Hitta och följ grupper

Du kan ta kontakt med personer som delar dina intressen genom att gå med i en offentlig eller privat grupp på Google+. Håll dig uppdaterad om vad som händer i dina grupper genom att visa gruppens inlägg i ditt flöde och få meddelanden.

Om du använder ett Google-konto via jobbet eller skolan kan administratören inaktivera din möjlighet att använda Google+. Om Google+ inaktiveras för dig tas du bort från grupper du är medlem i.

Så här fungerar offentliga och privata grupper

När du går med i en grupp på Google+ ser du inlägg från den gruppen i ditt startflöde och det går att dela inlägg till den gruppen. Du kan gå med i offentliga eller privata grupper.

Så här fungerar offentliga grupper

• Du ser inlägg på offentliga gruppsidor även om du inte är medlem i grupperna.
  • Om du går med i en offentlig grupp ser alla dina inlägg i den gruppen och en lista med gruppens medlemmar.
  • Det är enbart medlemmar i gruppen som får göra inlägg eller kommentera ett gruppinlägg.
  • Icke-medlemmar kan +1:a ett inlägg eller en kommentar i gruppen.
  • Important: If a public Community is deleted, you can still see your posts in that community on your profile.

Så här fungerar privata grupper

• Om du går med i en privat grupp ser endast medlemmarna dina inlägg i den gruppen.
  • Medlemmar och personer som har bjudits in att gå med i en privat grupp, inklusive personer med åtkomst till en aktiv inbjudningslänk, ser vilka som för närvarande finns i gruppen.
  • Viktigt! Om en privat grupp raderas eller ditt medlemskap återkallas kan du inte längre komma åt innehåll i gruppen, inklusive det du har lagt upp. Du kan fortfarande radera innehåll i gruppen som du har lagt till med aktivitetsloggen

Gå med i en grupp

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Du kan hitta en grupp att gå med i på två sätt:
    • Sök efter ett ämne du är intresserad av
    • På menyn Navigering klickar du på Grupper och sedan på Upptäck mer och bläddrar bland de rekommenderade grupperna
  3. Om du vill visa en grupp innan du går med klickar du på gruppen.
  4. När du hittar en grupp som du vill gå med i klickar du på Gå med. Om du behöver tillstånd att gå med i en grupp står det Be att få gå med i stället.

Välj hur mycket du vill se från en grupp

Det går att välja hur mycket innehåll från en grupp som visas i ditt startflöde:

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Grupper överst till vänster.
  3. Klicka på gruppen du vill se mer eller mindre från.
  4. Klicka på Mer Mer överst i den vänstra panelen.
  5. Klicka på Inställningar.
  6. Klicka på nedåtpilen Nedåtpil intill Hantera antal inlägg i startflödet.
  7. Välj det antal du vill se från gruppen.
  8. Klicka på Stäng.

Få uppdateringar när det finns nya inlägg

Det går att välja om du vill ha aviseringar från en grupp du går med i:

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Grupper överst till vänster.
  3. Klicka på gruppen som du vill ändra meddelandeinställningarna för.
  4. Klicka på Mer Mer överst i den vänstra panelen.
  5. Klicka på Inställningar.
  6. Aktivera eller inaktivera aviseringar med omkopplaren intill Få aviseringar om nya inlägg.
  7. Klicka på Stäng.

Obs! För en del stora grupper går det kanske inte att aktivera aviseringar.

Välj ordning för inlägg du ser från en grupp

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Grupper överst till vänster.
  3. Klicka på gruppen för vilken du vill välja ordning för inlägg du ser.
  4. Klicka på Mer Mer överst i den vänstra panelen.
  5. Klicka på Inställningar.
  6. Bredvid Sortera efter populäraste inlägg eller senaste klickar du på nedåtpilen Nedåtpil.
  7. Välj mellan Populäraste inlägg och Senaste.
  8. Klicka på Stäng.

Lämna en grupp

När du lämnar en grupp:

• ser du inte längre regelbundna uppdateringar från gruppen i ditt startflöde
  • går det inte längre att dela inlägg i den gruppen
  • Ser du kanske inte längre gruppens sida.

Så här lämnar du en grupp:

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny följt av Grupper överst till vänster.
  3. Klicka på gruppen du vill lämna.
  4. Klicka på Mer Mer överst i den vänstra panelen.
  5. Klicka på Lämna grupp.
  6. Klicka på Lämna.

Obs! Det går inte att lämna en grupp om du tillhör en grupp som är medlem i den gruppen. För att lämna gruppen måste du även lämna gruppen.

Visa någon annans grupper

Det går att visa andra personers grupper i deras profiler om de har valt att dela sina grupper:

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Öppna personens profil.
  3. Överst till höger över personens grupper klickar du på Visa alla.

Detta händer med inlägg i raderade grupper

• Om en offentlig grupp utanför din organisation raderas är dessa inlägg tillgängliga för alla som har ett Google-konto via jobbet eller skolan.
  • Om en privat grupp utanför din organisation raderas är dessa inlägg tillgängliga för användarna i deras aktivitetsloggar.
  • Dina inlägg gjorda utanför din organisation kommer att finnas kvar och vara synliga för alla som har ett Google-konto via jobbet eller skolan.