Contact leggen met mensen op Google+

Je kunt iemand op Google+ volgen om in je updates te zien wat diegene heeft gedeeld.

Iemand volgen

Als je iemands posts in de updates op je homepage wilt zien, kun je diegene volgen.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open het profiel van de persoon die je wilt volgen. Je kunt naar de naam van de persoon zoeken, of op de foto naast een reactie of post van die persoon klikken.
  3. Klik op VOLGEN.

Iemand niet meer volgen

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open het profiel van de persoon die je niet meer wilt volgen. Je kunt naar de naam van de persoon zoeken, of op de foto naast een reactie of post van die persoon klikken.
  3. Klik op VOLGEN (of op de naam van de kring waarvan de betreffende persoon lid is).
  4. Verwijder het vinkje bij de kring Volgen.
  5. Klik op GEREED of OK.

Reageren op een post

Je kunt reageren op je eigen berichten of berichten die andere mensen delen. Je kunt tekst invoeren, afbeeldingen invoegen of een link in je reacties plaatsen. Links worden weergegeven met voorbeelden.

Een reactie toevoegen aan een post

1. Open Google+ of de Google+ app Google+
  2. Klik op de post waarop je wilt reageren.
  3. Klik op Een reactie toevoegen of Reageren Comment.
  4. Voeg je reactie toe:
    • Als je een afbeelding wilt invoegen, klik je op 'Afbeelding invoegen' Afbeelding invoegen of 'Foto maken' Foto maken.
    • Als je een link wilt invoegen, klik je op 'Link invoegen' Link. Je kunt ook beginnen met het typen van een link. Er verschijnt een voorbeeld onder de link.
    • Als je een link invoegt, klik je op de foto die je wilt weergeven bij de link. Je kunt ook een link zonder foto posten.
  5. Klik op Plaatsen.

Je reactie bewerken of verwijderen

1. Open Google+.
  2. Zoek de reactie die je wilt bewerken of verwijderen.
  3. Klik op Meer Meer.
  4. Klik op Reactie bewerken of Reactie verwijderen.

Mensen vermelden in je posts

Vermeld mensen als je hun aandacht wilt trekken voor een groter bericht of als je iemand specifiek wilt aanspreken. Ze kunnen het bericht bekijken waarin ze zijn vermeld, ook als het bericht niet oorspronkelijk met ze is gedeeld.

Opmerking: Je kunt iemand niet vermelden in een reactie als de oorspronkelijke plaatser de post vergrendelt.

Een post een +1 geven

Je kunt de +1 knop gebruiken om aan te geven dat je iets leuk vindt.

Een post een +1 geven:

1. Open Google+ op je computer.
  2. Zoek de post die je een +1 wilt geven.
  3. Klik op +1 .
  4. Optioneel: Klik op +1 om de +1 ongedaan te maken.