Kringen gebruiken op Google+

Je kunt kringen gebruiken om te bepalen met wie je berichten deelt. Voeg mensen toe aan een kring en deel vervolgens een collectie of bericht met die kring, zodat die mensen het bericht of de collectie kunnen zien.

Je kunt zelfs iemand aan een kring toevoegen die jou niet volgt. Zo kan iemand wel de berichten bekijken die je met die kring deelt, maar worden die berichten niet weergegeven in de updates van die persoon.

Wanneer je anderen toevoegt aan een kring, ontvangen zij mogelijk een melding dat je hen aan een van je kringen hebt toegevoegd. Deze personen kunnen alles zien wat je met die kring deelt, waaronder berichten die je met de kring hebt gedeeld voordat je hen toevoegde. Als die personen jou toevoegen aan hun kringen, kunnen berichten die je met hen hebt gedeeld, worden weergegeven op hun homepage.

Je kunt de mensen in je kringen zien door in het navigatiemenu de optie Mensen te selecteren.

De mensen en pagina's die je hebt toegevoegd aan kringen, zijn standaard openbaar zichtbaar, maar je kunt wijzigen wie kan zien welke mensen en pagina's je hebt toegevoegd. Afhankelijk van je instellingen kan informatie over de mensen en pagina's die je hebt toegevoegd aan kringen, ook worden weergegeven in aanbevelingen uit jouw kringen.

Je kunt altijd iemand aan een kring toevoegen of uit een kring verwijderen.

Belangrijk: Als je een Google-account via je werk of school gebruikt, kan je beheerder de mogelijkheid Google+ te gebruiken uitschakelen. Als Google+ voor jou wordt uitgeschakeld of als je werk- of schoolaccount wordt verwijderd, kun je geen kringen meer maken of mensen toevoegen aan kringen. De kringen die je had, worden verwijderd. Je wordt ook verwijderd uit de kringen van andere mensen.

Opmerking: Google+ synchroniseert geen profielgegevens van mensen in je kringen meer met je Android-contacten. Profielgegevens die eerder met je Android-contacten zijn gesynchroniseerd, zijn verwijderd. Als je de profielgegevens van mensen in je kringen wilt bekijken, ga je naar het gedeelte Over van een gebruikersprofiel en zie je alle profielgegevens die deze persoon met je heeft gedeeld.

Een kring maken

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik of tik in het navigatiemenu op Mensen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik op Nieuwe kring.
  5. Geef de kring een naam en klik op Maken.

Iemand aan een kring toevoegen of uit een kring verwijderen

Wanneer je iemand volgt, wordt diegene standaard in de kring Volgen geplaatst.

Volg iemand om diegene toe te voegen aan de kring Volgen.

Iemand aan een andere kring toevoegen:

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open het profiel van de persoon die je naar een andere kring wilt verplaatsen.
  3. Klik op de naam van de kring waarin diegene zich bevindt, of klik op het vinkje naast de naam van die persoon.
  4. Gebruik het menu om deze persoon aan een andere kring toe te voegen.
  5. Klik op Gereed.

Iemand uit een kring verwijderen:

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open het profiel van de persoon die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de naam van de kring waarin diegene zich bevindt.
  4. Verwijder in het weergegeven menu het vinkje bij de kring waaruit je deze persoon wilt verwijderen.
  5. Klik op Gereed.

Delen met een kring

Wanneer je een post deelt, kun je deze delen met een specifieke kring. Mensen kunnen wellicht zien met wie je een post nog meer hebt gedeeld.

Jouw kringen

Wanneer je een nieuwe kring maakt, wordt deze automatisch toegevoegd aan 'Jouw kringen'. Als je berichten niet met al je kringen wilt delen, kun je aangeven met welke kringen je berichten wilt delen.

Aangeven of een van je kringen moet worden opgenomen wanneer je iets deelt met 'Jouw kringen':

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Mensen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik op Meer Meer en dan Instellingen voor kringen naast de kring die je wilt toevoegen of verwijderen.
  5. Schakel 'Opnemen bij delen met 'Jouw kringen'' in of uit.

Een kring verwijderen

Je kunt kringen verwijderen vanaf je computer en Android-apparaten.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Mensen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik onder 'Jouw kringen' op de kring die je wilt verwijderen.
  5. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Kring verwijderen.
  6. Klik op Verwijderen of OK.

Kiezen met welke kringen je wilt delen

Wanneer je iets deelt op Google+, kun je de kringen of mensen selecteren waarmee je je item wilt delen. Je kunt ook de optie 'Jouw kringen' gebruiken om iets met meerdere kringen tegelijk te delen.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Mensen.
  3. Klik op Volgen.
  4. Klik bij 'Jouw kringen' naast de kring die je wilt opnemen of uitsluiten op Meer Meer en dan Instellingen voor kringen
  5. Schakel 'Opnemen bij delen met 'Jouw kringen'' in of uit.

Opmerkingen:

• Standaard bevat 'Jouw kringen' alle kringen die je hebt gemaakt. Als er kringen zijn waarmee je de content liever niet deelt, kun je die verwijderen uit de groep 'Jouw kringen'.
  • Mensen in de kringen die je volgt, zijn nog steeds opgenomen in je uitgebreide kringen.
  • Wanneer je iets deelt met 'Jouw kringen', wordt het item gedeeld met de lijst van kringen die zijn opgenomen in de instelling 'Jouw kringen'.

Over uitgebreide kringen

Wanneer je iets deelt, zie je mogelijk de optie om te delen met uitgebreide kringen. Je uitgebreide kringen bestaan uit mensen in de kringen binnen je kringen. Posts die worden gedeeld met je uitgebreide kringen, zijn zichtbaar op je profiel voor mensen in de kringen binnen je kringen.

Stel dat Nina zich in een van jouw kringen bevindt en Johan zich in een van Nina's kringen bevindt. Je kent Johan niet en hij is niet toegevoegd aan een van jouw kringen. Als Nina ervoor kiest dat Johan als een van de mensen in haar kringen wordt weergegeven in haar profiel en jij ervoor kiest een post te delen met je uitgebreide kringen, kan die post worden weergegeven op Nina's homepage en kan Johan deze zien in jouw profiel.

Je kunt geen volledige lijst bekijken van de mensen die in je uitgebreide kringen zijn opgenomen, omdat het een verzameling mensen is die regelmatig verandert.

Vanuit je uitgebreide kringen kunnen suggesties worden gedaan voor mensen die je volgens Google+ mogelijk kent.