Hitta och kontakta personer på Google+

Du kan hitta och följa personer på Google+ med hjälp av dina kontakter. Förslagen kan genereras utifrån

• dina gemensamma kontakter med personer i produkter som Gmail
  • interaktioner med andra i andra produkter
  • de kopplade konton som du har länkat till ditt Google-konto
  • vänner på externa webbplatser som har kopplat sina konton till sin profil på Google+.

Hitta, följa eller visa någon

Du kan se andras inlägg i ditt startflöde genom att följa dem.

Obs! Du kan inte visa eller lägga till föreslagna kontakter i iPhone- eller iPad-appen.

1. Öppna Google+ eller appen Google+ Google Plus på din iPhone eller iPad.
  2. Öppna profilen för personen som du vill följa. Sök efter namnet eller tryck på personens foto intill ett inlägg eller en kommentar som personen har gjort.
  3. Tryck på Följ.

När du följer någon:

• Läggs de till i cirkeln Följer
  • Får de kanske en avisering som meddelar att du följer dem
  • Ser de att du följer dem
  • Kan de välja vad du ser om dem
  • Kan de se vad du delar och tidigare har delat med cirkeln Följer.
  • Kan de få en avisering om du följer dem eller deras samling, eller +1:ar, kommenterar eller delar ett inlägg vidare

Sluta följa någon

1. Öppna Google+ eller appen Google+ Google Plus på din iPhone eller iPad.
  2. Öppna profilen för personen som du vill sluta följa. Sök efter namnet eller tryck på personens foto intill en kommentar eller ett inlägg personen har gjort.
  3. Tryck på Följer (eller namnet på cirkeln där de finns).
  4. Avmarkera rutan Följer.
  5. Tryck på Klart.

Kommentera ett inlägg

Du kan kommentera egna inlägg eller inlägg som andra delat. Du kan skriva, infoga bilder och placera en länk i kommentarerna. Länkar visas med förhandsgranskningar.

Kommentera ett inlägg

1. Öppna appen Google+ Google Plus på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på det inlägg du vill kommentera.
  3. Tryck på Lägg till en kommentar Kommentera.
  4. Lägg till din kommentar:
    • Om du vill infoga en bild: Tryck på Lägg till foton Bildsökning följt av Infoga bild Infoga bild.
    • Om du vill infoga en bild: Tryck på Lägg till en länk Länka. Du kan även börja skriva in en länk så bör en förhandsgranskning visas under den.
    • Om du vill infoga en bild: Bläddra bland miniatyrerna för att välja det foto du vill visa med länken.

6. Tryck på Lägg upp.

Redigera eller radera kommentaren

1. Öppna appen Google+ på din iPhone eller iPad
  2. Sök efter kommentaren som du vill redigera eller radera.
  3. Tryck på kommentaren eller klicka på Mer 더보기.
  4. Tryck på Redigera kommentarRedigera inläggRadera eller Radera kommentar.
  5. Tryck på Spara eller Ok.

Nämna personer i dina inlägg

Du kan nämna personer så att du får deras uppmärksamhet i ett större inlägg eller om du vill vända dig direkt till någon. De ser inlägget de nämns i, även om det ursprungligen inte delades med dem.

Obs! Det går inte att nämna någon i en kommentar om den som ursprungligen lade upp inlägget låser det.

+1:a ett inlägg

Visa att du gillar någons inlägg med +1-knappen. Personer i ditt nätverk kanske ser inlägg som du har +1:at i deras flöden.

1. Öppna Google+ eller appen Google+ Google Plus på din iPhone eller iPad.
  2. Sök efter inlägget som du vill +1:a.
  3. Tryck på +1.
  4. Valfritt: Om du vill ångra en +1:a trycker du på +1.

Obs!

• Om du +1:ar ett offentligt inlägg kan dina följare se inlägget och att du har +1:at det.
  • Du kan se inlägg och kommentarer som du har +1:at på Google+ och utanför Google+ i aktivitetsloggen.

+1-knappen och din integritet

• När du +1:ar ett inlägg får Google information om din profil på Google, webbadressen du +1:ar, din IP-adress och annan webbläsarrelaterad information.
  • Om du ångrar din +1 raderas informationen.
  • +1-knappen används inte för att spåra dina besök på webben.
  • Google kan behålla viss information om ditt besök, vanligen i cirka två veckor, för att underhålla och felsöka sina system. Informationen ordnas inte efter enskilda profiler, användarnamn eller webbadresser. Den visas heller inte för utgivare.