Pidä yhteyttä ihmisiin Google+:ssa

Voit seurata käyttäjää Google+:ssa ja nähdä etusivusi streamissa, millaista sisältöä hän jakaa.

Käyttäjän seuraaminen

Kun seuraat käyttäjää Google+:ssa, näet etusivusi streamissa, millaista sisältöä hän on julkaissut.

Seuratessasi käyttäjää

• hänet lisätään Seurataan-piiriisi
  • hän saattaa saada ilmoituksen siitä, että seuraat häntä
  • hän näkee, että seuraat häntä
  • hän voi valita, millaista sisältöä jakaa kanssasi
  • hän näkee, mitä jaat ja mitä olet jakanut aiemmin Seurataan-piirisi kanssa
  • hän voi saada ilmoituksen seuraamisesta Google+:ssa, kokoelman seuraamisesta, +1-merkinnän antamisesta, kommentoinnista tai viestin uudelleenjakamisesta.

Käyttäjän seuraaminen

1. Avaa seurattavan henkilön profiili. Voit etsiä henkilöä nimeltä tai klikata tai napauttaa hänen kuvaansa kommentin tai viestin vierestä.
  2. Klikkaa tai napauta SEURAA.

Käyttäjän seuraamisen lopettaminen

1. Avaa sen henkilön profiili, jonka seuraamisen haluat lopettaa. Voit etsiä henkilöä nimeltä tai klikata tai napauttaa hänen kuvaansa kommentin tai viestin vierestä.
  2. Klikkaa tai napauta SEURATAAN (tai sen piirin nimeä, johon henkilö kuuluu).
  3. Poista Seurataan-piirin valinta.
  4. Klikkaa tai napauta VALMIS tai OK.

Viestin kommentoiminen

Voit kommentoida omia tai muiden lähettämiä viestejä. Voit kirjoittaa kommentteihin tekstiä, lisätä kuvia tai linkkejä. Linkeistä näytetään esikatselu.

Kommentin lisääminen viestiin

1. Avaa Google+ tai Google+ ‑sovellus Google+
  2. Klikkaa tai napauta viestiä, jota haluat kommentoida.
  3. Valitse Lisää kommentti tai Comment.
  4. Lisää kommentti seuraavasti:
    • Lisää kuva valitsemalla Lisää kuva Lisää kuva tai Ota valokuva.
    • Lisää linkki valitsemalla Lisää linkki Linkki. Voit myös aloittaa linkin kirjoittamisen, jolloin linkki ja sen esikatselu näytetään tekstin alla.
    • Jos lisäät linkin, valitse linkissä näytettävä kuva klikkaamalla tai napauttamalla pikkukuvia. Voit julkaista linkin myös ilman kuvaa.
  5. Valitse Lähetä.

Kommentin muokkaaminen tai poistaminen

1. Avaa Google+ tai Google+ ‑sovellus Google+
  2. Etsi muokattava tai poistettava kommentti.
  3. Napauta kommenttia tai klikkaa Lisää Lisää.
  4. Valitse Muokkaa kommenttia tai Poista kommentti.

Animoidun GIFin lisääminen kommenttiin

Android-puhelimilla ja -tableteilla, joihin on asennettu Gboard, voit lisätä kommentteihin ja viesteihin animoituja GIFejä.

1. Avaa Google+ ‑sovellus Google+.
  2. Napauta viestiä, jota haluat kommentoida.
  3. Valitse Lisää kommentti tai Comment.
  4. Napauta näppäimistön vasemmasta alanurkasta Emoji Emoji.
  5. Napauta alareunasta GIF.
  6. GIFien haku:
    • Kirjoita hakusanat Hae GIFejä ‑kenttään ja napauta sitten Haku Haku.
    • Voit myös valita GIF-kentän alapuolelta GIF-luokan napauttamalla luokkaa.
  7. Napauta GIFiä, jonka haluat lisätä kommenttiisi. Se tulee näkyviin kommenttikenttään.
  8. Napauta Julkaise

Ihmisten mainitseminen viesteissä

Voit mainita ihmisiä, kun haluat kiinnittää heidän huomionsa johonkin pidempään viestikokonaisuuteen tai osoittaa viestin jollekin tietylle henkilölle. Henkilöt voivat nähdä viestit, joissa heidät on mainittu, vaikka viestiä ei olisikaan alunperin jaettu heidän kanssaan.

Huom. Et voi mainita henkilöitä kommenttikentässä, jos viestin alkuperäinen kirjoittaja on lukinnut viestin.

+1-merkinnän antaminen viestille

Voit ilmaista +1-painikkeen avulla pitäväsi viestistä.

+1-merkinnän antaminen viestille:

1. Siirry viestiin, jolle haluat antaa +1-merkinnän.
  2. Klikkaa tai napauta +1 .

+1-merkinnän kumoaminen: Klikkaa tai napauta uudelleen . Voit poistaa +1-merkintöjä myös toimintalokissasi.

Huomioitavaa:

• Verkostossasi oleva käyttäjä voi nähdä streamissaan viestejä, joille olet antanut +1-merkinnän, ja hän voi saada ilmoituksen siitä, että olet antanut +1-merkinnän hänen viestilleen.
  • Henkilöt, jotka näkevät viestisi ja kommenttisi, voivat antaa niille +1-merkintöjä. Kaikki, jotka voivat nähdä viestin, voivat nähdä, kuka on antanut viestille +1-merkinnän.
  • Jaetut suositukset ‑asetuksissa voit määrittää, miten nimeäsi ja kuvaasi käytetään, kun annat mainoksille +1-merkinnän.
  • Voit tarkastella viestejä ja kommentteja, joille olet antanut +1-merkintöjä Google+:ssa ja muissa palveluissa, käymällä toimintalokissa.

+1-painike ja tietosuoja

• Kun annat viestille +1-merkinnän, Google saa tietoja Google-profiilistasi, 1+-merkitystä URL-osoitteesta, IP-osoitteestasi sekä muita selaimeen liittyviä tietoja.
  • Jos poistat +1-merkinnän, myös nämä tiedot poistetaan.
  • Verkkotoimintaasi ei seurata +1-painikkeen avulla.
  • Google voi säilyttää joitakin käyntitietojasi noin kaksi viikkoa. Tietoja käytetään järjestelmän ylläpitoon ja virheiden jäljitykseen ja korjaamiseen. Tietoja ei järjestetä profiili-, käyttäjänimi- tai URL-kohtaisesti. Julkaisijat eivät näe näitä tietoja.