Google Podcasts Manager users can now upload their podcasts to YouTube with RSS upload. Learn more here

Je podcast op Google krijgen

Waar kan Google Podcasts je podcast weergeven?

Luisteraars kunnen podcasts vinden en afspelen in veel verschillende apps en services, waaronder:

In sommige talen kan Google de audiocontent begrijpen en zoekopdrachten van luisteraars koppelen die in andere talen dan de podcasttaal worden opgegeven.

Wil je je podcastvaardigheden verbeteren? Probeer enkele van deze uitstekende kosteloze bronnen uit.

Aanvullende podcastservices

Er zijn podcastservices op Google met andere vereisten. Wil je je audiocontent bij een van de volgende services laten weergeven, volg dan de gelinkte instructies.

• Google-nieuwsoverzichten - Vooraf ingestelde nieuwsplaylists op basis van algemeen onderwerp of aanbieder; beschikbaar in veel landen.

De vereisten om in Google Podcasts te worden weergegeven

Je podcast moet voldoen aan de volgende richtlijnen als je deze wilt weergeven in Google Podcasts:

• Je RSS-feed moet toegankelijk zijn voor Google. Je RSS-feed mag niet worden geblokkeerd door inlogvereisten, <itunes:block>-tags of andere items die verhinderen dat Google hem kan lezen. Aangepaste feeds (ook wel privéfeeds genoemd) komen daarom niet in aanmerking voor Google Podcasts.
  • Je feed moet ten minste één aflevering bevatten.
  • Gebruik een ondersteunde audio-indeling voor je afleveringen. Afleveringen moeten ook beschikbaar zijn voor Google. Videobestanden worden niet ondersteund op Google Podcasts.
  • Je moet een afbeelding voor je podcast opgeven.
  • Je moet de RSS-richtlijnen voor Google Podcasts volgen. Als je een podcast-hostingservice gebruikt, moet deze dit voor je doen. Verplichte velden zijn onder meer:
    • Afbeelding van podcast
    • Beschrijving van podcast
    • E-mailadres van eigenaar
    • Link naar een homepage voor de podcast
  • Gebruik geen combinatie van HTTP- en HTTPS-URL's voor je bronnen. Als je content wordt geleverd via gemengde protocollen, kunnen je luisteraars een slechte afspeelervaring hebben in Chrome-browsers en op andere afspeelapparaten. Slechte ervaringen zijn bijvoorbeeld pop-upwaarschuwingen en geblokkeerde afspelingen. Daarom raden we je aan je RSS-feed, podcast-homepage en alle audiobestanden te laten weergeven via HTTPS-adressen.

Aan de slag

Het proces verschilt als je een podcast-hostingservice gebruikt of je RSS-bestanden rechtstreeks beheert. Hoewel het proces in feite hetzelfde is, automatiseren de podcast-hostingproviders meestal een paar stappen voor je, zoals het maken of updaten van je RSS-bestanden.

Klaar om je podcast op Google te krijgen?

Kies je methode
Ik gebruik een podcast-hostingservice
Ik beheer mijn RSS-bestanden rechtstreeks