Google Apper
Hovedmeny

Sånn fungerer delte anbefalinger

Google ønsker å sikre at anbefalingene dine når frem til folk du bryr deg om. Derfor vises noen ganger omtalene og anbefalingene dine, samt annen relevant aktivitet, i produktene og tjenestene våre. Dette kan blant annet skje i forbindelse med shopping, for eksempel i musikkbutikken på Google Play, og i annonser. Det kan hende at profilnavnet og bildet ditt vises sammen med anbefalingen.

Hvis du for eksempel søker etter «italienske restauranter», kan du få opp en annonse for en lokal restaurant sammen med en positiv omtale fra en venn. Og på Google Play kan du for eksempel se at en annen venn har gitt +1 til en ny sang eller et album.

Dette kaller vi delte anbefalinger.

Her er noen eksempler på delte anbefalinger. I eksemplet til høyre ser du en delt anbefaling som vises i en annonse:

Slapp av – dette får ikke innvirkning på personverninnstillingene for kontoen din. Du kan velge om navnet og bildet ditt skal tas med i delte anbefalinger som vises i annonser, ved hjelp av Delte anbefalinger-innstillingen. Handlinger som blir foretatt av brukere under 18 år vises ikke i delte anbefalinger i annonser og enkelte andre sammenhenger.

Sånn slår du av delte anbefalinger i annonser:

1. Logg på Google-kontoen din. Hvis du kom til denne siden mens du var i ferd med å opprette kontoen din, fullfører du den prosessen først, og kommer deretter tilbake hit.
  2. Gå til innstillingssiden for Delte anbefalinger. Hvis du ikke allerede er Google+-bruker, blir du bedt om å oppgradere kontoen din.
  3. Hvis du vil tillate at folk ser navnet og bildet ditt i delte anbefalinger i annonser, merker du av for «Basert på aktiviteten min kan Google vise navnet og profilbildet mitt i delte anbefalinger som vises i annonser». Deretter klikker du på Lagre for å lagre den nye innstillingen.
  4. Hvis du vil deaktivere denne innstillingen, fjerner du avmerkingen og klikker på Lagre. Husk at hvis du fjerner avmerkingen, kan ikke Google dele anbefalingene dine med vennene dine i enkelte tilfeller der de ellers kunne ha sett dem og hatt nytte av dem.