Fra 15. mai 2024 og i løpet av de neste månedene kan du få tilgang til flere funksjoner kostnadsfritt. Du finner informasjon om den fremtidige tilgjengeligheten i denne artikkelen, eller du kan gå til brukerfellesskapet for Foto for å finne ut mer om hva som endres.

Rediger bildene dine

Du kan legge til filtre, beskjære bilder med mer på mobil eller datamaskin. Bruk Google Foto-appen for å redigere bilder på mobil. Noen funksjoner er ikke tilgjengelige i nettleser på mobil.

Tips: Hvis du har slått på sikkerhetskopiering, synkroniseres endringene med Google Foto-kontoen din.

Før du begynner

Last ned og installer Google Foto-appen.

Tips:
  • Når du redigerer et bilde, blir ikonet blått når du bruker bestemte funksjoner.
  • Trykk og hold på forhåndsvisningen av bildet for å sammenligne det redigerte bildet med originalen.
  • For å angre endringene i et redigert bilde trykker du på Rediger Rediger og så Tilbakestill. Du kan ikke angre endringer på bilder du lagrer som kopier.
  • Når du er ferdig med å redigere et bilde, trykker du på Lagre nederst. Det kan hende du har to alternativer for lagring:
    • Lagre: Lagrer endringene i originalbildet. Det er ikke sikkert du kan bruke dette alternativet for enkelte endringer.
    • Lagre som kopi: Oppretter et nytt bilde med endringene dine. Originalen endres ikke.
  • Enkelte redigeringsfunksjoner støttes ikke på 32-biters enheter. For å bruke enkelte funksjoner må du ha minst 3 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.
  • Enkelte funksjoner er bare tilgjengelige på Pixel. Hvis du ikke finner funksjonen du leter etter, kan du finne ut mer om Google Foto-funksjonene for Pixel-enheter.
  • Enkelte redigeringsverktøy må lastes ned før du kan bruke dem. For å installere trykker du på redigeringsverktøyet og så Installer.
    • Sjekk at du er koblet til wifi og har tilgjengelig lagringsplass på enheten. Hvis du har problemer med å koble til wifi, kan du bruke mobildata.
    • Når du har installert redigeringsverktøyet, kan det hende du må lukke bilderedigeringsappen og åpne den på nytt for å bruke verktøyet.
  • Hvis du har mindre enn 1 GB lagringsplass på enheten:
    • Enkelte redigeringsverktøy kan ikke lastes ned. Finn ut hvordan du frigjør plass for å gjøre plass til redigeringsverktøy på enheten din.
    • Ubrukte redigeringsverktøy kan bli fjernet. Du må installere verktøyet på nytt for å bruke det igjen.
Bruk foreslåtte endringer

Viktig: Enheten må ha minst 3 GB RAM og kjøre Android 8.0 eller nyere.

Google Foto foreslår redigeringsalternativer basert på typen bilde du vil redigere, og du kan bruke dem med ett trykk.
  1. Åpne bildet du vil redigere.
  2. Trykk på Rediger Rediger.
  3. For å bruke en foreslått endring trykker du på forslagsnavnet.
    • Trykk på Forbedre , for eksempel.
  4. Trykk på det foreslåtte redigeringsalternativet på nytt for å angre endringene.
  5. Når du er ferdig, trykker du på Lagre.
Beskjær eller rotér et bilde
  1. Åpne bildet du vil redigere.
  2. Trykk på Endre Rediger og så Beskjær.
    • For å beskjære bildet til forskjellige høyde/bredde-forhold, for eksempel et kvadrat, trykker du på Høyde/bredde-forhold .
    • For å endre perspektivet i bildet trykker du på Forvandle . Dra prikkene til kantene av bildet, eller trykk på Auto.
    • For å rotere et bilde 90 grader trykker du på Rotér .
      • For å gjøre mindre justeringer for å rette opp bildet kan du bruke tallskiven over Rotér .
      • Trykk på Auto for å rette opp bildet automatisk.
        • Tips: Om automatisk oppretting er tilgjengelig eller ikke, avhenger av bildet.
  3. Trykk på Lagre nederst for å lagre en kopi av bildet med endringene dine.
Bruk verktøy

Viktig:

• Noen verktøy er bare tilgjengelige på Pixel. Hvis du ikke finner verktøyet du vil ha, kan du finne ut mer om Google Foto-funksjonene for Pixel-enheter.
  • Hvis du skal bruke Legg til lys og Balanser lys i Portrettlys-verktøyet og forbedret Fjern uskarphet, må enheten din ha minst 4 GB RAM.
  1. Åpne bildet du vil redigere.
  2. Trykk på Endre og så Verktøy.
  3. Velg verktøyene du vil bruke på bildet, og gjør endringer.
  4. Trykk på Ferdig når du er ferdig.
  5. Hvis du vil angre en effekt, kan du fjerne merkingen for alternativet eller trykke på Avbryt.

Tilgjengelige verktøy

• For å fjerne uønskede distraksjoner, trykk på Magisk viskelær .
    • For å fjerne uønskede elementer fra bildet, trykk på Fjern.
    • For å endre fargen på uønskede elementer i bildet, trykk på Kamuflasje.
  • For å justere posisjonen og lysstyrken i portretter av personer, trykk på Portrettlys .
    • Du kan legge til retningsbestemt lys i bilder av personer og justere skarp skygge og lys manuelt eller automatisk. I Portrettlys-verktøyet bruker du Legg til lys og Balanser lys.
  • For å justere uskarpheten i bakgrunnen, trykk på Gjør uskarpt .
    • For å justere hvilke deler av bildet som skal være uskarpe i stedet for i fokus, kan du også bruke Dybde .
  • For å velge mellom flere paletter og justere fargen og kontrasten på himmelen, trykk på Himmel .
  • For å dimme ned fargene i bakgrunnen uten å endre fargene i forgrunnen, trykk på Fargefremheving .
  • For å forbedre uskarpe bilder, trykk på Fjern uskarphet.
Juster bilder

Viktig: Enheten må ha minst 3 GB RAM og kjøre Android 8.0 eller nyere.

1. Åpne bildet du vil redigere.
  2. Trykk på Endre Rediger og så Justér.
  3. Velg hvilken type effekt du vil bruke på bildet.
  4. Flytt skyvekontrollen for å gjøre endringer.
  5. Trykk på Ferdig når du er ferdig.
  6. Hvis du vil angre en effekt, kan du fjerne merkingen for alternativet eller trykke på Avbryt.

Finn ut mer om hvordan du kan justere bilder

Viktig: Noen funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige på enheten din.

• For å justere den generelle lysstyrken eller mørke områder, trykk på Lysstyrke .
  • For å justere fargetoneforskjeller, trykk på Kontrast .
  • For å justere den lyseste verdien, trykk på Hvitpunkt .
  • For å justere den mørkeste verdien, trykk på Svartpunkt .
  • For å justere detaljene i de lyseste områdene, trykk på Høylysområder .
  • For å justere detaljene i de mørkeste områdene, trykk på Skygger .
  • For å justere intensiteten i fargene, trykk på Metning .
  • For å justere fargetemperaturen, trykk på Varme .
  • For å justere nyansen, trykk på Fargetone .
  • For å justere metningen for de hudfargede tonene, trykk på Hudtone .
  • For å justere metningen i blåtonene, for eksempel himmel eller vann, trykk på Blåtone .
  • For å justere den lokale kontrasten i kanter, trykk på Fremheving .
  • For å gjøre små detaljer skarpere, trykk på Gjør skarpere .
  • For å jevne ut støy, trykk på Fjern støy .
  • For å redusere lysstyrken i kantene av bildet, trykk på Vignettering .
  • For å øke lysstyrken og kontrasten i bildet, slik at det blir mer balansert, trykk på HDR-effekt .
Legg til filtre
  1. Åpne bildet du vil redigere.
  2. Trykk på Endre Rediger og så Filtre.
  3. Velg et filter.
  4. Trykk på filteret på nytt.
  5. Flytt på tallskiven for å endre filterstyrken på bildet.
  6. Hvis du vil angre et filter, velger du Original.
Tegn på, fremhev eller legg til tekst på bilder
  1. Åpne bildet du vil redigere.
  2. Trykk på Endre Rediger og så Merking.
    • For å tegne trykker du på Penn Penn.
    • For å legge til fremhevinger trykker du på Fremhev Markeringspenn.
    • For å legge til tekst på et bilde trykker du på Tekst Tekst .
      • For å flytte på tekstboksen kan du trykke og holde på den og dra den rundt.
  3. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.
  4. For å lagre en kopi av bildet med endringene dine trykker du på Lagre som kopi nederst.
Lagre nye bilder fra levende bilder

Når du tar et levende bilde av en venn eller en gruppe, anbefaler Google Foto av og til et annet stillbilde fra det levende bildet. Du kan også velge et bilde manuelt.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Åpne et levende bilde.
  3. Sveip opp på bildet.
  4. Trykk på Bilder i dette bildet.
  5. Rull gjennom bildene i det levende bildet, og velg det du vil bruke.
    • Hvis du tok bildet med en Pixel 3, kan det hende du ser anbefalte bilder. De er merket med en hvit prikk.
    • Over det opprinnelige bildet er det en grå prikk.
  6. For å lagre et nytt bilde trykker du på Lagre som kopi.

Bildene du lagrer, vises i bildene dine ved siden av det opprinnelige bildet.

Lag et filmaktig bilde

Viktig: Enheten må ha minst 3 GB RAM og kjøre Android 8.0 eller nyere.

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på bildet du vil bruke.
  3. Sveip opp.
  4. Trykk på Opprett og så Filmaktig bilde.
  5. Trykk på Lagre nederst.

Tips: Du kan også lage filmaktige bilder slik:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Øverst trykker du på Opprett Opprett og så Filmaktig bilde.
  3. Velg et bilde.
  4. Trykk på Lagre nederst.
Endre dato- og tidsstempler
Viktig: Når du endrer dato og klokkeslett for et bilde, vises den nye datoen og det nye klokkeslettet i Google Foto. Men hvis du deler bildet med andre apper eller laster det ned, kan det hende at bildet viser datoen og klokkeslettet som opprinnelig ble lagret av kameraet.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på et bilde.
  3. Trykk på Mer Mer øverst.
  4. Trykk på dato- og tidsstempelet.
  5. Velg ny dato og nytt klokkeslett.
  6. Trykk på Ferdig.

Tips:

• Bilder som er tatt før kl. 04:00, sorteres sammen med bilder fra dagen før.
  • Du kan bare endre dato- og tidsstempler for sikkerhetskopierte bilder i Foto-appen.
Bruk Magisk redigering
Viktig:
  • Alle Foto-brukere kan bruke Magisk redigering på Android med 10 lagringer hver måned.
  • Enheten må ha et 64-bits brikkesett med minst 4 GB RAM og Android 8.0 eller nyere.
  • Funksjonen er på forsøksstadiet og fungerer kanskje ikke alltid som forventet.

Du kan flytte eller slette deler av bilder og bruke kontekstbaserte forhåndsinnstillinger, for eksempel «Himmel» eller «Den gylne timen».

Rediger bilder med Magisk redigering

1. Åpne Google Foto-appen Foto på en Android-enhet.
  2. Trykk på bildet du vil redigere.
  3. Trykk på Rediger Juster volumet og så Magisk redigering Magic Editor.

Bruk kontekstbaserte forhåndsinnstillinger

1. Når du er i Magisk redigering-modus, trykker du på Forhåndsinnstilling Magic Editor.
  2. Velg en forhåndsinnstilling.
  3. Sveip til venstre for å rulle gjennom alternativene.
  4. Trykk på haken Done.
  5. Hvis du vil fortsette å redigere bildet, gjentar du trinn 1–3.
  6. Trykk på Lagre en kopi når du er ferdig med endringen.

Tips: Alternativene du ser for forhåndsinnstillinger, avhenger av bildet ditt. Ikke alle alternativene er tilgjengelige samtidig.

Flytt, slett eller endre størrelsen på en del av bildet ditt

1. Mens du er i Magisk redigering-modus, kan du trykke på, tegne en sirkel rundt eller bruke penselen for å velge en del av bildet.
    1. Zoom inn for mer nøyaktighet.
    2. For å flytte utvalget, trykk og hold på det, og dra det dit du vil.
    3. For å endre størrelsen på utvalget, trykk og hold på det, og klyp det med to fingre.
    4. For å fjerne utvalget, trykk på Slett.
  2. For å ta i bruk endringen, trykk på haken Done.
  3. Hvis du vil fortsette å redigere bildet, gjentar du trinn 1–2.
  4. Trykk på Lagre en kopi når du er ferdig med endringen.

Tips: Det kan ta litt tid før Magisk redigering genererer bildealternativer.