Moderer en gruppe

Når du opretter en gruppe, er du ejer af den. Du kan gøre andre til moderatorer af gruppen, eller du kan tilføje en anden ejer. Du kan også bestemme, hvilke medlemmers indlæg der skal modereres.

En gruppeejer kan:

• Invitere personer til at deltage i gruppen
  • Godkende anmodninger om at deltage
  • Udelukke eller fjerne personer
  • Redigere oplysninger om gruppen
  • Moderere indlæg og kommentarer, for eksempel gemme indlæg for at fremhæve dem eller fjerne stødende indlæg eller kommentarer
  • Gøre andre til medlemmer, moderatorer eller ejere af en gruppe
  • Fjerne andre medlemmer som moderatorer eller ejere
  • Slette gruppen
  • Trække sig som ejer og blive moderator eller medlem

En gruppemoderator kan:

• Moderere indlæg og kommentarer, for eksempel gemme indlæg for at fremhæve dem eller fjerne stødende indlæg
  • Invitere personer til at deltage i gruppen
  • Godkende anmodninger om at deltage
  • Udelukke eller fjerne personer
  • Redigere oplysninger om gruppen
  • Trække sig som moderator og blive medlem

Bemærk! Ejere og moderatorer kan muligvis ikke udføre enkelte handlinger, hvis medlemmer af gruppen er suspenderet.

Tilføj eller fjern en person som moderator eller ejer

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den ønskede gruppe.
  4. Nederst på gruppens banner skal du klikke på billederne af gruppens medlemmer.
  5. Klik på Mere Mere ud for den person, du vil forfremme.
  6. Vælg Forfrem fra medlem til moderator eller Forfrem fra moderator til ejer.
  7. Du kan fjerne en person som moderator eller ejer ved at følge trin 1-6 ovenfor og derefter vælge Nedryk til moderator eller Nedryk til medlem.

Bemærk! Hvis du vil gøre en person til ejer, skal du først gøre vedkommende til moderator.

Inviter en person til at deltage i din gruppe

Du kan invitere personer til i din gruppe og dele indlæg om din gruppe med dem. Hvis din gruppe har indstillingen "Privat" eller "Anmod om at deltage", og du inviterer en person, føjes vedkommende til medlemslisten "Inviterede". Det er kun moderatorer og ejere, der kan se listen.

Sådan inviterer du en person til at deltage i din gruppe:

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil invitere en person til.
  4. Klik på Inviter personer Tilføj personer øverst i højre hjørne.
  5. Klik på Inviter personer i Google+.
  6. Vælg, hvem du vil invitere.
  7. Klik på Næste.
  8. Skriv en besked.
  9. Klik på Indsend.

Brug et link til at invitere en person til at deltage i din gruppe

Du kan også invitere andre til at deltage i din gruppe via et link. Det er kun ejere og moderatorer, der kan oprette, ændre eller få adgang til et invitationslink. Alle med linket kan deltage i gruppen, så længe ejeren eller moderatoren ikke har deaktiveret linket eller oprettet et nyt. Hvis du bruger Google+ til arbejde eller skole og har slået domænebegrænsning til for din gruppe, virker invitationslinks kun for personer inden for din organisation. Hvis du er blevet udelukket fra en gruppe, kan du ikke deltage i gruppen via et invitationslink.

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil invitere en person til.
  4. Klik på Inviter personer Tilføj personer øverst i venstre hjørne og dernæst Inviter via et link.
  5. Aktivér Tillad invitationer via et link.
  6. Der vises nu et link, du kan dele, nedenfor. Du kan kopiere linket ved at klikke på Kopiér.

Sådan deaktiverer du invitationslinket eller opretter et nyt:

1. Følg trin 1-3 ovenfor.
  2. Deaktiver Tillad invitationer via et link.
  3. Når du aktiverer Tillad invitationer via et link igen, oprettes der et nyt link.

Annuller en invitation

Du kan annullere en invitation i grupper, som er private, eller som andre skal anmode om at deltage i.

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil annullere invitationen for.
  4. Nederst på gruppens banner skal du klikke på billederne af gruppens medlemmer.
  5. Klik på pilen Pil ned ud for "Medlemmer".
  6. Vælg "Inviterede".
  7. Klik på Mere Mere ud for navnet på den person, du vil annullere invitationen for.
  8. Klik på Annuller invitation.

Godkend medlemsanmodninger

Når en person anmoder om at deltage i en privat gruppe, kan du godkende eller afvise vedkommendes anmodning:

1. Åbn Google+.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil se medlemsanmodninger for.
  4. Klik på Administrer og dernæst Medlemsanmodninger.
  5. Klik på Godkend for at godkende en anmodning. Klik på Afvis for at afvise.

Du kan også godkende eller afvise flere anmodninger om at deltage i din gruppe ad gangen. Du kan også udelukke flere personer ad gangen.

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil se medlemsanmodninger for.
  4. Klik på Administrer og dernæst Medlemsanmodninger.
  5. Klik på Vælg personer
  6. Klik på afkrydsningsfeltet ud for de anmodninger, du vil godkende, afvise eller udelukke fra din gruppe.
  7. Klik på Godkend, Afvis eller Udeluk.

Gennemgå indlæg, inden de kan ses i din gruppe

Du kan gennemgå medlemmers indlæg, før de indsendes i gruppen.

Moderatorer og ejere kan gennemgå indlæg, der er oprettet af ikke-godkendte medlemmer i deres gruppe. Du kan vælge at godkende indlæg fra en bruger automatisk eller at udelukke medlemmer fra gruppen, så de ikke kan indsende eller kommentere.

Start med at slå indlægsmoderering til

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil moderere indlæg for.
  4. Klik på Mere Mere.
  5. Klik på Rediger gruppe.
  6. Slå "Tilbagehold indlæg til gennemgang" til.
  7. Vælg, hvilke personers indlæg du vil gennemgå:
    • Alle: Alle eksisterende medlemmer af gruppen med undtagelse af moderatorer og ejere
    • Kun nye medlemmer: Kun nye medlemmer med undtagelse af moderatorer og ejere
  8. Klik på Udfør.

Gennemgå indlæg fra medlemmer, inden du godkender dem

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil gennemgå indlæg for.
  4. Klik på Administrer.
  5. Klik på Tilbagehold til gennemgang.
  6. Klik på Godkend Udført for at godkende et indlæg. Klik på Fjern Luk for at afvise et indlæg.
  7. Klik på Mere Mere.
  8. Vælg, om du vil godkende det aktuelle indlæg og alle nye indlæg fra en person, eller om du vil udelukke personen. Hvis du automatisk godkender alle indlæg for en bruger, er du muligvis stadig nødt til manuelt at gennemgå indlæg fra den pågældende person, som i øjeblikket er i køen.
  9. Hvis du godkender alle indlæg automatisk, skal du klikke på OK. Hvis du udelukker en person, skal du klikke på Udeluk.

Fjern indlæg og kommentarer

Når du fjerner et indlæg:

• Kan personer ikke se indlægget i gruppen.
  • Kan personer muligvis stadig se indlægget, hvis de har et direkte link til det. Det kan eventuelt også ses på profilen tilhørende ​​den person, som har oprettet indlægget.
  • Får personer muligvis stadig underretninger om kommentarer til indlægget, hvis de har oprettet indlægget, hvis de er omtalt direkte, eller hvis de tidligere har kommenteret indlægget.
  • Kan personer, som ser indlægget, stadig tilføje kommentarer og give +1 til det.
  • Kan personer se indlægget i en anden gruppe eller samling, hvis det er blevet videredelt dertil.

Når du fjerner en kommentar:

• Kan personer ikke se kommentaren, hvis de ser på indlægget i en gruppe.
  • Kan personer muligvis se kommentaren på deres profilside, hvis de har et direkte link til indlægget.

Bemærk! Nogle indlæg kan blive kategoriseret som mulig spam. Sådanne indlæg kan kun ses af en gruppes ejere og moderatorer, som kan acceptere eller afvise indlæggene.

Fjern et indlæg

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, som indlægget er i.
  4. Klik på det indlæg, du vil fjerne.
  5. Klik på Mere Mere.
  6. Klik på Slet.
  7. Klik på Slet igen.

Fjern en kommentar

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, som kommentaren er i.
  4. Klik på det indlæg, som kommentaren er skrevet til.
  5. Klik på den kommentar, du vil fjerne.
  6. Klik på Mere Mere.
  7. Klik på Slet kommentar.
  8. Klik på Slet.

Fjern eller udeluk en person

Ejere og moderatorer kan fjerne eller udelukke personer fra en gruppe.

Når du fjerner en person:

• Forlader vedkommende gruppen men kan deltage i den igen.
  • Fjernes vedkommendes indlæg og kommentarer ikke fra gruppen.

Når du udelukker en person:

• Forlader vedkommende gruppen og kan ikke deltage i den igen, medmindre du ophæver udelukkelsen.
  • Fjernes vedkommendes indlæg og kommentarer ikke fra gruppen.

Sådan fjerner eller udelukker du en person:

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil fjerne eller udelukke en person fra.
  4. Nederst på gruppens banner skal du klikke på billederne af gruppens medlemmer.
  5. Klik på Mere Mere ud for den person, du vil fjerne eller udelukke.
  6. Klik på Udeluk fra gruppe eller Fjern fra gruppe.

Fjern, rapportér og udeluk en person på én gang

Hvis du vælger denne mulighed, kan medlemmet ikke deltage i gruppen igen, og vedkommende rapporteres til Google+.

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den ønskede gruppe.
  4. Klik på et indlæg eller en kommentar.
  5. Klik på Mere Mere øverst i højre hjørne og dernæst Fjern, rapportér og udeluk. Hvis du klikker på denne mulighed:
    • Fjernes indlægget eller kommentaren fra gruppen
    • Rapporteres indlægget eller kommentaren til Google
    • Udelukkes forfatteren fra gruppen
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Fjern også brugerens seneste indhold" for også at fjerne medlemmets seneste indlæg og kommentarer fra gruppen.
  7. Klik på Udeluk bruger.

Føj stærkere filtre til indhold, eller fjern dem

Du kan slå stærkere filtre til for at reducere mængden af spam eller upassende indhold i din gruppes strøm. Hvis denne indholdskontrol allerede er slået til i din gruppe, kan du slå den fra:

1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil justere filtre for.
  4. Klik på Mere Mere.
  5. Klik på Rediger gruppe.
  6. Slå "Indholdskontroller" til eller fra.
  7. Klik på Udfør.

Bemærk! Når denne indstilling er slået til, er der større sandsynlighed for, at dette Google+ indholdsfilter markerer tvivlsomme indlæg, og derfor vises der færre af dem i din gruppe. Du kan se disse blokerede indlæg i din moderatorkø.

Se, hvordan din gruppe klarer sig

Ejere og moderatorer kan se data om deres gruppe, blandt andet:

• Det samlede antal medlemmer
  • Antallet af nye medlemmer
  • Antallet af aktive medlemmer
  • Antallet af indlæg
  • Antallet af kommentarer
  • Antallet af +1 til indlæg og kommentarer.
  1. Åbn Google+ på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og dernæst Grupper.
  3. Klik på den gruppe, du vil se data for.
  4. Klik på Administrer og dernæst Indsigt.
  5. Klik på pilen Pil ned øverst i højre hjørne for at skifte datointervallet.
  6. Hold markøren over tallet for at se, hvad det betyder.