Kringen gebruiken op Google+

Opmerking: Vanaf 29 mei 2019...

Je kunt geen kringen meer maken of erin posten. Je kunt kringen nog wel bewerken en verwijderen.

Daarnaast is het volgende gewijzigd voor collecties:

• Je kunt geen collecties meer maken of volgen.

• Je kunt alleen posts in collecties die zijn beperkt tot het domein maken vanuit de collectie zelf.

• Er worden geen collecties meer aanbevolen in Google+.

Je kunt collecties nog wel bewerken, verwijderen en ophouden met volgen.

Je kunt kringen gebruiken om te bepalen met wie je berichten deelt. Voeg mensen toe aan een kring en deel vervolgens een collectie of bericht met die kring, zodat die mensen het bericht of de collectie kunnen zien.

Je kunt zelfs iemand aan een kring toevoegen die jou niet volgt. Zo kan iemand wel de berichten bekijken die je met die kring deelt, maar ze worden misschien niet weergegeven in de updates op de homepage van die persoon.

Wanneer je anderen toevoegt aan een kring, ontvangen zij mogelijk een melding dat je hen aan een van je kringen hebt toegevoegd. Deze personen kunnen alles zien wat je met die kring deelt, waaronder berichten die je met de kring hebt gedeeld voordat je hen toevoegde. Als die personen jou toevoegen aan hun kringen, kunnen berichten die je met hen hebt gedeeld, worden weergegeven op hun homepage.

Je kunt de mensen in je kringen zien door in het navigatiemenu de optie Mensen te selecteren.

De mensen en pagina's die je hebt toegevoegd aan kringen zijn standaard openbaar zichtbaar, maar je kunt wijzigen wie kan zien welke mensen en pagina's je hebt toegevoegd. Afhankelijk van je instellingen kan informatie over de mensen en pagina's die je hebt toegevoegd aan kringen ook worden weergegeven in aanbevelingen uit jouw kringen.

Je kunt altijd iemand aan een kring toevoegen of uit een kring verwijderen.

Belangrijk: Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, kan je beheerder de mogelijkheid Google+ te gebruiken uitschakelen. Als Google+ voor jou wordt uitgeschakeld of als je werk- of schoolaccount wordt verwijderd, kun je geen kringen meer maken of mensen toevoegen aan kringen. De kringen die je had, worden verwijderd. Je wordt ook verwijderd uit de kringen van andere mensen.

Opmerking: Google+ synchroniseert geen profielgegevens van mensen in je kringen meer met je Android-contacten. Profielgegevens die eerder met je Android-contacten zijn gesynchroniseerd, zijn verwijderd. Als je de profielgegevens van mensen in je kringen wilt bekijken, ga je naar het gedeelte Over van een gebruikersprofiel en daarin zie je alle profielgegevens die deze persoon met je heeft gedeeld.

Iemand aan een kring toevoegen of uit een kring verwijderen

Wanneer je iemand volgt, wordt diegene standaard in de kring Volgen geplaatst.

Volg iemand om diegene toe te voegen aan de kring Volgen.

Iemand aan een andere kring toevoegen:

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open het profiel van de persoon die je naar een andere kring wilt verplaatsen.
  3. Klik op de naam van de kring waarin diegene zich bevindt, of klik op het vinkje naast de naam van die persoon.
  4. Gebruik het menu om deze persoon aan een andere kring toe te voegen.
  5. Klik op Gereed.

Iemand uit een kring verwijderen:

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open het profiel van de persoon die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de naam van de kring waarin diegene zich bevindt.
  4. Verwijder in het weergegeven menu het vinkje bij de kring waaruit je deze persoon wilt verwijderen.
  5. Klik op Gereed.

Instellingen voor een kring wijzigen

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Mensen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik naast de kring die je wilt bewerken op Meer Meer en vervolgens Instellingen voor kringen.
  5. Breng je wijzigingen aan.
  6. Klik op Opslaan.

Een kring verwijderen

Je kunt kringen verwijderen vanaf je computer en Android-apparaten.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Mensen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik onder 'Jouw kringen' op de kring die je wilt verwijderen.
  5. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Kring verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen of OK.

Opmerkingen:

• Standaard bevat 'Jouw kringen' alle kringen die je hebt gemaakt. Als er kringen zijn waarmee je de content liever niet deelt, kun je die verwijderen uit de groep 'Jouw kringen'.
  • Mensen in de kringen die je volgt, staan nog steeds in je uitgebreide kringen.

Over uitgebreide kringen

Wanneer je iets deelt, zie je mogelijk de optie om te delen met uitgebreide kringen. Je uitgebreide kringen bestaan uit mensen in de kringen binnen je kringen. Posts die worden gedeeld met je uitgebreide kringen, zijn zichtbaar op je profiel voor mensen in de kringen binnen je kringen.

Stel dat Nina zich in een van jouw kringen bevindt en Johan zich in een van Nina's kringen bevindt. Je kent Johan niet en hij is niet toegevoegd aan een van jouw kringen. Als Nina ervoor kiest dat Johan als een van de mensen in haar kringen wordt weergegeven in haar profiel en jij ervoor kiest een post te delen met je uitgebreide kringen, dan kan die post worden weergegeven op Nina's homepage en Johan kan de post zien in jouw profiel.

Je kunt geen volledige lijst bekijken van de mensen die in je uitgebreide kringen zijn opgenomen, omdat het een verzameling mensen is die regelmatig verandert.

Vanuit je uitgebreide kringen kunnen suggesties worden gedaan voor mensen die je volgens Google+ mogelijk kent.