Om du har bytt till den nya versionen av Google+ på en dator, eller om du använder en mobiltelefon, besöker du hjälpcentret för nya Google+. Den här sidan gäller för den föregående, klassiska versionen av Google+ och kan vara inaktuell.

Hangouts On Air

Vanliga frågor om Hangouts On Air

Funktioner

Hur startar jag en Hangout On Air? När börjar sändningen?

Sändningen börjar när du klickar på Starta sändning i fönstret Hangouts on Air.

Du ser ett meddelande högst upp i fönstret med information om sändningen är aktiv eller inaktiv beroende på dess status.

Kan jag använda min egen bild i inlägget på startsidan?
Du kan inte använda din egen bild i inlägget på startsidan, men vi lägger hela tiden till nya funktioner så håll ögonen öppna.
Hur många personer kan delta?
Upp till tio personer kan delta samtidigt i en Hangout On Air. Du kan inte reservera en plats för andra användare.
Hur lång sändningstid kan en Hangout On Air ha?
Du kan vara värd för en Hangout On Air i upp till åtta timmar. Inspelningen är lika lång som sändningen.
Kan jag starta en Hangout On Air från en sida på Google+?
Du kan sända Hangouts On Air från din sida på Google+ om den är ansluten till en egen YouTube-kanal.
Vad händer om någon börjar spela upp musik eller videoklipp som de inte äger?
Hangouts on Air-användare får enbart sända innehåll som de har rätt att sända. Om någon försöker sända upphovsrättsskyddat innehåll utan tillstånd måste du blockera personen, ta bort den från sändningen genom att hålla muspekaren över personens miniatyrbild och klicka på Kasta ut eller stänga Hangouten.
Kan jag kasta ut någon från min Hangout On Air?
Ja, du kan tvinga någon att lämna din Hangout On Air. Tvinga någon att lämna en Hangout On Air genom att placera musen över profilfotot och klickar på Kasta ut.
Kan jag reservera en plats för andra användare?
Du kan inte reservera en plats för andra användare.
Vad gör jag om jag har problem med Hangouts on Air?
Besök avsnittet om Hangouts On Air i Hangouts-forumet. Där får du hjälp av andra användare, aktiva användare och Google-guider.
När visas deltagare i en Hangout On Air längst ned i fönstret (som en del av filmrullen)?

Fältet längst ned i Hangout On Air-fönstret som visar deltagarna kallas filmrullen. Den visas i både det direktsända och inspelade flödet.

Enda gången filmrullen inte visas under en Hangout On Air är när något av följande gäller:

Hur ser en Hangout On Air ut under sändning?

En Hangout On Air visar alltid dem som talar. Du eller någon av deltagarna kan vara värd för en Hangout On Air. En värd som vill visa en viss deltagare på huvudskärmen klickar på deltagarens foto längst ned i fönstret, håller ned musklicket i en sekund och släpper det. Då hamnar deltagaren i fokus på huvudskärmen.

Sändningen och inspelningen av en Hangout On Air motsvarar värdens vy under sändningen. Om du är värd för en Hangout On Air visar inspelningen det du ser.

Inbjudningar och tittande

Hur många personer kan titta på sändningen?

Din sändning visas offentligt när du klickar på Starta sändning i Hangout on Air. Det finns ingen begränsning på hur många som får titta på sändningen.

Sändningens tittarantal visas längst ned i videosamtalsfönstret bredvid länken Länkar.

Hur bjuder jag in mina vänner innan jag sänder?
Innan du startar din Hangout On Air uppmanas du att bjuda in dina vänner eller cirklar. Det går inte att bjuda in till en Hangout On Air offentligt, men sändningen går att öppna för offentlig visning. Gör den tillgänglig för allmänheten genom att klicka på Starta sändning i Hangout On Air-fönstret.
Hur ser jag vad som sänds?
Det går att visa videon som sänds på händelsesidan för din Hangout On Air eller på YouTube-sidan. När du klickar på inlägget måste du stänga av ljudet för att undvika ekon.
Vad gör jag om ingen kan se min sändning?
Kontrollera att du har valt Starta sändning så att din Hangout on Air visas offentligt. Om du inte ser livespelaren på startsidan så visas den inte heller offentligt. Om detta inträffar så avslutar du din Hangout on Air och startar om sändningen. Du måste klicka på Starta sändning i Hangout On Air-fönstret.
Vad visas i inlägget på startsidan?

När du bjuder in andra att delta visas ett inlägg på deras startsida på Google+ om att det finns en aktiv Hangout on Air. De ser även vilka personer som redan deltar. Personer du bjuder in kan välja mellan att delta i din Hangout on Air. Om de inte går med kan de inte titta på den förrän du börjar sända.

När du gör ett offentligt inlägg ser personer vem som är med i din Hangout on Air och kan titta på den på sin startsida.

Kan jag dela webbadressen till en Hangout on Air?
Det går att dela webbadressen till Hangout On Airs tittarsida på YouTube eller på Google+ händelsesida och alla som du delar den med får titta på Hangout On Airs direktsändning och inspelning. Du måste få en inbjudan från värden för att bli deltagare i en Hangout On Air.
Vad innebär antalet visningar av en Hangout On Air?
Från och med den 29 april 2014 anges visningar för Hangouts On Air och inspelningar av dem. För Hangouts On Air som skapades före den 29 april 2014 anges inte antalet visningar. Under en Hangout On Air anger visningsantalet antalet personer som för tillfället tittar på det direktsända Hangout On Air-evenemanget. När en Hangout On Air är slut anger visningsantalet hur många som tittade på det direktsända evenemanget och inspelningen.

Efter din Hangout On Air

Vad händer med videoklippet efter sändningen?

Inspelningen finnas på din YouTube-kanal. Det går även att redigera inspelningen när din Hangout on Air är slut. Då uppdateras inlägget (och videoklippets webbadress) automatiskt och visar den redigerade versionen.

Besök Videohanteraren för YouTube och redigera videoklippet när du är klar.

Hur redigerar jag eller laddar ned videoklippet?

Prova YouTubes videoredigerare om du vill ändra i videoklippet.

Om du har videoklipp som är längre än två timmar måste du ladda ned, redigera och sedan ladda upp dem igen till din YouTube-kanal. Läs mer om hur du laddar ned videoklippet.

Användarvillkor och tillgänglighet

Var hittar jag användarvillkoren? Måste jag godkänna villkor för att delta i en Hangout On Air?
När du går med i en Hangout On Air visas ett meddelande som ber dig att godkänna innehållet i policyn för användarinnehåll och uppförande för Google+. Du ser även ett meddelande med information om att den Hangout On Air du går med i kan sändas och spelas in.
Jag är Google Apps-kund. Är Hangouts on Air en bastjänst i Google Apps? Får jag använda Hangouts on Air?

Hangouts on Air är inte en bastjänst i Google Apps.

Google Apps-användare har åtkomst till och får använda Hangouts on Air gratis, om domänadministratören inte inaktiverade funktionen i organisationens inställningar för Google+.