Miten jaetut suositukset toimivat?

Google näyttää toisinaan arvostelujasi, suosituksiasi sekä muita vastaavia toimintojasi tuotteissaan ja palveluissaan, jotta läheisesi näkisivät antamiasi suosituksia. Niitä voidaan näyttää esimerkiksi ostostapahtumien yhteydessä, kuten Google Play -musiikkikaupassa, ja mainoksissa. Profiilinimesi ja -kuvasi saattavat näkyä suosituksen yhteydessä.

Jos haet esimerkiksi italialaista ravintolaa, saatat nähdä lähistöllä sijaitsevan ravintolan mainoksen sekä ystäväsi antaman myönteisen arvion. Tai voit huomata Google Play -palvelussa, että toinen ystäväsi on antanut uudelle kappaleelle tai levylle +1-merkinnän.

Kutsumme näitä jaetuiksi suosituksiksi.

Tässä muutamia esimerkkejä jaetuista suosituksista. Oikealla olevassa esimerkissä jaettu suositus näytetään mainoksessa:

Älä pelkää, tämä ei vaikuta tilisi yksityisyysasetuksiin. Voit päättää, haluatko nimesi ja kuvasi mukaan mainoksissa näkyviin jaettuihin suosituksiin. Tee valinta muokkaamalla Jaetut suositukset -asetusta. Jos käyttäjä on alle 18-vuotias, hänen jaettuja suosituksiaan ei näytetä mainoksissa eikä tietyissä muissa yhteyksissä.

Jaettujen suositusten käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen mainoksissa:

1. Kirjaudu Google-tiliisi. Jos päädyit tälle sivulle tiliä luodessasi, luo ensin tilisi loppuun ja palaa sitten tänne.
  2. Siirry Jaetut suositukset -asetussivulle. Jos et vielä ole Google+ -käyttäjä, sinua pyydetään päivittämään tilisi.
  3. Voit sallia ihmisten nähdä nimesi ja kuvasi mainoksissa näytetyissä jaetuissa suosituksissa valitsemalla ruudun Oman toimintani perusteella Google voi näyttää nimeni ja profiilikuvani jaetuissa suosituksissa, jotka näkyvät mainoksissa. Tallenna uusi asetus klikkaamalla Tallenna-painiketta.
  4. Jos haluat poistaa tämän asetuksen käytöstä, poista valinta ruudusta ja klikkaa Tallenna. Muista, että jos poistat valinnan, Google ei pysty jakamaan suosituksiasi ystäviesi kanssa silloinkaan, kun suosituksesi näkemisestä voisi olla heille hyötyä.