Så här fungerar delade rekommendationer

Google visar ibland dina recensioner, rekommendationer och annan relevant aktivitet i sina produkter och tjänster för att se till att de når dem du bryr dig om. Detta omfattar ibland även handelssammanhang som butiken Google Play Musik och annonser. Ditt profilnamn och foto kan visas med rekommendationen.

Om du till exempel söker efter "italienska restauranger" kanske du ser en annons för en restaurang i närheten tillsammans med din väns positiva recension. Eller också ser du att en annan vän har +1:at en ny låt eller ett nytt album i Google Play.

Detta kallar vi delade rekommendationer.

Här är några exempel på delade rekommendationer. Exemplet till höger visar en delad rekommendation som visas i en annons:

Oroa dig inte, kontots sekretessinställningar påverkas inte. Du bestämmer om du vill att ditt namn och foto ska visas i delade rekommendationer i annonser via inställningen Delade rekommendationer. För användare under 18 år visas ingen aktivitet i delade rekommendationer i annonser och vissa andra sammanhang.

Så slå på eller av delade rekommendationer i annonser:

1. Logga in på ditt Google-konto. Om du kom till den här sidan medan du skapade ditt konto slutför du först den processen innan du kommer tillbaka hit.
  2. Öppna sidan med inställningar för delade rekommendationer. Om du inte redan använder Google+ ombeds du att uppgradera kontot.
  3. Om du vill tillåta andra att se ditt namn och foto i delade rekommendationer i annonser, markerar du kryssrutan bredvid Baserat på min aktivitet får Google visa mitt namn och foto i delade rekommendationer som visas i annonser. Klicka sedan på knappen Spara för att spara den nya inställningen.
  4. Om du vill inaktivera denna inställning avmarkerar du rutan och klickar på Spara. Tänk på att Google inte kan dela dina rekommendationer med dina vänner i vissa fall om du avmarkerar den här rutan. Det kan betyda att de kanske inte kan dra nytta av dina erfarenheter.