Een aangepaste URL voor je Google+ profiel gebruiken

Je kunt een aangepaste URL gebruiken om een kort, gemakkelijk te onthouden webadres voor je Google+ profiel te maken.

Belangrijk: Als je eenmaal een aangepaste URL hebt gemaakt, kun je die niet meer wijzigen, dus zorg dat je er eentje kiest waar je tevreden over bent.

Een aangepaste URL voor je Google+ profiel gebruiken

Android-app/mobiele browser/iPhone of iPad

Het is het gemakkelijkst om een computer te gebruiken om je aangepaste URL in te stellen. Gebruik een computer in plaats van een mobiel apparaat.

Computer
  1. Als er een aangepaste URL beschikbaar is voor je account, wordt bovenaan het scherm een banner weergegeven.
  2. Klik op de link in de banner.
  3. Er worden aangepaste URL's weergegeven waaruit je kunt kiezen. Je moet misschien wel een paar letters of cijfers toevoegen om je URL uniek te maken.
  4. Klik op het vakje naast 'Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden' > klik in de linkerbenedenhoek op URL wijzigen.
  5. Er kan je worden gevraagd je account te verifiëren via je mobiele telefoonnummer. Als je dit wordt gevraagd, doe je het volgende:
    1. Typ je mobiele telefoonnummer > klik in de linkerbenedenhoek op Code verzenden.
    2. Controleer op je telefoon of je de code hebt ontvangen die naar je is verzonden.
    3. Geef deze code op in het vak op je scherm en klik in de linkerbenedenhoek op Verifiëren.
  6. Wanneer je klaar bent om je URL definitief aan je profiel toe te voegen, klik je op Keuze bevestigen.

Regels voor het ontvangen van een aangepaste URL

Hier volgt een aantal regels waarmee je rekening moet houden als je een aangepaste URL wilt maken. Als er problemen optreden, controleer je of je hieraan voldoet:

• Je hebt tien of meer volgers (mensen die jou aan hun kringen hebben toegevoegd).
  • Je account is minimaal 30 dagen oud.
  • Je profiel bevat een profielfoto.
  • Je account heeft een goede reputatie.

Let op: Aangepaste URL's moeten voldoen aan het Beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag van Google+ en de Gebruiksvoorwaarden van aangepaste URL's van Google+. Als je een aangepaste URL ziet die niet aan ons beleid voldoet, vragen we je het profiel te melden.