Google+ för konsumentkonton (personliga konton) upphör den 2 april 2019

30 januari 2019

I december 2018 meddelade vi vårt beslut att lägga ned Google+ för konsumenter i april 2019 på grund av låg användning och de utmaningar det innebär att underhålla en framgångsrik produkt som möter konsumenternas förväntningar. Vi vill tacka er alla för att ni har varit en del av Google+ och förklara nästa steg, inklusive hur du laddar ned dina foton och annat innehåll.

Den 2 april 2019 kommer ditt konto på Google+ och alla sidor på Google+ som du har skapat att upphöra och vi kommer att börja radera innehåll från konsumentkonton på Google+. Foton och videor från Google+ i ditt albumarkiv och på dina sidor på Google+ kommer också att raderas. Du kan ladda ned och spara ditt innehåll, men måste göra detta före april. Observera att foton och videor som har säkerhetskopierats i Google Foto inte raderas.

Processen med att radera innehåll från konsumenters konton på Google+, sidor på Google+ och albumarkiv tar några månader och innehållet kan finnas kvar under den här tiden. Användare kan till exempel fortfarande se delar av sitt konto på Google+ via aktivitetsloggar och en del innehåll på Google+ för konsumenter kan förbli synligt för G Suite-användare tills Google+ för konsumenter har raderats.

Redan den 4 februari kommer du inte längre att kunna skapa nya profiler, sidor, grupper eller event på Google+. Se våra vanliga frågor för mer information och uppdateringar inför nedläggningen.

Om du är en ägare eller moderator till en grupp på Google+, så kan du ladda ned och spara din data för gruppen på Google+. Från och med början av mars 2019 kommer ytterligare data att vara tillgänglig för nedladdning, inklusive författare, brödtext och foton för varje gruppinlägg i offentliga grupper. Läs mer

Om du loggar in till webbplatser och appar med Google+ Inloggning-knappen, så kommer dessa knappar under kommande veckor att sluta fungera och kan i vissa fall komma att ersättas av en Inloggning med Google-knapp. Du kan fortfarande logga in med ditt Google-konto där Inloggning med Google-knappar finns. Läs mer

Om du har använt Google+ för kommentarer på dina egna eller andra webbplatser, så kommer den här funktionen att tas bort från Blogger den 4 februari och från andra webbplatser den 7 mars. Alla dina kommentarer via Google+ på alla webbplatser kommer att börja raderas den 2 april 2019. Läs mer

Om du är G Suite-kund, så ska Google+ förbli aktivt för ditt G Suite-konto. Kontakta G Suite-administratören om du vill ha mer information. Snart kommer det även ett nytt utseende och nya funktioner. Läs mer

Om du är en utvecklare som använder Google+ API:er eller Google+ Inloggning klickar du här för att läsa om hur du påverkas av detta.

Hela teamet bakom Google+ vill rikta ett stort tack till er alla för att ni har gjort Google+ till en så speciell plats. Vi är tacksamma för den begåvade grupp av skapare, nätverksbyggare och framstående tänkare som gjorde Google+ till sitt hem. Det hade inte varit detsamma utan er drivkraft och ert engagemang.