Currents is no longer available as of July 5, 2023. This content will be removed by December 31, 2023. Learn more.

Een community beheren

Als u een community maakt, bent u er de eigenaar van. U kunt andere mensen de community laten beheren of u kunt een andere eigenaar toevoegen. U kunt ook aangeven van welke leden u berichten wilt beheren. U moet twee weken moderator zijn voordat u eigenaar kunt worden.

Als u een Google-account via uw werk of school gebruikt, kan uw beheerder de mogelijkheid Currents te gebruiken uitschakelen. Als Currents voor u is uitgeschakeld, wordt u verwijderd uit communities waarvan u lid bent.

De eigenaar van een community kan het volgende:

• Mensen uitnodigen om lid te worden van de community
  • Verzoeken goedkeuren van mensen die lid willen worden
  • Mensen uitsluiten of verwijderen
  • Informatie bewerken over de community
  • Posts en reacties beheren, bijvoorbeeld door posts vast te zetten om ze uit te lichten of door aanstootgevende posts te verwijderen
  • Posts verplaatsen naar andere categorieën
  • Andere leden aanwijzen als moderator of eigenaar van de community
  • Andere leden verwijderen als moderator of eigenaar
  • De community verwijderen
  • Aftreden als eigenaar en vervolgens moderator of lid worden

De moderator van een community kan het volgende doen:

• Posts en reacties beheren, bijvoorbeeld door posts vast te zetten om ze uit te lichten of door aanstootgevende posts te verwijderen
  • Posts verplaatsen naar andere categorieën
  • Mensen uitnodigen om lid te worden van de community
  • Verzoeken goedkeuren van mensen die lid willen worden
  • Mensen uitsluiten of verwijderen
  • Informatie bewerken over de community
  • Aftreden als moderator en vervolgens lid worden

Opmerking: Eigenaren en moderators kunnen bepaalde taken mogelijk niet uitvoeren als leden van de community zijn geschorst. Een eigenaar kan bijvoorbeeld niet aftreden als de eigenaar van een community zonder leden.

Iemand toevoegen of verwijderen als moderator of eigenaar

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik onder 'Je communities' op de juiste community.
  4. Tik op de foto's van de communityleden.
  5. Tik op Meer Meer naast de persoon die u wilt promoveren.
  6. Kies Promoveren tot moderator of Promoveren tot eigenaar.
    • Opmerking: Als u iemand eigenaar wilt maken, moet u diegene eerst moderator maken.

7. Als u iemand wilt verwijderen als moderator of eigenaar, volgt u stap 1-5 hierboven en kiest u Degraderen tot moderator of Degraderen tot lid.

Posts beoordelen voordat ze in de community worden getoond

U kunt posts van leden beoordelen voordat ze in de community worden gepost. Moderators en eigenaren kunnen posts van niet-goedgekeurde leden van hun community beoordelen. U kunt ervoor kiezen posts van een gebruiker automatisch goed te keuren of leden uit te sluiten van de community zodat ze geen posts kunnen plaatsen of kunnen reageren.

Schakel eerst postmoderatie in

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik onder 'Je communities' op de community waarvoor u de posts wilt beheren.
  4. Tik op Meer Meer.
  5. Tik op Community bewerken.
  6. Schakel 'Posts vasthouden voor beoordeling' in.
  7. Kies de mensen van wie u de posts wilt beoordelen:
    1. Iedereen: alle bestaande beperkte communityleden, met uitzondering van leden, moderators en eigenaren
    2. Alleen nieuwe leden: alleen nieuwe leden, met uitzondering van moderators en eigenaren
  8. Tik op OK en dan Opslaan.

Beoordeel vervolgens posts van leden voordat u ze goedkeurt

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik onder 'Je communities' op de community die u wilt beheren.
  4. Tik op Beheren.
  5. Tik op Beoordelen.
  6. Optioneel: Als u alle posts wilt goedkeuren of afwijzen, tikt u op Alles selecteren.
  7. Als u een post wilt goedkeuren, tikt u op Goedkeuren Gereed. Als u een post wilt afwijzen, tikt u op Verwijderen Sluiten.
  8. Tik op Meer Meer.
  9. Kies of u de huidige post en alle toekomstige posts van een persoon wilt goedkeuren of dat u diegene wilt uitsluiten. Als u alle posts van een gebruiker automatisch goedkeurt, moet u eventuele posts die nog in de wachtrij staan, nog steeds handmatig beoordelen.
  10. Als u alle posts automatisch goedkeurt, tikt u op OK. Als u iemand wilt uitsluiten, tikt u op Uitsluiten.

Posts van leden vasthouden voor moderatie

Als de community-instelling Posts vasthouden voor beoordeling aanstaat, kunnen sommige leden worden weergegeven als beperkte leden. Posts van beperkte leden worden pas zichtbaar in de community als ze zijn goedgekeurd door een moderator of eigenaar.

Als u dit wilt uitzetten voor individuele leden, moet u ze promoten van beperkt lid naar lid. Als u beperkt lidmaatschap voor de hele community wilt uitzetten, zet u de community-instelling Posts vasthouden voor beoordeling uit.

Iemand verwijderen of uitsluiten

Eigenaren en moderators kunnen mensen in een community verwijderen of uitsluiten.

Wanneer u iemand verwijdert, gebeurt het volgende:

• Verlaat diegene de community, maar kan deze gebruiker opnieuw lid worden.
  • De posts en reacties van de persoon worden niet verwijderd uit de community.

Wanneer u iemand uitsluit, gebeurt het volgende:

• Verlaat diegene de community en kan deze gebruiker niet opnieuw lid worden, tenzij u de uitsluiting ongedaan maakt.
  • De posts en reacties van de persoon worden niet verwijderd uit de community.
  1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik op de community waaruit u iemand wilt verwijderen of waarvan u iemand wilt uitsluiten.
  4. Tik onderaan de banner van de community op de foto's van de communityleden.
  5. Tik naast de naam van de persoon die u wilt verwijderen of uitsluiten op Meer Meer.
  6. Tik op Uitsluiten van community of Verwijderen uit community.

Iemand in één keer verwijderen, melden en uitsluiten

Als u deze optie kiest, kan de persoon niet opnieuw lid worden van de community en wordt deze gemeld bij Currents.

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik op de juiste community.
  4. Tik op een post of reactie.
  5. Tik rechtsboven op Meer 더보기 en dan Verwijderen, melden en uitsluiten. Dan gebeurt het volgende:
    • De post of reactie wordt verwijderd uit de community
    • De post of reactie wordt gemeld bij Google
    • De auteur wordt uitgesloten van de community
  6. Als u ook de recente posts en reacties van het lid wilt verwijderen, vinkt u het vakje aan voor 'Andere recente content van deze gebruiker verwijderen'.
  7. Tik op Gebruiker uitsluiten.

Striktere contentfilters toevoegen of verwijderen

U kunt striktere filters inschakelen om de hoeveelheid spam of ongepaste content in de updates van uw community te beperken. Als deze contentbeheeroptie al is ingeschakeld voor uw community, kunt u deze uitschakelen.

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Communities.
  3. Tik onder 'Je communities' op de community waarvoor u de filters wilt aanpassen.
  4. Tik op Meer Meer.
  5. Tik op Community bewerken.
  6. Schakel Contentbeheeropties in of uit.
  7. Tik op Opslaan.

Opmerking: Als deze instelling is ingeschakeld, is de kans groter dat het contentfilter van Currents twijfelachtige posts markeert, waardoor er minder van dit soort posts in de community worden weergegeven. U ziet deze geblokkeerde posts in de moderatorwachtrij.