Mensen zoeken en contact met ze leggen op Google+

Je kunt mensen zoeken en volgen op Google+ via je eigen connecties. Suggesties kunnen worden gegenereerd door:

• Je gemeenschappelijke connecties met mensen die producten zoals Gmail gebruiken
  • Interacties die je met anderen hebt gehad in andere producten
  • De verbonden accounts die je hebt gelinkt aan je Google-account
  • Vrienden op externe sites, als ze hun account hebben verbonden aan hun Google+ profiel

Iemand zoeken, zien of volgen

Als je iemands posts in je updates op de startpagina wilt zien, kun je diegene volgen.

Opmerking: In de iPhone- of iPad-app kun je geen voorgestelde connecties bekijken of toevoegen.

1. Open Google+ of de Google+ app Google+ op je iPhone of iPad.
  2. Open het profiel van de persoon die je wilt volgen. Je kunt zoeken op de naam van de persoon of op de foto naast een reactie of post van die persoon tikken.
  3. Tik op Volgen.

Als je iemand volgt,

• wordt diegene toegevoegd aan de kring Volgen,
  • kan diegene een melding ontvangen met de mededeling dat jij hem volgt,
  • kan diegene zien dat jij hem volgt,
  • kan diegene kiezen wat jij van hem te zien krijgt,
  • kan diegene zien wat jij deelt en wat je eerder hebt gedeeld met de kring Volgen,
  • kan diegene een melding ontvangen wanneer je hem volgt, zijn collectie volgt of zijn post een +1 geeft, erop reageert of deze opnieuw deelt.

Iemand niet meer volgen

1. Open Google+ of de Google+ app Google+ op je iPhone of iPad.
  2. Open het profiel van de persoon die je niet meer wilt volgen. Je kunt zoeken op de naam van de persoon of op de foto naast een reactie of post van die persoon tikken.
  3. Tik op Volgen (of de naam van de kring waarvan de betreffende persoon lid is).
  4. Haal het vinkje weg voor Volgen.
  5. Tik op Gereed.

Reageren op een post

Je kunt reageren op je eigen berichten of berichten die andere mensen delen. Je kunt tekst invoeren, afbeeldingen invoegen of een link in je reacties plaatsen. Links worden weergegeven met voorbeelden.

Een reactie toevoegen aan een post

1. Open de Google+ app Google+ op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de post waarop je wilt reageren.
  3. Tik op Reactie toevoegen Reactie.
  4. Voeg je reactie toe:
    • Als je een afbeelding wilt toevoegen, tik je op Foto's toevoegen Afbeelding zoeken en dan Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen.
    • Als je een link wilt invoegen, tik je op Link toevoegen Link. Je kunt ook beginnen met het typen van een link. Er verschijnt een voorbeeld onder de link.
    • Als je een link met een voorbeeld wilt invoegen, kies je de miniatuur die je wilt weergeven voor de link.

5. Tik op Posten.

Je reactie bewerken of verwijderen

1. Open de Google+ app op je iPhone of iPad.
  2. Zoek de reactie die je wilt bewerken of verwijderen.
  3. Tik op je reactie of tik op Meer Meer.
  4. Tik op Reactie bewerkenPost bewerkenVerwijderen of Reactie verwijderen.
  5. Tik op Opslaan of OK.

Mensen vermelden in je posts

Vermeld mensen als je hun aandacht wilt trekken voor een groter bericht of als je iemand specifiek wilt aanspreken. Ze kunnen het bericht bekijken waarin ze zijn vermeld, ook als het bericht niet oorspronkelijk met ze is gedeeld.

Opmerking: Je kunt iemand niet vermelden in een reactie als de oorspronkelijke plaatser het bericht vergrendelt.

Een post een +1 geven

Met de +1 knop kun je aangeven dat je iemands post leuk vindt. Mensen in je netwerk kunnen posts die je een +1 hebt gegeven, zien in hun updates.

1. Open Google+ of de Google+ app Google+ op je iPhone of iPad.
  2. Zoek de post waaraan je een +1 wilt geven.
  3. Tik op +1.
  4. Optioneel: Tik op +1 om de +1 ongedaan te maken.

Opmerkingen:

• Als je een openbare post een +1 geeft, zien je volgers wellicht de post en dat je er een +1 aan hebt gegeven.
  • In het activiteitenlogboek staan de posts en reacties die je een +1 hebt gegeven in Google+ en buiten Google+.

De +1 knop en je privacy

• Wanneer je een bericht een +1 geeft, ontvangt Google informatie over je Google-profiel, de URL die je een +1 hebt gegeven, je IP-adres en andere browsergerelateerde informatie.
  • Als je je +1 ongedaan maakt, wordt deze informatie verwijderd.
  • De +1 knop wordt niet gebruikt om je bezoeken op internet bij te houden.
  • Google kan bepaalde informatie over je bezoek bewaren (meestal ongeveer twee weken) om zijn systemen te onderhouden en fouten op te sporen. Deze informatie wordt niet ingedeeld op afzonderlijke profielen, gebruikersnamen of URL's. Uitgevers krijgen deze informatie niet te zien.