Enkäter på Google+

Använd enkäter för att se vad ditt nätverk på Google+ tycker om ett visst ämne.  Delta i enkäter för att dela dina åsikter med andra.

Skapa en enkät

Enkäter kan innehålla upp till fem alternativ att välja mellan. Du kan skapa en enkät från din personliga profil eller från en sida på Google+.

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Vad är nytt med dig? och sedan Enkäter Enkäter .
  3. Skriv svaren i rutorna Alternativ 1 och Alternativ 2.
  4. Om du vill lägga till ett bakgrundsfoto klickar du på Lägg till foto .
    • Om du vill beskära fotot placerar du markören över fotots mitt och klickar på Beskär Beskär.
    • Om du vill radera fotot placerar du markören över fotots mitt och klickar på Avbryt Avbryt.
    • Om du vill lägga till foton för varje alternativ klickar du på Lägg till foto till höger på fotot.
  5. Klicka i varje svarsruta och skriv ett svar. Enkäten kan ha mellan två och fem möjliga alternativ.
  6. Högst upp i rutan klickar du på länken bredvid ditt namn för att välja de grupper och personer som du vill dela av enkäten med.
  7. Klicka på Lägg till i det nedre högra hörnet.

Tips! Om du vill se vilka som röstat i enkäten letar du upp inlägget där du ställde frågan. Nedanför texten i frågan trycker du på den länkade texten som listar antalet röster. Du kan sedan se dem som har röstat på varje alternativ och andelen svarande som valt varje alternativ.

Tips om att skapa en enkät

• Redigera enkäter: Du kan redigera texten i en fråga efter att den har ställts, men det går inte att ändra alternativ eller foton. Du kan inte heller stänga en enkät efter att du har startat den, men du kan ta bort inlägget.
  • Lägga till foton: Du kan ladda upp ett foto från datorn eller enhetens kamerarulle, eller välja ett foto från dina album på Google+ Foton. Om du laddar upp foton skapar vi automatiskt ett privat album på Google Foton med dessa foton. Det är bara du som kan se detta privata fotoalbum om du inte delar albumets webbadress med någon annan.
  • Ta bort foton: Om du tar bort ett foto från detta privata fotoalbum för enkäter tas det bort från själva enkäten.
  • Dela enkäter: För att se till att resultat från privata enkäter inte delas offentligt går det endast ett dela vidare offentliga enkäter.

Rösta i en enkät

Om någon skapar en enkät på Google+ kan du svara och låta dem veta vad du tycker. Om du inte vill rösta formellt kan du också lämna en kommentar eller +1:a inlägget.

Viktigt! Personer som ser enkäten ser kanske även vad du röstade på.

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Leta upp enkäten på startsidan, bland grupper du har gått med i, i din profil eller på din sida.
  3. Rösta genom att klicka på önskat alternativ.
  4. Du vet att din röst har registrerats när du ser andelen personer som har röstat på varje alternativ.
  5. Om du vill ändra din röst trycker du på det nya alternativet.

Använda foton i enkäter på Google+

• Ta bort foton: Tar du bort ett foto från det privata fotoalbumet för enkäter tas det bort från själva enkäten.
  • Viktigt: Personer som ser enkäten ser kanske även vad du röstade på.
  • Dela enkäter: För att säkerställa att resultat från privata enkäter inte delas offentligt går det endast ett dela vidare offentliga enkäter.

Bildsökning och enkäter på Google+

Vem som helst kan hitta bilder på webben, men om du tänker använda dem måste du ta hänsyn till användningsrättigheterna. Upphovsrättsägare kan använda licenser för att förklara om och hur andra kan använda deras innehåll.

När du skapar en enkät på Google+ kan du använda Googles bildsökning för att hitta bilder direkt i verktyget för att skapa enkäter. Resultaten som visas är märkta för kommersiell återanvändning med modifiering. Google vet dock inte om din användning är OK och vi ger inga löften. Därför ska du läsa om licensdetaljer på bildens källsida och enbart välja bilder som du har kontrollerat att du kan använda. Tänk på att du i de flesta licenser uppmanas att hänvisa till ägaren när du använder en bild.

Om du hittar bilder i Googles bildsökning utan licensuppgifter anmäler du dem i hjälpforumet. Tänk även på att du alltid måste följa policyn för användarinnehåll och beteende på Google+.