Yhteisön luominen ja muokkaaminen

Yhteisön luomisen jälkeen voit

• määrittää sen julkiseksi tai yksityiseksi
  • valita sen näkymään hakutuloksissa
  • edellyttää, että yhteisöön liittymistä on pyydettävä
  • jättää viestit tarkistettaviksi, kunnes jäsenelle on myönnetty lupa lähettää viestejä yhteisöön.

Yhteisön luominen

1. Avaa Google+ ‑sovellus Google+ Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Yhteisöt.
  3. Valitse Omat.
  4. Valitse Luo yhteisö.
  5. Kirjoita nimi, valitse yhteisön näkyvyydeksi julkinen tai yksityinen ja valitse, onko jäsenyyttä pyydettävä. Voit myös valita, jätetäänkö viestit odottamaan tarkistusta, kunnes jäsenelle on myönnetty lupa lähettää viestejä yhteisöön.
  6. Napauta Valmis.

Yhteisön muokkaaminen

Voit muokata luomiesi yhteisöjen tietoja, kuten

• yhteisön nimeä
  • kansikuvaa
  • yhteisöön liittymistapaa
  • ja sitä, jätetäänkö viestit odottamaan tarkistusta, kunnes jäsenelle on myönnetty lupa lähettää viestejä yhteisöön.

Voit myös lisätä luokkia, linkkejä ja kuvauksen.

1. Avaa Google+ ‑sovellus Google+ Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Yhteisöt.
  3. Valitse Omat.
  4. Napauta muokattavaa yhteisöä.
  5. Valitse Lisää Lisää.
  6. Valitse Muokkaa yhteisöä.
  7. Tee muutokset.
  8. Napauta Valmis.

Viestin kiinnittäminen

Voit kiinnittää viestin yhteisöön, jolloin viesti näkyy yhteisön sivun yläreunassa.

1. Avaa Google+ ‑sovellus Google+ Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Yhteisöt .
  3. Valitse Omat.
  4. Napauta haluamaasi yhteisöä.
  5. Napauta kiinnitettävää viestiä.
  6. Valitse Lisää Lisää.
  7. Valitse Kiinnitä yhteisöön.

Yhteisön poistaminen

1. Avaa Google+ ‑sovellus Google+ Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse Yhteisöt .
  3. Valitse Omat.
  4. Valitse poistettava yhteisö.
  5. Valitse Lisää Lisää.
  6. Valitse Poista yhteisö.
  7. Valitse valintaruutu, jossa lukee: Ymmärrän, että olen poistamassa tämän yhteisön ja että tätä toimintoa ei voi peruuttaa.
  8. Valitse Poista yhteisö.

Yhteisöjen käyttö

Yhteisö voi olla julkinen tai yksityinen, ja sen ominaisuudet määräytyvät näkyvyysasetuksen mukaan.

Yleistä julkisista yhteisöistä

• Julkisia yhteisöjä ei voi muuttaa yksityisiksi myöhemmin.
  • Kaikki voivat liittyä yhteisöön tai pyytää jäsenyyttä. Mutta jos joku saa aktiivisen kutsulinkin, hän voi liittyä yhteisöön esittämättä liittymispyyntöä.
  • Kaikki voivat nähdä julkisen yhteisön verkossa ja hakutuloksissa.
  • Yhteisön viestit ja jäsenet ovat kaikkien nähtävillä.

Yleistä yksityisistä yhteisöistä

• Yksityisiä yhteisöjä ei voi muuttaa julkisiksi myöhemmin.
  • Kuka tahansa, jolla on käytössään aktiivinen kutsulinkki, voi liittyä yhteisöön.
  • Vain jäsenet näkevät yhteisön viestit.
  • Vain yhteisön jäsenet ja siihen kutsutut henkilöt voivat nähdä yhteisön muut jäsenet.
  • Jos käytät Google+:ssaa työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, yksityisasetukset voivat poiketa tässä mainituista.

Yksityiset yhteisöt ja haut

Voit valita, voivatko ihmiset löytää yksityisen yhteisösi Google+ ‑haulla.

Yhteisö näkyy haussa:

• Ihmiset voivat pyytää liittymistä siihen.
  • Ihmiset voivat nähdä yhteisön nimen ja kuvan.

Yhteisö ei näy haussa:

• Kuka tahansa, jolla on käytössään aktiivinen kutsulinkki, voi liittyä yhteisöön.
  • Ihmiset voivat löytää linkin yhteisöön joltakin muulta verkkosivulta.
  • Jos henkilöllä on yhteisön linkki, hän voi nähdä yhteisön nimen ja kuvan.
  • Jos henkilöllä on yhteisön linkki, hän voi pyytää lupaa liittyä yhteisöön.
  • Jos yhteisössä ei ole mahdollista pyytää jäsenyyttä, uudet jäsenet on kutsuttava yhteisöön.