Vi har fått rapporter om att några användare oväntat har loggats ut från sina konton. Vi undersöker saken, men det finns ingen anledning till oro – inget tyder på att det skulle vara kopplat till nätfiske eller något annat hot mot kontots säkerhet. Testa att logga in på nytt på accounts.google.com. Om du har glömt lösenordet kan du återställa det via den här länken. Om du använder tvåstegsverifiering kan sms-koden ha blivit fördröjd. Logga in igen eller använd reservkoder.

Ta kontakt med andra på Google+

Det går att följa personer på Google+ för att se vad de delar i ditt startflöde.

Följa någon

När du följer någon på Google+ ser du inlägg de har gör i ditt startflöde.

När du följer någon

• Läggs de till i cirkeln Följer.
  • Får de kanske en avisering som meddelar att du följer dem.
  • Ser de att du följer dem.
  • Kan de välja vad du ser om dem.
  • Kan de se vad du delar och tidigare delade med cirkeln Följer.
  • Kan de få en avisering om du följer dem eller deras samling, eller +1:ar, kommenterar eller delar ett inlägg vidare.

Börja följa någon

1. Öppna profilen för personen som du vill följa. Sök efter namnet eller klicka eller tryck på deras foto intill en kommentar eller ett inlägg de har skapat.
  2. Klicka eller tryck på FÖLJ.

Sluta följa någon

1. Öppna profilen för personen som du vill sluta följa. Sök efter namnet eller klicka eller tryck på deras foto intill en kommentar eller ett inlägg de har skapat.
  2. Klicka eller tryck på FÖLJER (eller namnet på cirkeln där de finns).
  3. Avmarkera cirkeln Följer.
  4. Klicka eller tryck på KLAR eller OK.

Kommentera ett inlägg

Du kan kommentera egna inlägg eller inlägg som andra delat. Du kan skriva, infoga bilder och placera en länk i kommentarerna. Länkar visas med förhandsgranskningar.

Kommentera ett inlägg

1. Öppna inlägget som du vill kommentera.
  2. Klicka eller tryck på Kommentar .
  3. Lägg till din kommentar:
    • Klicka eller tryck på Infoga bild Infoga bild eller Ta foto om du vill infoga en bild.
    • Klicka eller tryck på Infoga länk Länk om du vill infoga en länk. Du kan även börja skriva in en länk så bör en förhandsgranskning visas under den.
    • Om du infogar en länk bläddrar du igenom miniatyrerna genom att klicka eller trycka och väljer det foto som ska visas med länken. Du kan även skicka en länk utan foto.
  4. Klicka eller tryck på LÄGG UPP.

Redigera eller ta bort kommentaren

1. Sök efter kommentaren som du vill redigera eller ta bort.
  2. Tryck på kommentaren eller klicka på Mer Mer.
  3. Klicka eller tryck på Redigera eller Ta bort kommentar.

Nämna personer i dina inlägg

Du kan nämna personer så att du får deras uppmärksamhet i ett större inlägg eller om du vill vända dig direkt till någon. De ser inlägget de nämns i, även om det ursprungligen inte delades med dem.

Obs! Det går inte att nämna någon i en kommentar om den som ursprungligen lade upp inlägget låser det.

+1:a ett inlägg

Använd +1-knappen för att visa att du gillar någons inlägg.

+1:a ett inlägg så här:

1. Sök efter inlägget som du vill +1:a.
  2. Klicka eller tryck på +1 .

Om du vill ångra en +1: Klicka eller tryck på igen. Det går även att ta bort +1:or från Aktivitetsloggen.

Anmärkningar:

• Personer i ditt nätverk kanske ser inlägg som du har +1:at i deras flöden och får kanske en avisering om din +1:a.
  • Personer som ser dina inlägg och kommentarer kan +1:a dem. Alla som ser ett inlägg ser även vem som gav det en +1.
  • Inställningarna för delade rekommendationer påverkar hur ditt namn och din bild används när du +1:ar annonser.
  • Du kan se inlägg och kommentarer som du har +1:at på Google+ och utanför Google+ i Aktivitetsloggen.

+1-knappen och din integritet

• När du +1:ar ett inlägg får Google information om din profil på Google, webbadressen du +1:ar, din IP-adress och annan webbläsarrelaterad information.
  • Om du ångrar din +1 raderas informationen.
  • +1-knappen används inte för att spåra dina besök på webben.
  • Google kan behålla viss information om ditt besök, vanligen i cirka två veckor, för att underhålla och felsöka sina system. Informationen ordnas inte efter enskilda profiler, användarnamn eller webbadresser. Den visas heller inte för utgivare.