Een aangepaste URL voor je Google+ profiel gebruiken

Je kunt een aangepaste URL gebruiken om een kort, gemakkelijk te onthouden webadres voor je Google+ profiel te maken.

Belangrijk: Je kunt je aangepaste URL maximaal drie keer per jaar wijzigen.

Een aangepaste URL voor je Google+ profiel gebruiken

Android-app/mobiele browser/iPhone of iPad

Het is het gemakkelijkst om een computer te gebruiken om je aangepaste URL in te stellen. Gebruik een computer in plaats van een mobiel apparaat.

Computer
  1. Als er een aangepaste URL beschikbaar is voor je account, wordt onder je naam op je Google+ profiel een banner weergegeven.
  2. Klik op de link in de banner.
  3. Er worden aangepaste URL's weergegeven waaruit je kunt kiezen. Je moet misschien een paar letters of cijfers toevoegen aan het tekstvak om je URL uniek te maken.
  4. Klik op het selectievakje naast 'Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden'.
  5. Klik op URL wijzigen.
  6. Wanneer je klaar bent om je aangepaste URL aan je profiel toe te voegen, klik je op Bevestigen.

Je aangepaste URL verwijderen

Je kunt je huidige aangepaste URL maximaal drie keer per jaar verwijderen uit je Google+ account. Wanneer je je aangepaste URL verwijdert, wordt de URL gedeactiveerd. Deze kan dus niet meer worden gebruikt om mensen door te sturen naar je profiel. Links die je aangepaste URL bevatten, werken niet meer. Nadat je de URL hebt verwijderd, kun je een nieuwe aangepaste URL claimen (als je daarvoor in aanmerking komt).

Het is niet mogelijk om een nieuwe aangepaste URL te claimen via de pagina 'Over mij'. Als je een nieuwe aangepaste URL wilt claimen, volg je de bovenstaande stappen om een aangepaste URL in te stellen op Google+. Je moet aan de algemene deelnamevereisten voldoen om een nieuwe aangepaste URL te kunnen claimen.

1. Ga op je computer naar aboutme.google.com.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek het Google+ account waarvoor je de aangepaste URL wilt verwijderen.
  3. Klik naast Sites op Bewerken Bewerken.
  4. Klik naast de aangepaste URL die je wilt verwijderen op Verwijderen Verwijderen.

Regels voor het ontvangen van een aangepaste URL

Hier volgen een aantal regels waarmee je rekening moet houden als je een aangepaste URL wilt maken. Als er problemen optreden, controleer je of je aan het volgende voldoet:

• Je hebt tien of meer volgers (mensen die jou aan hun kringen hebben toegevoegd).
  • Je account is minimaal 30 dagen oud.
  • Je profiel bevat een profielfoto.
  • Je account heeft een goede reputatie.

Let op: Aangepaste URL's moeten voldoen aan het Beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag van Google+ en de Gebruiksvoorwaarden van aangepaste URL's van Google+. Als je een aangepaste URL ziet die niet aan ons beleid voldoet, vragen we je het profiel te melden.