Land- en leeftijdsbeperkingen instellen voor je Google+ profiel en content

Opmerking: Deze doelgroepinstelling is alleen beschikbaar voor mensen die deze hebben ingeschakeld vóór 24 april 2019. Als je deze instelling wijzigt, geldt de geüpdatete instelling voor nieuwe posts, maar blijft de vorige instelling gelden voor oude posts.

Als je posts en andere content wilt delen die zijn bedoeld voor een specifieke leeftijdscategorie of een specifiek land, kun je in je Google+ instellingen opgeven wie de content mag zien.

Lees ons Beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag voor meer informatie over wat wel en niet is toegestaan op Google+.

Toegang beperken op leeftijd of locatie

Toegang beperken door een leeftijdscategorie te selecteren

1. Open Google+ op je computer.

2. Klik linksboven op 'Menu' Menu en vervolgens Instellingen Instellingen.
  3. Klik onder 'Overig' naast 'Doelgroep' op Bewerken.
  4. Klik naast 'Doelgroep' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om het type mensen te kiezen dat je wilt bereiken. Je kunt kiezen uit 'Iedereen', 'Gebruikers van 18 jaar en ouder', 'Gebruikers van 21 jaar en ouder' of 'Aangepast'.
  5. Vink onderaan de pagina het selectievakje aan om te bevestigen dat je de instructies hebt gelezen en vervolgens klik op Opslaan.

Toegang beperken door een minimumleeftijd in te stellen

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik linksboven op 'Menu' Menu en vervolgens Instellingen Instellingen.
  3. Klik onder 'Overig' naast 'Doelgroep' op Bewerken.
  4. Klik naast 'Doelgroep' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Aangepast.
  5. Klik naast 'Algemene instellingen' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Minimumleeftijd voor gebruikers en vervolgens typ een leeftijd.
  6. Vink onderaan de pagina het selectievakje aan om te bevestigen dat je de instructies hebt gelezen en vervolgens klik op Opslaan.

Toegang beperken op locatie

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op 'Menu' Menu en vervolgens Instellingen Instellingen.
  3. Klik onder 'Overig' naast 'Doelgroep' op Bewerken.
  4. Klik naast 'Doelgroep' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Aangepast.
  5. Geef in het zoekvak onder 'Landspecifieke instellingen' de naam van het land op en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om te selecteren wie je content mag bekijken. Je kunt kiezen uit 'Iedereen' en 'Niemand' of je kunt een minimumleeftijd instellen voor gebruikers in dat land.
  6. Klik op Toevoegen en vervolgens vink onderaan de pagina het selectievakje aan om aan te geven dat je de instructies hebt gelezen en vervolgens Opslaan.

Opmerking: Je kunt de instellingen altijd wijzigen. Als je meer beperkingen toevoegt, kunnen mensen die je profiel en content in het verleden konden bekijken, mogelijk niet meer al je content bekijken.

Als je beperkingen verwijdert, is dit alleen van invloed op de content die je post nadat je je instellingen hebt gewijzigd. Dit is niet van invloed op wie de content kan bekijken die je hebt gepost voordat je je instellingen wijzigde.

Wat beperkte gebruikers kunnen bekijken

Beperkte gebruikers kunnen mogelijk een gedeelte van je content bekijken, ook als je in je instellingen hebt aangegeven wie je content mag bekijken.

Wat beperkte gebruikers kunnen bekijken Wat beperkte gebruikers niet kunnen bekijken
Je profielnaam, profielfoto en omslagfoto Je posts nadat beperkingen zijn ingeschakeld
Foto's (waaronder gedeelde foto's uit posts), communities, Hangouts, evenementen, reviews en andere Google+ content dan posts Bepaalde informatie in het gedeelte 'Over' van je profiel
Reacties die je hebt gepost vanuit je profiel
Je YouTube-kanaal en -video's, tenzij je instellingen voor leeftijdsbeperking via YouTube hebt ingeschakeld

Opmerking: Voor sommige Google+ functies zijn eigenaren of moderators vereist, zoals communities en evenementen. Eigenaren en moderators kunnen de content bekijken en beheren die je op hun pagina deelt, ook als ze in een categorie vallen die je hebt beperkt.

Houd rekening met het volgende:

• Ingelogd of uitgelogd: Als je doelgroepinstellingen gebruikt, zijn deze van toepassing op ingelogde Google-gebruikers die hun geboortedatum aan hun account hebben toegevoegd. Iemand die is uitgelogd, kan geen content bekijken waarvoor leeftijdsbeperkingen zijn ingesteld. Landspecifieke beperkingen zijn van toepassing ongeacht of de persoon is ingelogd of uitgelogd.
  • Content waarop beperkingen van toepassing zijn: Je doelgroepinstellingen zijn momenteel van invloed op posts en bepaalde informatie op het tabblad 'Over'. In de toekomst kunnen ze echter ook van invloed worden op andere content die je post. Als dat gebeurt, wordt dit artikel geüpdatet met een uitleg van de wijzigingen.
  • Content vinden via zoeken: Ook als je deze beperkingen gebruikt, kunnen mensen je content nog steeds vinden door hiernaar te zoeken. Dit betekent dat je doelgroepinstellingen niet van invloed zijn op de manier waarop je content wordt gezien door zoekmachines, webcrawlers of de Google+ API.
Speciale overwegingen voor gereguleerde producten en services

Je mag Google+ niet gebruiken om de verkoop van gereguleerde producten te promoten, zoals alcohol of tabak. Als je dit wel doet, kan Google de betreffende content verwijderen of je account opschorten.

Automatisch of door beheerder beperkte profielen

In bepaalde gevallen kunnen profielen worden beperkt uit juridische of beleidsoverwegingen. Als dit gebeurt, kunnen de beperkingen niet worden gewijzigd, maar kunnen er wel aanvullende beperkingen worden toegevoegd.