Als je bent overgeschakeld naar de nieuwe versie van Google+ op een computer of als je een mobiel apparaat gebruikt, ga je naar het Helpcentrum voor de nieuwe versie van Google+. Deze pagina is bedoeld voor de vorige, klassieke versie van Google+ en is mogelijk verouderd.

Je Google+ profiel bekijken en bewerken

Als je je profiel bijwerkt, kun je anderen laten weten wie je bent en wat je leuk vindt.

Maak je geen zorgen: via je profielinstellingen kun je opgeven welke informatie je wilt delen. Je kunt alleen je naam, profielfoto en omslagfoto niet verbergen. Je korte beschrijving is ook openbaar als je er een toevoegt, net als je YouTube-kanaal als dat is gekoppeld aan je account.

Privacyinstellingen

Profielinformatie verbergen of weergeven

Via je profielinstellingen kun je opgeven welke informatie je wilt delen. Dit zijn onder andere het gedeelte 'Algemene informatie' van je profiel, je profieltabbladen en je lidmaatschappen van communities. Meer informatie over kiezen hoe je gegevens in je Google+ profiel wilt delen.

Bekijken hoe andere mensen je profiel te zien krijgen

Je kunt bekijken hoe andere mensen je profiel te zien krijgen. Dit kan handig zijn als je ervoor kiest gedeelten van je profiel te verbergen. Met het dropdown-menu 'Profiel bekijken als' kun je controleren of andere mensen alleen de informatie te zien krijgen die je met ze wilt delen.

Computer

1. Open Google+.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het dropdown-menu > Profiel.
  3. Gebruik het dropdown-menu 'Profiel weergeven als' in de linkerbovenhoek. Je kunt 'Jezelf' of 'Openbaar' selecteren. Je kunt ook de naam van iemand in je kringen typen.

Android-app / iPhone-/iPad-app / Mobiele browser

Op een mobiel apparaat kun je momenteel nog niet bekijken hoe andere mensen je profiel te zien krijgen. Gebruik een computer om je profiel als iemand anders te bekijken.

Je profiel verwijderen

Als je Google+ niet meer wilt gebruiken, kun je op elk gewenst moment je profiel verwijderen. Je kunt dan nog steeds andere Google-producten gebruiken zoals Gmail en Google Zoeken.

Ga naar plus.google.com/downgrade om je profiel te verwijderen of bekijk meer informatie over het verwijderen van je Google+ profiel.

Je naam of profielgegevens wijzigen

Jouw naam

Als je je naam in Google+ wijzigt, wordt deze in alle Google-producten gewijzigd. Meer informatie over hoe je je profielnaam kunt kiezen en bewerken.

Je geboortedatum

Als je je geboortedatum wijzigt in Google+, wordt deze gewijzigd in alle Google-producten. Meer informatie over het wijzigen van je geboortedatum.

Je e-mailadres en andere contactgegevens toevoegen of wijzigen

Tip: Als je wilt wijzigen waar je e-mailmeldingen naartoe worden gestuurd, kun je je instellingen voor meldingen bewerken.

Android-app

1. Open de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Tik op je foto boven aan het scherm.
  3. Tik op Over > scrol naar het vak 'Contactgegevens' > tik op het potloodpictogram .
  4. Tik op Nieuwe contactgegevens toevoegen of tik op je huidige gegevens om deze te bewerken > tik op Opslaan in de rechterbovenhoek.

Als je je gegevens wilt verwijderen, volg je de eerste drie stappen en tik je op de X in de rechterhoek.

Computer

1. Open Google+.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op het dropdown-menu > Profiel.
  3. Klik op het tabblad Over onder je omslagfoto  > scrol naar het vak 'Contactgegevens'.
  4. Klik op Bewerken aan de linkerkant.
  5. Voer je gegevens in > klik op Opslaan in de rechterbenedenhoe.

Als je je gegevens wilt verwijderen, voer je de eerste vier stappen uit en klik je vervolgens aan de rechterkant op X.

Mobiel internet

1. Open Google+.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het Google+ pictogram Google+ pictogram > Profiel.
  3. Tik op het tabblad Over in de linkerbovenhoek.
  4. Scrol naar het vak 'Contactgegevens' > tik op het potloodpictogram .
  5. Voer je informatie in > tik op Opslaan in de linkerbenedenhoek.

Als je je gegevens wilt verwijderen, voer je de eerste vier stappen uit en tik je vervolgens aan de rechterkant op X.

iPhone-/iPad-app

1. Open de Google+ app Google+ pictogram.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op het menupictogram  > tik op je naam boven aan het scherm.
  3. Tik op Over > scrol naar het vak 'Contactgegevens' > tik op het potloodpictogram .
  4. Tik op Contactgegevens toevoegen of tik op je huidige gegevens om deze te bewerken > tik op Opslaan in de rechterbovenhoek.

Als je je gegevens wilt verwijderen, volg je de eerste drie stappen en tik je vervolgens op de X aan de rechterkant.

Foto's

Profielfoto

Je profielfoto is de kleine ronde foto op je profiel. Meer informatie over het wijzigen van je profielfoto.

Omslagfoto

Je omslagfoto is de grote, rechthoekige foto op je profiel. Meer informatie over hoe je je omslagfoto kunt wijzigen.

Je foto's zoeken