Hoe gedeelde aanbevelingen werken

Google probeert ervoor te zorgen dat je aanbevelingen je vrienden en familieleden bereiken en geeft daarom soms je recensies, aanbevelingen en andere relevante activiteit weer in de producten en services van Google. Dit geldt soms ook voor een commerciële context, zoals de Google Play Music Store, voor advertenties. Bij je aanbeveling kunnen je profielnaam en -foto worden weergegeven.

Als je bijvoorbeeld naar 'Italiaanse restaurants' zoekt, kan een advertentie van een restaurant in de buurt worden weergegeven, samen met een positieve recensie van een van je vrienden. Of misschien krijg je in Google Play te zien dat een andere vriend een +1 heeft gegeven aan een nieuw nummer of album.

We noemen dit gedeelde aanbevelingen.

Hier volgen enkele voorbeelden van gedeelde aanbevelingen. In het voorbeeld aan de rechterkant zie je een gedeelde aanbeveling die in een advertentie wordt weergegeven:

Gedeelde aanbevelingen hebben geen effect op de privacyinstellingen van je account. Met de instelling 'Gedeelde aanbevelingen' kun je zelf bepalen of je je naam en foto wilt laten opnemen in de gedeelde aanbevelingen die worden weergegeven in advertenties. Voor gebruikers jonger dan achttien jaar worden geen acties weergegeven in gedeelde aanbevelingen in advertenties en bepaalde andere contexten.

Gedeelde aanbevelingen in advertenties in- of uitschakelen:

1. Log in op je Google-account. Als je deze pagina bezoekt terwijl je nog bezig bent met het maken van je account, rond je dat proces eerst af en kom je daarna hier terug.
  2. Ga naar de pagina met de instelling 'Gedeelde aanbevelingen'. Als je Google+ nog niet gebruikt, word je gevraagd je account te upgraden.
  3. Als je mensen je naam en foto wilt laten zien in gedeelde aanbevelingen die worden weergegeven in advertenties, vink je het selectievakje aan bij 'Google mag op basis van mijn activiteit mijn naam en profielfoto weergeven in gedeelde aanbevelingen die in advertenties worden weergegeven'. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan' om je nieuwe instelling op te slaan.
  4. Als je deze instelling wilt uitschakelen, verwijder je het vinkje uit het selectievakje en klik je op 'Opslaan'. Houd er rekening mee dat als je dit doet, Google je aanbevelingen niet kan delen met je vrienden in situaties waarin ze misschien wel van je tips hadden kunnen profiteren.