Hangouts On Air

Vanliga frågor om Hangouts On Air

Funktion

Hur startar jag en Hangout On Air?

Du kan starta eller schemalägga en Hangout On Air med hjälp av ett event på Google+.

När börjar sändningen?

Sändningen börjar när du klickar på Starta sändning i fönstret för Hangouts on Air.

Du ser ett meddelande högst upp i fönstret med information om sändningen är aktiv eller inaktiv beroende på dess status.

Kan jag använda min egen bild i inlägget på startsidan?

Du kan inte använda din egen bild i inlägget på startsidan, men vi lägger hela tiden till nya funktioner så håll ögonen öppna.

Hur många personer kan delta?

Upp till tio personer kan delta samtidigt i en Hangout On Air. Du kan inte reservera en plats för andra användare.

Hur lång sändningstid kan en Hangout On Air ha?

Du kan vara värd för en Hangout On Air i upp till åtta timmar. Inspelningen är lika lång som sändningen.

Kan jag starta en Hangout On Air från en sida på Google+?

Du kan sända Hangouts On Air från din +sida om den är ansluten till en egen YouTube-kanal.

Vad händer om någon börjar spela upp musik eller videoklipp som de inte äger?

Hangouts on Air-användare får enbart sända innehåll som de har rätt att sända. Om någon försöker sända upphovsrättsskyddat innehåll utan tillstånd blockerar du personen, tar bort honom/henne från sändningen genom att hålla muspekaren över personens miniatyrbild och klicka på Uteslut eller stäng Hangouten.

Kan jag utesluta någon från min Hangout On Air?

Ja, du kan tvinga någon att lämna din Hangout On Air. Om du vill tvinga någon att lämna en Hangout On Air placerar du musen över profilfotot och klickar på Uteslut.
Kan jag reservera en plats för andra användare?
Du kan inte reservera en plats för andra användare.
Vad ska jag göra om jag har ett problem med Hangouts on Air?
Besök avsnittet om Hangouts On Air i Hangouts-forumet. Där kan du få hjälp av andra användare, aktiva användare och Google-guider.
När visas deltagare i en Hangout On Air längst ned i fönstret (som en del av filmrullen)?

Fältet längst ned i Hangout On Air-fönstret som visar deltagarna kallas filmrullen. Den dyker upp både i det direktsända och inspelade flödet.

Den enda gång filmrullen inte visas under en Hangout On Air är när något av följande gäller:

• Någon gör en skärmdelning på huvudskärmen.
  • Endast en eller två deltagare är synliga.
Hur ser en Hangout On Air ut under sändning?

I en Hangout On Air visas alltid vem som talar. Det kan vara den som är värd för en Hangout On Air eller någon av deltagarna. En värd som vill att en viss deltagare ska visas på huvudskärmen kan klicka på deltagarens foto längst ned i fönstret. Då hamnar deltagaren i fokus på huvudskärmen.

Sändningen och inspelningen av en Hangout On Air motsvarar värdens vy. Om du är värd för en Hangout On Air visar sändningen och inspelningen det du ser.

Inbjudningar och tittande

Hur många kommer att kunna titta på sändningen?
Din sändning kan visas offentligt när du har klickat på Starta sändning i din Hangout on Air. Sändningens tittarantal visas längst ned i videosamtalsfönstret bredvid länken Bädda in.

Hur bjuder jag in mina vänner innan jag startar sändningen?

Innan du startar din Hangout On Air så uppmanas du att bjuda in dina vänner eller cirklar. Du kan inte bjuda in till en Hangout On Air offentligt, men du kan öppna sändningen för offentlig visning. Gör den tillgänglig för allmänheten genom att klicka på Starta sändning i Hangout On Air-fönstret.

Hur ser jag vad som sänds?

Du kan se videon som sänds från eventsidan för din Hangout On Air eller på YouTube-sidan. När du klickar på inlägget ska du stänga av ditt ljud så att det inte bildas ekon.

Vad gör jag om ingen kan se min sändning?

Kontrollera att du har valt Starta sändning så att din Hangout on Air kan visas offentligt. Om du inte kan se livespelaren på startsidan så visas den inte heller offentligt. Om detta inträffar så avslutar du din Hangout on Air och startar om sändningen. Tänk på att klicka på Starta sändning i fönstret för din Hangout On Air.

Vad visas i inlägget på startsidan?

När du bjuder in andra att delta visas ett inlägg på deras startsida om att det finns en aktiv Hangout on Air. De kan även se vilka personer som redan deltar. De du bjuder in kan välja mellan att delta i din Hangout on Air. Om de inte går med kan de inte titta på den förrän sändningen är över.

När du gör ett offentligt inlägg ser personer vem som är med i din Hangout on Air och kan titta på den från sin startsida.

Kan jag dela webbadressen för en Hangout on Air?

Du kan dela webbadressen till en eventsida för en Hangout On Air och vem du än delar den med kan se direktsändningen och inspelningen av den. Du måste dock få en inbjudan från värden för att kunna vara deltagare i en Hangout On Air.

Vad innebär antalet visningar för en Hangout On Air?

Från och med den 29 april 2014 anges visningar för Hangouts On Air och inspelningar av dem. För Hangouts On Air som skapats före den 29 april 2014 anges dock inte antalet visningar. Under en Hangout On Air anger visningsantalet hur många personer som tittar på det direktsända Hangout On Air-evenemanget för tillfället. När en Hangout On Air är slut anger visningsantalet hur många som har tittat på det direktsända evenemanget och inspelningen.

Efter en Hangout On Air

Vad händer med videoklippet efter sändningen?

Inspelningen är tillgänglig på eventisdan för din Hangout On Air och på YouTube-kanalen. Du kan även redigera inspelningen när din Hangout on Air är slut. Då uppdateras inlägget (och videoklippets webbadress) automatiskt så att den redigerade versionen visas.

När du är redo besöker du Videohanteraren för YouTube och redigerar videoklippet.

Hur kan jag redigera eller hämta videoklippet?

Om du vill göra ändringar i videoklippet testar du videoredigeraren för YouTube.

Om du har videoklipp som är längre än två timmar måste du hämta, redigera och sedan överföra dem igen till din YouTube-kanal. Läs mer om hur du hämtar videoklippet.

Användarvillkor och tillgänglighet

Var hittar jag användarvillkoren?

Måste jag godkänna några villkor för att delta i en Hangout On Air?

När du går med i en Hangout On Air visas ett meddelande där du uppmanas att godkänna innehållet i policyn för användarinnehåll och uppförande för Google+. Du ser även ett meddelande med information om att den Hangout On Air du går med i kan sändas och spelas in.