Ta kontakt med andra på Google+

Det går att följa personer på Google+ för att se vad de delar i ditt startflöde.

Följa någon

Du kan se andras inlägg i ditt startflöde genom att följa dem.

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Öppna profilen för personen som du vill följa. Sök efter namnet eller klicka på personens foto intill en kommentar eller ett inlägg personen har skapat.
  3. Klicka på FÖLJ.

Sluta följa någon

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Öppna profilen för personen som du vill sluta följa. Sök efter namnet eller klicka på personens foto intill en kommentar eller ett inlägg personen har skapat.
  3. Klicka på FÖLJER (eller namnet på cirkeln där de finns).
  4. Avmarkera cirkeln Följer.
  5. Klicka på KLAR eller OK.

Kommentera ett inlägg

Du kan kommentera egna inlägg eller inlägg som andra delat. Du kan skriva, infoga bilder och placera en länk i kommentarerna. Länkar visas med förhandsgranskningar.

Lägga till en kommentar till ett inlägg

1. Öppna Google+ eller appen för Google+ Google Plus
  2. Klicka på det inlägg du vill kommentera.
  3. Klicka på Lägg till en kommentar eller Kommentera Comment.
  4. Lägg till din kommentar:
    • Om du vill infoga en bild klickar du på Infoga bild Infoga bild eller Ta foto Ta foto.
    • Om du vill infoga en länk klickar du på Infoga länk Länk. Du kan även börja skriva in en länk så bör en förhandsgranskning visas under den.
    • Om du infogar en länk klickar du på det foto du vill visa med länken. Du kan även skicka en länk utan foto.
  5. Klicka på Lägg upp.

Redigera eller radera kommentaren

1. Öppna Google+.
  2. Sök efter kommentaren som du vill redigera eller radera.
  3. Klicka på Mer Mer.
  4. Klicka på Redigera kommentar eller Radera kommentar.

Nämna personer i dina inlägg

Du kan nämna personer så att du får deras uppmärksamhet i ett större inlägg eller om du vill vända dig direkt till någon. De ser inlägget de nämns i, även om det ursprungligen inte delades med dem.

Obs! Det går inte att nämna någon i en kommentar om den som ursprungligen lade upp inlägget låser det.

+1:a ett inlägg

Använd +1-knappen för att visa att du gillar någons inlägg.

+1:a ett inlägg så här:

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Sök efter inlägget som du vill +1:a.
  3. Klicka på +1 .
  4. Valfritt: Om du vill ångra en +1:a klickar du på +1 .

Anmärkningar:

• Om du +1:ar ett offentligt inlägg kan dina följare se inlägget och att du har +1:at det.
  • Du kan se inlägg och kommentarer som du har +1:at på Google+ och utanför Google+ i Aktivitetsloggen.