Knytt kontakter på Google+

Du kan følge folk på Google+ for å se innholdet de deler, i startsidestrømmen din.

Følg folk

Når du følger noen på Google+, kan du se innleggene de legger ut, i startsidestrømmen din.

Når du følger folk,

• blir de lagt til i «Følger»-kretsen din
  • kan det hende at de blir varslet om at du følger dem
  • kan de se at du følger dem
  • kan de velge hva du skal kunne se fra dem
  • kan de se hva du deler og hva du tidligere har delt med «Følger»-kretsen din
  • kan det hende de får varsler hvis du følger dem, følger samlingene deres eller gir +1 til, kommenterer eller videresender innleggene deres

Sånn følger du noen:

1. Åpne profilen til personen du vil følge. Du kan søke etter personens navn eller klikke eller trykke på bildet til personen ved siden av en kommentar eller et innlegg vedkommende har lagt ut.
  2. Klikk eller trykk på FØLG.

Sånn slutter du å følge noen

1. Åpne profilen til personen du vil slutte å følge. Du kan søke etter personens navn eller klikke eller trykke på bildet til personen ved siden av en kommentar eller et innlegg vedkommende har lagt ut.
  2. Klikk eller trykk på FØLGER (eller navnet på kretsen vedkommende er med i).
  3. Opphev valget av «Følger»-kretsen.
  4. Klikk eller trykk på FERDIG eller OK.

Kommenter innlegg

Du kan kommentere dine egne innlegg eller innlegg andre har delt. Du kan skrive inn tekst og sette inn bilder og linker i kommentarene dine. Linker vises med forhåndsvisning.

Legg til kommentarer på innlegg

1. Åpne Google+ eller Google+-appen Google+
  2. Klikk eller trykk på innlegget du vil kommentere.
  3. Klikk eller trykk på Legg til en kommentar eller Comment.
  4. Legg til kommentaren din:
    • For å sette inn et bilde, klikk eller trykk på Sett inn et bilde Sett inn bilde eller Ta bilde.
    • For å sette inn en link, klikk eller trykk på Sett inn en link Link. Du kan også begynne å skrive inn en link, så vises en forhåndsvisning under.
    • Hvis du setter inn en link, kan du klikke eller trykke deg gjennom miniatyrbildene for å velge bildet du vil vise sammen med linken. Du kan også legge ut linker uten bilder.
  5. Klikk eller trykk på Legg ut.

Endre eller slett kommentarer du har lagt ut

1. Åpne Google+ eller Google+-appen Google+
  2. Finn kommentaren du vil endre eller slette.
  3. Trykk på kommentaren eller klikk på Mer Mer.
  4. Klikk eller trykk på Endre kommentaren eller Slett kommentaren.

Legg til en animert GIF i en kommentar

På Android-telefoner og -nettbrett som har Gboard installert, kan du legge til animerte GIF-er i kommentarer og innlegg.

1. Åpne Google+-appen Google+.
  2. Trykk på innlegget du vil kommentere.
  3. Trykk på Legg til en kommentar eller Comment.
  4. Trykk på Emoji Emoji nederst til venstre på tastaturet.
  5. Trykk på GIF nederst.
  6. Sånn søker du etter GIF-er:
    • Skriv i «Søk etter GIF-er»-feltet og trykk på Søk Søk.
    • Alternativt kan du trykke på en GIF-kategori under GIF-feltet.
  7. Trykk på GIF-en du vil ta med i kommentaren din. Den dukker nå opp i kommentarfeltet.
  8. Trykk på Legg ut

Nevn folk i innleggene dine

Du kan nevne folk for å gjøre dem oppmerksomme på større innlegg eller for å henvende deg spesifikt til noen. Når du nevner en person i et innlegg, kan personen se innlegget, selv om det ikke ble delt med vedkommende i utgangspunktet.

Merk: Du kan ikke nevne noen i en kommentar hvis innlegget blir låst av personen som opprinnelig la det ut.

Gi +1 til innlegg

Du kan bruke +1-knappen til å vise at du liker noe andre har lagt ut.

Sånn gir du +1 til innlegg:

1. Finn innlegget du vil gi +1 til.
  2. Klikk eller trykk på +1 .

For å angre en +1: Klikk eller trykk på på nytt. Du kan også slette +1-markeringer fra aktivitetsloggen din.

Merk:

• Det kan hende at folk i nettverket ditt ser innlegg du har gitt +1 til, i strømmene sine, og at de blir varslet når du gir +1 til innleggene deres.
  • Folk som ser innleggene og kommentarene dine, kan gi +1 til dem. Alle som kan se et innlegg, kan se hvem som har gitt +1 til innlegget.
  • Innstillingene dine for «Anbefalinger fra venner» påvirker hvordan navnet og bildet ditt kan bli brukt når du gir +1 til annonser.
  • Hvis du vil se innleggene og kommentarene du har gitt +1 til på Google+ og utenfor Google+, kan du gå til aktivitetsloggen din.

+1-knappen og personvernet ditt

• Når du gir +1 til et innlegg, får Google informasjon om Google-profilen din, nettadressen du ga +1 til, IP-adressen din og annen informasjon knyttet til nettleseren.
  • Hvis du angrer +1-markeringen din, blir denne informasjonen slettet.
  • +1-knappen brukes ikke til å spore besøkene dine rundt omkring på nettet.
  • Google kan ta vare på noe informasjon om besøkene dine i omtrent to uker for å vedlikeholde og feilsøke systemene sine. Denne informasjonen ordnes ikke etter enkeltprofiler, brukernavn eller nettadresser. Utgivere ser ikke denne informasjonen.