Polls op Google+

Gebruik polls om te zien wat je Google+ netwerk vindt van bepaalde onderwerpen.  Stem in polls om je mening te delen met anderen.

Een poll maken

Polls kunnen maximaal vijf opties bevatten waaruit mensen kunnen kiezen. Je kunt een poll maken vanuit je persoonlijke profiel of via een Google+ pagina.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Nog wat nieuws te vertellen? en dan Polls Polls.
  3. Typ je reactie in de vakken 'Keuze 1' en 'Keuze 2'.
  4. Als je een achtergrondfoto wilt toevoegen aan je vraag, klik je op Foto toevoegen .
    • Als je de foto wilt bijsnijden, plaats je de muisaanwijzer op het midden van de foto en klik je op Bijsnijden Bijsnijden.
    • Als je de foto wilt verwijderen, plaats je de muisaanwijzer op het midden van de foto en klik je op Annuleren Annuleren.
    • Als je foto's voor elke keuze wilt toevoegen, klik je in de rechterhelft van de foto op Foto toevoegen .
  5. Klik in elk antwoordvak en typ een antwoord. Je poll kan twee tot vijf keuzemogelijkheden hebben.
  6. Klik bovenaan het vak op de link naast je naam om de communities en mensen te kiezen met wie je de poll wilt delen.
  7. Klik rechtsonder op Posten.

Tip: Als je wilt zien wie er in je poll heeft gestemd, zoek je de post waarin je de vraag hebt gesteld. Tik onder de tekst van de vraag op de gelinkte tekst die het aantal stemmen aangeeft. Vervolgens zie je een aantal van de mensen die op een bepaalde keuze hebben gestemd en het percentage dat elke keuze heeft geselecteerd.

Tips voor het maken van een poll

• Polls bewerken: Je kunt de tekst van je vraag bewerken nadat je deze hebt gesteld, maar je kunt de keuzemogelijkheden of foto's niet wijzigen. Je kunt een poll ook niet sluiten nadat deze is gestart, maar je kunt wel je post verwijderen.
  • Foto's toevoegen: Je kunt een foto van je bureaublad of van de filmrol op je apparaat uploaden of een foto uit je Google+ Foto's kiezen. Als je foto's uploadt, maken we een privéalbum met die foto's op Google Foto's. Alleen jij kunt dit privéfotoalbum zien, tenzij je de URL van het album met iemand anders deelt.
  • Foto's verwijderen: Als je een foto uit dit privéalbum voor polls verwijdert, wordt de foto ook uit de poll zelf verwijderd.
  • Polls delen: We willen ervoor zorgen dat de resultaten van privépolls niet openbaar worden gedeeld. Daarom kun je alleen openbare polls opnieuw delen.

Stemmen in een poll

Als iemand een poll op Google+ maakt, kun je reageren om diegene te laten weten wat je ervan vindt. Als je niet formeel wilt stemmen, kun je ook een reactie achterlaten of de post een +1 geven.

Belangrijk: Mensen die de poll kunnen zien, kunnen wellicht ook zien waarop je hebt gestemd.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Zoek de poll op je homepage, in de communities waarvan je lid bent of op je profiel of pagina.
  3. Als je wilt stemmen, klik je op je keuze.
  4. Je weet dat het stemmen is geslaagd wanneer je naar het percentage kijkt voor het aantal mensen dat op elke keuze heeft gestemd.
  5. Als je je stem wilt wijzigen, klik je op je nieuwe keuze.

Foto's gebruiken in Google+ polls

• Foto's verwijderen: Als je een foto uit dit privéalbum voor polls verwijdert, wordt de foto ook uit de poll zelf verwijderd.
  • Belangrijk: Mensen die de poll kunnen zien, kunnen wellicht ook zien waarop je hebt gestemd.
  • Polls delen: We willen ervoor zorgen dat de resultaten van privépolls niet openbaar worden gedeeld. Daarom kun je alleen openbare polls opnieuw delen.

Google Afbeeldingen en Google+ polls

Iedereen kan foto's op het web vinden, maar als je van plan bent ze te gebruiken, moet je rekening houden met de gebruiksrechten. Auteursrechteigenaren kunnen licenties gebruiken om uit te leggen of en hoe anderen hun inhoud mogen gebruiken.

Wanneer je een Google+ poll maakt, kun je Google Afbeeldingen gebruiken om direct vanuit het hulpprogramma voor het maken van polls naar afbeeldingen te zoeken. De getoonde resultaten zijn gelabeld voor commercieel hergebruik met wijziging. Google kan echter niet weten of jouw specifieke gebruik acceptabel is, dus we kunnen geen garanties geven. Daarom moet je op de bronpagina van de afbeelding de licentiedetails controleren en alleen afbeeldingen selecteren waarvan je zeker weet dat je ze mag gebruiken. Houd er ook rekening mee dat de meeste licenties je vragen de bron te vermelden wanneer je een afbeelding gebruikt.

Als je in Google Afbeeldingen afbeeldingen zonder licentiedetails vindt, meld je deze in het Helpforum. Vergeet niet dat je je altijd moet houden aan het Beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag van Google+.