Hangouts On Air

Vanliga frågor om Hangouts On Air

Funktion

Hur startar jag en Hangout On Air?

1. Besök plus.google.com/hangouts.
  2. Klicka på Starta en Hangout On Air.
  3. Ge sändningen ett namn och bjud in de personer du vill ska delta.
  4. Klicka på Starta en Hangout On Air.
  5. När alla deltagare har gått med och du är redo att börja klickar du på Starta sändning överst på skärmen.
  6. När du klickar på Starta sändning är du officiellt "on air" och vem som helst kan titta på direktsändningen.

När börjar sändningen?

Sändningen börjar när du klickar på Starta sändning i fönstret för Hangouts on Air.

Du ser ett meddelande högst upp i fönstret med information om sändningen är aktiv eller inaktiv beroende på dess status.

Kan jag använda min egen bild i inlägget på startsidan?

För tillfället kan du inte använda din egen bild i inlägget på startsidan, men vi lägger hela tiden till nya funktioner så håll ögonen öppna.

Hur många personer kan delta?

Upp till tio personer kan delta samtidigt i en Hangout On Air. Du kan inte reservera en plats för andra användare.

Hur lång sändningstid kan en Hangout On Air ha?

Du kan vara värd för en Hangout On Air i upp till åtta timmar. Inspelningen är lika lång som sändningen.

Kan jag starta en Hangout On Air från en sida på Google+?

Du kan sända Hangouts On Air från din sida på Google+ om den är ansluten till en egen YouTube-kanal.

Vad händer om någon börjar spela upp musik eller videoklipp som de inte äger?

Hangouts on Air-användare får enbart sända innehåll som de har rätt att sända. Om någon försöker sända upphovsrättsskyddat innehåll utan tillstånd blockerar du personen, tar bort honom/henne från sändningen genom att hålla muspekaren över personens miniatyrbild och klicka på Uteslut eller stäng Hangouten. Läs mer om upphovsrätt.

Kan jag utesluta någon från min Hangout On Air?

Ja, du kan tvinga någon att lämna en Hangout on Air genom att hålla muspekaren över personens videominiatyrbild och klicka på Uteslut.
Kan jag reservera en plats för andra användare?
Du kan inte reservera en plats för andra användare.
Vad ska jag göra om jag har ett problem med Hangouts on Air?
Läs igenom avsnittet Hangouts On Air på sidan Kända problem och se om ditt problem finns med där. Om det inte finns med besöker du avsnittet om Hangouts On Air i Hangouts-forumet. Där kan du få hjälp av andra användare, aktiva användare och Google-guider.

Inbjudningar och tittande

Hur många personer kommer att kunna titta på sändningen?
Din sändning kan visas offentligt när du har klickat på Starta sändning i din Hangout on Air. Sändningens tittarantal visas överst i videosamtalsfönstret bredvid länken Bädda in.

Hur bjuder jag in mina vänner innan jag startar sändningen?

Innan du startar din Hangout On Air så uppmanas du att bjuda in dina vänner eller cirklar. Du kan inte göra en offentlig inbjudan till en Hangout On Air men du kan öppna sändningen för offentlig visning genom att klicka på Starta sändning i fönstret för Hangout On Air.

Hur ser jag vad som sänds?

Du kan se videoklippet som sänds genom att klicka på inlägget på startsidan. När du klickar på inlägget ska du stänga av ditt ljud så att det inte bildas ekon.

Vad gör jag om ingen kan se min sändning?

Kontrollera att du har valt Starta sändning så att din Hangout on Air kan visas offentligt. Om du inte kan se livespelaren på startsidan så visas den inte heller offentligt. Om detta inträffar så avslutar du din Hangout on Air och startar om sändningen. Du måste klicka på Starta sändning i Hangout On Air-fönstret.

Vad visas i inlägget på startsidan?

När du bjuder in andra att delta visas ett inlägg på deras startsida om att det finns en aktiv Hangout on Air. De kan även se vilka personer som redan deltar. De du bjuder in kan välja mellan att delta i din Hangout on Air. Om de inte går med kan de inte titta på den förrän sändningen är över.

När du gör ett offentligt inlägg ser personer vem som är med i din Hangout on Air och kan titta på den från sin startsida.

Kan jag dela webbadressen för en Hangout on Air?

Du kan dela webbadressen för en Hangout On Air och de du delar den med kan gå med i den även om du inte bjudit in dem.

Efter din Hangout On Air

Vad händer med videoklippet efter sändningen?

Inspelningen kommer att finnas på din startsida. Du kan även redigera inspelningen när din Hangout on Air är slut. Då uppdateras inlägget (och videoklippets webbadress) automatiskt så att den redigerade versionen visas.

När du är redo besöker du Videohanteraren för YouTube och redigerar videoklippet.

Hur kan jag redigera eller hämta videoklippet?

Om du vill göra ändringar i videoklippet testar du videoredigeraren för YouTube.

Om du har videoklipp som är längre än två timmar måste du hämta, redigera och sedan överföra dem igen till din YouTube-kanal. Läs mer om hur du hämtar videoklippet.

Användarvillkor och tillgänglighet

Var hittar jag användarvillkoren?

Måste jag acceptera några villkor för att delta i en Hangout On Air?

När du går med i en Hangout On Air visas ett meddelande där du uppmanas att godkänna innehållet i policyn för användarinnehåll och uppförande för Google+. Du ser även ett meddelande med information om att den Hangout On Air du går med i kan sändas och spelas in.