Zoeken in Google+

Je kunt in Google+ zoeken naar mensen, posts, communities en evenementen. Met zoeken kun je gemakkelijk dingen vinden die je leuk vindt of waarin je geïnteresseerd bent.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik bovenaan de pagina op het zoekvak.
  3. Typ waarnaar je wilt zoeken en druk op Enter of Return.

Je zoekresultaten bevatten het volgende:

• Onderwerpen: Onderwerpen die zijn gerelateerd aan wat je zoekt.
  • Communities: Communities die zijn gerelateerd aan wat je hebt gezocht.
  • Personen: Profielen waarin wordt vermeld waarnaar je hebt gezocht.
  • Google+ posts: Zowel openbare posts als posts die met jou zijn gedeeld.

Meer zoekopties

Geavanceerd zoeken in Google+

Als je Google+ gebruikt op het werk of op school, kun je geavanceerd zoeken in het zoekvak.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik bovenaan in het zoekvak op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Typ of klik op waarnaar je wilt zoeken of waarop je wilt filteren.
  4. Klik op Zoeken.

Je kunt een zoekopdracht in Google+ ook verfijnen door geavanceerde zoekoperators rechtstreeks in het zoekvak in te voeren.

From (Van)

Zoek naar posts van een specifieke gebruiker of gebruikers-ID.

Tip: De ID, oftewel url_id, is de reeks cijfers aan het einde van de URL van een profiel.

Has (Bevat)

Zoek naar posts met specifieke content.

Date (Datum)

Zoek posts die vóór of na een bepaalde datum of binnen een bepaalde periode zijn gepost.

Commenter (Commentator)

Zoek naar posts waarop een specifieke gebruiker heeft gereageerd.

Mention (Vermelding)

Zoek naar posts waarin een specifieke gebruiker is vermeld.

In

Vind posts in elke community of in een specifieke community op basis van de ID.

Tip: De community-ID is de reeks cijfers en letters aan het einde van de URL van een community.

AND, OR en NOT (EN, OF en NIET)

Je kunt je zoekopdracht verfijnen door meerdere zoekopdrachten te combineren of bepaalde termen uit te sluiten met logische operators. Voer deze operators in hoofdletters in.

Tip: Je kunt meerdere zoekopdrachten combineren zonder het woord AND te gebruiken. Je kunt NOT ook vervangen door het minteken.