Contact leggen met mensen op Google+

Je kunt iemand op Google+ volgen om in je updates te zien wat diegene heeft gedeeld.

Iemand volgen

Wanneer je iemand op Google+ volgt, kun je de berichten van die gebruiker in je updates zien.

Wanneer je iemand volgt:

• wordt diegene toegevoegd aan de kring Volgen,
  • kan diegene een melding ontvangen met de mededeling dat jij hem volgt,
  • kan diegene zien dat jij hem volgt,
  • kan diegene kiezen wat jij van hem te zien krijgt,
  • kan diegene zien wat jij deelt en wat je eerder hebt gedeeld met de kring Volgen,
  • kan diegene een melding ontvangen wanneer je hem volgt, zijn collectie volgt of zijn bericht een +1 geeft, hierop reageert of dit opnieuw deelt.

Iemand volgen

1. Open het profiel van de persoon die je wilt volgen. Je kunt naar de naam van de persoon zoeken, of op de foto naast een reactie of bericht van die persoon tikken of klikken.
  2. Klik of tik op VOLGEN.

Iemand niet meer volgen

1. Open het profiel van de persoon die je niet meer wilt volgen. Je kunt naar de naam van de persoon zoeken, of op de foto naast een reactie of bericht van die persoon tikken of klikken.
  2. Klik of tik op VOLGEN (of op de naam van de kring waarvan de betreffende persoon lid is).
  3. Verwijder het vinkje bij de kring Volgen.
  4. Klik of tik op GEREED of OK.

Reageren op een bericht

Je kunt reageren op je eigen berichten of berichten die andere mensen delen. Je kunt tekst invoeren, afbeeldingen invoegen of een link in je reacties plaatsen. Links worden weergegeven met voorbeelden.

Een reactie toevoegen aan een post

1. Open Google+ of de Google+ app Google+
  2. Klik of tik op de post waarop je wilt reageren.
  3. Klik of tik op Reactie toevoegen of Comment.
  4. Voeg je reactie toe:
    • Als je een afbeelding wilt invoegen, klik of tik je op 'Afbeelding invoegen' Afbeelding invoegen of Foto maken.
    • Als je een link wilt invoegen, klik of tik je op 'Link invoegen' Link. Je kunt ook beginnen met het typen van een link. Er verschijnt een voorbeeld onder de link.
    • Als je een link invoegt, klik of tik je door de miniaturen om de foto te kiezen die je wilt weergeven bij de link. Je kunt ook een link zonder foto posten.
  5. Klik of tik op Plaatsen.

Je reactie bewerken of verwijderen

1. Open Google+ of de Google+ app Google+
  2. Zoek de reactie die je wilt bewerken of verwijderen.
  3. Tik op je reactie of klik op Meer Meer.
  4. Klik of tik op Reactie bewerken of Reactie verwijderen.

Een GIF met animatie toevoegen aan een reactie

Op Android-telefoons en -tablets waarop Gboard is geïnstalleerd, kun je GIF's met animatie toevoegen aan reacties en posts.

1. Open de Google+ app Google+.
  2. Tik op de post waarop je wilt reageren.
  3. Tik op Reactie toevoegen of Comment.
  4. Tik in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord op 'Emoji' Emoji.
  5. Tik onderaan op GIF.
  6. Als je GIF's wilt zoeken:
    • Typ je zoekopdracht in het veld 'GIF's zoeken' en tik op 'Zoeken' Zoeken.
    • Of tik onder het GIF-veld op een GIF-categorie.
  7. Tik op de GIF die je in je reactie wilt opnemen. De GIF wordt weergegeven in het reactieveld.
  8. Tik op Plaatsen

Mensen vermelden in je posts

Vermeld mensen als je hun aandacht wilt trekken voor een groter bericht of als je iemand specifiek wilt aanspreken. Ze kunnen het bericht bekijken waarin ze zijn vermeld, ook als het bericht niet oorspronkelijk met ze is gedeeld.

Opmerking: Je kunt iemand niet vermelden in een reactie als de oorspronkelijke plaatser het bericht vergrendelt.

Een bericht een +1 geven

Je kunt de +1 knop gebruiken om aan te geven dat je iets leuk vindt.

Een bericht een +1 geven:

1. Zoek het bericht dat je een +1 wilt geven.
  2. Klik of tik op +1 .

Een +1 ongedaan maken: Klik of tik nogmaals op . Je kunt +1's ook uit je activiteitenlogboek verwijderen.

Opmerkingen:

• Mensen in je netwerk kunnen in hun updates berichten zien die je een +1 hebt gegeven en kunnen een melding ontvangen dat je een bericht van hen een +1 hebt gegeven.
  • Mensen die je berichten en reacties zien, kunnen ze een +1 geven. Iedereen die een bericht kan zien, kan zien wie dat bericht een +1 heeft gegeven.
  • Je instellingen voor 'Aanbevelingen uit jouw kringen' hebben invloed op hoe je naam en foto kunnen worden gebruikt wanneer je advertenties een +1 geeft.
  • In je activiteitenlogboek kun je berichten en reacties bekijken die je een +1 hebt gegeven op Google+ en buiten Google+.

De +1 knop en je privacy

• Wanneer je een bericht een +1 geeft, ontvangt Google informatie over je Google-profiel, de URL die je een +1 hebt gegeven, je IP-adres en andere browsergerelateerde informatie.
  • Als je je +1 ongedaan maakt, wordt deze informatie verwijderd.
  • De +1 knop wordt niet gebruikt om je bezoeken op internet bij te houden.
  • Google kan bepaalde informatie over je bezoek bewaren (meestal ongeveer twee weken) om zijn systemen te onderhouden en fouten op te sporen. Deze informatie wordt niet ingedeeld op afzonderlijke profielen, gebruikersnamen of URL's. Uitgevers krijgen deze informatie niet te zien.