Currents is no longer available as of July 5, 2023. This content will be removed by December 31, 2023. Learn more.

Hitta och följ grupper

Du kan ta kontakt med personer som delar dina intressen genom att gå med i en offentlig eller privat grupp på Currents. Håll dig uppdaterad om vad som händer i dina grupper genom att visa gruppens inlägg i ditt flöde och få meddelanden.

Om du använder ett Google-konto via jobbet eller skolan kan administratören inaktivera din möjlighet att använda Currents. Om Currents inaktiveras för dig tas du bort från grupper du är medlem i.

Så här fungerar offentliga och privata grupper

När du går med i en grupp i Currents ser du inlägg från den gruppen i ditt startflöde och det går att dela inlägg till den gruppen. Du kan gå med i offentliga eller privata grupper.

Så här fungerar offentliga grupper

• Du ser inlägg på offentliga gruppsidor även om du inte är medlem i grupperna.
  • Om du går med i en offentlig grupp ser alla dina inlägg i den gruppen och en lista med gruppens medlemmar.
  • Det är enbart medlemmar i gruppen som får göra inlägg eller kommentera ett gruppinlägg.
  • Icke-medlemmar kan gilla ett inlägg eller en kommentar i gruppen.
  • Viktigt! Om en offentlig grupp tas bort kan du fortfarande se dina inlägg i gruppen i din profil.

Så här fungerar privata grupper

• Om du går med i en privat grupp ser endast medlemmarna dina inlägg i den gruppen.
  • Medlemmar och personer som har bjudits in att gå med i en privat grupp, inklusive personer med åtkomst till en aktiv inbjudningslänk, ser vilka som för närvarande finns i gruppen.
  • Viktigt! Om en privat grupp raderas eller ditt medlemskap återkallas kan du inte längre komma åt innehåll i gruppen, inklusive det du har lagt upp. Du kan fortfarande radera innehåll i gruppen som du har lagt till med aktivitetsloggen.

Gå med i en grupp

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter ett ämne du är intresserad av.
  3. Om du vill visa en grupp innan du går med trycker du på gruppen.
  4. När du hittar en grupp som du vill gå med i trycker du på Gå med. Om du behöver tillstånd att gå med i en grupp står det Be att få gå med i stället.

Obs! Om det står ”9999” som medlemsantal uppgraderar du Currents-appen till den senaste versionen.

Välj hur mycket du vill se från en grupp

Det går att välja hur mycket innehåll från en grupp som visas i ditt startflöde.

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper längst ned.
  3. Tryck på den grupp du vill se mer eller mindre från.
  4. Tryck på Mer Mer längst upp till höger.
  5. Tryck på Inställningar.
  6. Under Inlägg i flödet på startsidan trycker du på Mängd.
  7. Välj mängden du vill se från denna grupp.

Få uppdateringar när det finns nya inlägg

1. Öppna Currents-appen .
  2. Tryck på Profil Profil längst ned.
  3. Tryck på gruppen du vill ändra aviseringsinställningarna för.
  4. Tryck på Aviseringar . Om det inte finns någon överstrykning får du aviseringar när något läggs upp i gruppen.

Välj ordning för inlägg du ser från en grupp

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper längst ned.
  3. Tryck på gruppen för vilken du vill välja ordning för inlägg du ser.
  4. Tryck på Mer Mer längst upp till höger.
  5. Tryck på Inställningar.
  6. Tryck på Ordning för inlägg i den här gruppen.
  7. Välj mellan Populäraste inlägg och Senaste.

Lämna en grupp

När du lämnar en grupp

• ser du inte längre regelbundna uppdateringar från gruppen i ditt startflöde
  • går det inte längre att dela inlägg i den gruppen
  • ser du kanske inte längre gruppens sida.
  1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Grupper längst ned.
  3. Tryck på gruppen du vill lämna.
  4. Tryck på Mer Mer längst upp till höger.
  5. Tryck på Lämna grupp.
  6. Tryck på Lämna.

Obs! Det går inte att lämna en grupp om du tillhör en underordnad grupp som är medlem i den gruppen. För att lämna gruppen måste du även lämna den underordnade gruppen.

Visa någon annans grupper

Det går att visa andra personers grupper i deras profiler om de har valt att dela sina grupper på profilen.

1. Öppna Currents-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Öppna personens profil.
  3. Klicka på Visa alla bredvid Grupper och samlingar.

Detta händer med inlägg i raderade grupper

• Om en offentlig grupp utanför din organisation raderas är dessa inlägg tillgängliga för alla som har ett Google-konto via jobbet eller skolan.
  • Om en privat grupp utanför din organisation raderas är dessa inlägg tillgängliga för användarna i deras aktivitetsloggar.
  • Dina inlägg gjorda utanför din organisation kommer att finnas kvar och vara synliga för alla som har ett Google-konto via jobbet eller skolan.