Ange lands- och åldersbegränsningar för din profil och ditt innehåll på Google+

Obs! Den här målgruppsinställningen är endast tillgänglig för personer som aktiverade den före den 24 april 2019. Om du ändrar den här inställningen använder nya inlägg din uppdaterade inställning, medan gamla inlägg behåller din tidigare inställning.

Om du vill dela inlägg eller annat innehåll som är avsett för en viss åldersgrupp eller ett visst land kan du använda inställningarna på Google+ för att välja vem som kan se innehållet.

Mer information om vad som är tillåtet och inte på Google+ finns i vår policy för användarinnehåll och beteende.

Begränsa åtkomsten efter ålder eller plats

Begränsa genom att välja en åldersgrupp

1. Öppna Google+ på datorn.

2. Klicka på Meny Meny och sedan Inställningar Inställningar i det övre vänstra hörnet.
  3. Klicka på Redigera under Övrigt bredvid Målgrupp.
  4. Bredvid Målgrupp klickar du på nedåtpilen Nedåtpil för att välja vilken typ av personer du vill nå. Du kan välja Vem som helst, Användare som är minst 18 år, Användare som är minst 21 år eller Anpassad.
  5. Längst ned på sidan markerar du rutan som bekräftar att du har läst anvisningarna och sedan klicka på Spara.

Begränsa genom att ange en minimiålder

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny och sedan Inställningar Inställningar i det övre vänstra hörnet.
  3. Klicka på Redigera under Övrigt bredvid Målgrupp.
  4. Bredvid Målgrupp klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och sedan Anpassad.
  5. Bredvid Globala inställningar klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och sedan Minimiålder för användare och sedan skriv en ålder.
  6. Längst ned på sidan markerar du rutan som bekräftar att du har läst anvisningarna och sedan klicka på Spara.

Begränsa åtkomsten efter plats

1. Öppna Google+ på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny och sedan Inställningar Inställningar i det övre vänstra hörnet.
  3. Klicka på Redigera under Övrigt bredvid Målgrupp.
  4. Bredvid Målgrupp klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och sedan Anpassad.
  5. I sökrutan under Landsspecifika inställningar skriver du landets namn och klickar på nedåtpilen Nedåtpil för att välja vilka som kan visa innehållet. Du kan välja Vem som helst, Ingen eller ange en minimiålder för användare i landet.
  6. Klicka på Lägg till och sedan längst ned på sidan, markera rutan som bekräftar att du har läst anvisningarna och sedan Spara.

Obs! Du kan ändra inställningarna när som helst. Om du lägger till fler begränsningar kan personer som har sett din profil och ditt innehåll tidigare inte se allt innehåll längre.

Om du tar bort begränsningarna påverkar det enbart sådan du lägger upp efter att du ändrat inställningarna. Det ändrar inte vem som kan se innehållet som du skrivit innan du ändrade inställningarna.

Vad begränsade användare kan se och inte

Begränsade användare kan ha möjlighet att se en del av ditt innehåll, även om du har använt dina inställningar att välja vem som kan se ditt innehåll.

Vad begränsade användare kan se Vad begränsade användare inte kan se
Ditt profilnamn, din profilbild och ditt bakgrundsfoto Dina inlägg efter att begränsningarna aktiverades
Foton (inklusive sådana som delas via inlägg), grupper, Hangouts, event, recensioner och annat innehåll än inlägg på Google+ Viss information i avsnittet Om i din profil
Kommentarer som du har gjort från din profil
Din YouTube-kanal och dina YouTube-videor, om du inte har slagit på inställningarna för åldersbegränsningar via YouTube

Obs! Vissa funktioner på Google+ kräver ägare eller moderatorer, som grupper och event. Ägare och moderatorer kan se och hantera innehållet du delar på deras sida, även om de finns i en kategori som du har begränsat.

Några andra saker att tänka på:

• Inloggad eller utloggad: Om du använder målgruppsinställningar så gäller de för inloggade Google-användare som har lagt till sin födelsedag på sitt konto. Om en person har loggat ut kan han/hon inte se åldersbegränsat innehåll. Landsspecifika restriktioner gäller oavsett om personen är inloggad eller utloggad.
  • Innehåll som påverkas: Dina målgruppsinställningar påverkar för närvarande inlägg och viss information på fliken Om. I framtiden kan de dock även påverka annat innehåll som du lägger upp. Om det händer uppdateras den här artikeln för att förklara förändringarna.
  • Hitta innehåll genom sökning: Även om du använder dessa begränsningar så kan det hända att personer fortfarande hittar ditt innehåll genom att söka efter det. Det betyder att målgruppsinställningarna inte påverkar hur ditt innehåll visas för sökmotorer, sökrobotar eller Google+ API.
Särskilda överväganden för reglerade varor och tjänster

Du får inte använda Google+ för att underlätta försäljning av reglerade varor som alkohol eller tobak. Om du gör det kan Google ta bort det stötande innehållet eller stänga av kontot.

Automatiskt eller administrativt begränsade profiler

I vissa fall kan vi begränsa profiler på grund av rättsliga eller politiska skäl. När detta händer kan begränsningarna inte ändras, men ytterligare begränsningar kan läggas till.