Currents is no longer available as of July 5, 2023. This content will be removed by December 31, 2023. Learn more.

Mensen zoeken en contact met ze leggen in Currents

U kunt mensen zoeken en volgen op Currents via uw eigen connecties. Suggesties kunnen worden gegenereerd door:

• Je gemeenschappelijke connecties met mensen die producten zoals Gmail gebruiken
  • Interacties die u met anderen heeft gehad in andere producten
  • De gekoppelde accounts die u heeft gelinkt aan uw Google-account
  • Vrienden op externe sites, als ze hun account hebben verbonden aan hun Currents-profiel

Iemand zoeken, bekijken of volgen

Als je iemands posts in je updates op de startpagina wilt zien, kun je diegene volgen.

Opmerking: In de iPhone- of iPad-app kunt u geen voorgestelde connecties bekijken of toevoegen.

1. Open Currents of de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Open het profiel van de persoon die u wilt volgen. Je kunt zoeken op de naam van de persoon of op de foto naast een reactie of post van die persoon tikken.
  3. Tik op Volgen.

Als je iemand volgt,

• wordt diegene toegevoegd aan de kring Volgen,
  • kan diegene een melding ontvangen met de mededeling dat jij hem volgt,
  • kan diegene zien dat jij hem volgt,
  • kan diegene kiezen wat jij van hem te zien krijgt,
  • kan diegene zien wat u deelt en wat u eerder heeft gedeeld met de kring Volgen,
  • kan diegene een melding ontvangen als u diegene volgt, een collectie van de persoon volgt of een post van de persoon liket, erop reageert of opnieuw deelt.

Iemand niet meer volgen

1. Open Currents of de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Open het profiel van de persoon die u niet meer wilt volgen. Je kunt zoeken op de naam van de persoon of op de foto naast een reactie of post van die persoon tikken.
  3. Tik op Volgen (of de naam van de kring waarvan de betreffende persoon lid is).
  4. Haal het vinkje weg voor Volgen.
  5. Tik op Gereed.

Reageren op een post

Je kunt reageren op je eigen berichten of berichten die andere mensen delen. Je kunt tekst invoeren, afbeeldingen invoegen of een link in je reacties plaatsen. Links worden weergegeven met voorbeelden.

Een reactie plaatsen bij een post

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op de post waarop u wilt reageren.
  3. Tik op Reactie toevoegen Reactie.
  4. Voeg uw reactie toe:
    • Als u een afbeelding wilt invoegen, tikt u op Foto's toevoegen Afbeelding zoeken en dan Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen.
    • Als u een link wilt invoegen, tikt u op Link toevoegen Link. Je kunt ook beginnen met het typen van een link. Er verschijnt een voorbeeld onder de link.
    • Als je een link met een voorbeeld wilt invoegen, kies je de miniatuur die je wilt weergeven voor de link.

5. Tik op Posten.

Een reactie bewerken of verwijderen

1. Open de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek de reactie die u wilt bewerken of verwijderen.
  3. Tik op de reactie of tik op Meer 더보기.
  4. Tik op Reactie bewerkenPost bewerkenVerwijderen of Reactie verwijderen.
  5. Tik op Opslaan of OK.

Mensen vermelden in je posts

Vermeld mensen als je hun aandacht wilt trekken voor een groter bericht of als je iemand specifiek wilt aanspreken. Ze kunnen het bericht bekijken waarin ze zijn vermeld, ook als het bericht niet oorspronkelijk met ze is gedeeld.

Opmerking: U kunt iemand niet vermelden in een reactie als de oorspronkelijke poster de post vergrendelt.

Een post liken

Met de like-knop kunt u aangeven dat u iemands post leuk vindt. Mensen in uw netwerk kunnen posts die u heeft geliket, zien in hun updates.

1. Open Currents of de Currents-app op uw iPhone of iPad.
  2. Zoek de post die u wilt liken.
  3. Tik op +1.
  4. Optioneel: Tik op +1 om de like ongedaan te maken.

Opmerkingen:

• Als u een openbare post liket, zien uw volgers wellicht de post en dat u deze heeft geliket.
  • U kunt zien welke posts en reacties u heeft geliket (binnen en buiten Currents) in uw Activiteitenlogboek.

De like-knop en uw privacy

• Als u een post liket, krijgt Google informatie over uw Google-profiel, de URL die u heeft geliket, uw IP-adres en andere browsergerelateerde gegevens.
  • Als u een like ongedaan maakt, worden deze gegevens verwijderd.
  • De like-knop wordt niet gebruikt om te volgen welke sites u bezoekt op het web.
  • Google kan bepaalde informatie over uw bezoek bewaren (meestal ongeveer twee weken) om de systemen te onderhouden en fouten op te sporen. Deze informatie wordt niet ingedeeld op afzonderlijke profielen, gebruikersnamen of URL's. Uitgevers krijgen deze informatie niet te zien.