponsrat döljs. Sponsring, till exempel ägares eller närstående bolags intresse, betalning och materialstöd, ska tydligt yppas. Det sponsrade innehållet får inte ha sponsorn som fokus utan tydligt yppande.

Innehåll om val

Vi strävar efter att visa nytt och tillförlitligt innehåll om röstnings- och valprocesser. Vi kan ta bort röstningsinformation för val om den är inaktuell eller kommer från en användargenererad källa.

Vilseledande innehåll

Vi tillåter inte innehåll för förhandsgranskning som vilseleder användarna att interagera genom att utlova ett ämne eller en artikel som sedan saknar motsvarighet i det underliggande innehållet.

Våra system arbetar som standard med att förhindra att innehåll som strider mot dessa policyer visas i rekommendationerna. Vi kan även ta bort otillåtet innehåll som inte upptäcks av våra system manuellt, och sedan granska innehållet för att förstå hur vi kan förbättra systemen i framtiden.

Vi kan göra undantag från denna policy av konstnärliga, utbildningsmässiga, historiska, dokumentära eller vetenskapliga skäl eller om det förekommer andra väsentliga fördelar för allmänheten.

Så rapporterar du en podd

Om du anser att en poddrekommendation i appen bryter mot våra policyer kan du rapportera det genom att följa anvisningarna här.