Currents is no longer available as of July 5, 2023. This content will be removed by December 31, 2023. Learn more.

Omröstningar i Google Currents

Använd omröstningar för att se vad ditt nätverk på Google Currents tycker om ett visst ämne. Delta i omröstningar för att dela dina åsikter med andra.

Skapa en omröstning

Omröstningar kan innehålla upp till fem alternativ att välja mellan. Du kan skapa en omröstning från din personliga profil eller från startflödet i Currents.

Currents-appen

1. Öppna Currents-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Skriv Skriv längst ned till höger.
  3. Tryck på Enkäter Enkäter längst ned i rutan.
  4. Skriv svaren i områdena Alternativ 1 och Alternativ 2.
    • Om du vill lägga till ett foto i enkäten trycker du på Lägg till foto Bildsökning.
    • Om du vill lägga till foton för varje alternativ trycker du på + fler foton till höger på fotot.
    • Om du vill ta bort ett foto trycker du på fotot och sedan på Ta bort.
  5. Tryck på Lägg upp i det övre högra hörnet.

Mobil webbläsare

1. Öppna Currents på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Skriv Skriv längst ned till höger.
  3. Tryck på Enkäter Enkäter längst ned på skärmen.
  4. Skriv svaren i rutorna Alternativ 1 och Alternativ 2.
    • Om du vill lägga till foton i omröstningen trycker du på Lägg till foto .
    • Om du vill beskära fotot trycker du på Beskär Beskär i fotots mitt.
    • Om du vill ta bort fotot trycker du på Avbryt Avbryt i fotots mitt.
  5. Tryck på Klar uppe till höger.
  6. Tryck på Lägg upp.

Tips om att skapa en omröstning

• Redigera omröstningar: Du kan redigera texten i en fråga efter att den har ställts, men det går inte att ändra alternativ eller foton. Du kan inte heller stänga en omröstning efter att du har startat den, men du kan ta bort inlägget.
  • Lägga till foton: Du kan ladda upp ett foto från datorn eller enhetens kamerabilder eller välja ett foto från dina album på Currents Foton. Om du laddar upp foton skapar vi automatiskt ett privat album på Google Foton med dessa foton. Det är bara du som kan se detta privata fotoalbum om du inte delar albumets webbadress med någon annan.
  • Ta bort foton: Om du tar bort ett foto från detta privata fotoalbum för enkäter tas det bort från själva enkäten.
  • Dela enkäter: För att säkerställa att resultat från privata enkäter inte delas offentligt går det endast ett dela vidare offentliga enkäter.

Rösta i en omröstning

Om någon skapar en omröstning i Currents kan du svara och berätta vad du tycker. Om du inte vill rösta formellt kan du också lämna en kommentar eller +1:a inlägget.

Viktigt! Personer som ser omröstningen ser kanske även vad du röstade på.

1. Öppna Currents-appen på en iPhone eller iPad.
  2. Leta upp omröstningen på startsidan, bland grupper du har gått med i, i din profil eller på din sida.
  3. Tryck på ett alternativ om du vill rösta.
  4. Du vet att din röst har registrerats när du ser andelen personer som har röstat på varje alternativ.
  5. Om du vill ändra din röst trycker du på det nya alternativet.

Använda foton i enkäter i Google Currents

• Ta bort foton: Tar du bort ett foto från det privata fotoalbumet för enkäter tas det bort från själva enkäten.
  • Viktigt: Personer som ser enkäten ser kanske även vad du röstade på.
  • Dela enkäter: För att säkerställa att resultat från privata enkäter inte delas offentligt går det endast ett dela vidare offentliga enkäter.

Omröstningar för bildsökning och Google Currents

Vem som helst kan hitta bilder på webben, men om du tänker använda dem måste du ta hänsyn till användningsrättigheterna. Upphovsrättsägare använder licenser till att förklara om och hur andra får använda deras innehåll.

När du skapar en Google Currents-omröstning kan du använda Googles bildsökning för att hitta bilder direkt från verktyget för att skapa omröstningar. Resultaten som visas är märkta för kommersiell återanvändning med modifiering. Google vet dock inte om din användning är OK och vi ger inga löften. Därför ska du läsa om licensdetaljer på bildens källsida och enbart välja bilder som du har kontrollerat att du kan använda. Tänk på att du i de flesta licenser uppmanas att hänvisa till ägaren när du använder en bild.

Om du hittar bilder i Googles bildsökning utan licensuppgifter anmäler du dem i hjälpforumet. Tänk även på att du alltid måste följa policyn för användarinnehåll och beteende på Google Currents.