Del posisjonen din med andre i sanntid

Med Google Posisjonsdeling kan du velge hvem som skal kunne finne posisjonen din, og hvor lenge du vil dele posisjonen.

Tips: I andre Google-produkter kan du også dele posisjonen din med andre, men bare posisjonen i et gitt øyeblikk – ikke kontinuerlig.

Folk du deler posisjonen din med, kan alltid se

• navnet og bildet ditt
  • enhetens nylige posisjon, også når Google-apper ikke brukes
  • enhetens gjenstående batterikapasitet, og om batteriet lades
  • ankomst- og avgangstiden din, hvis de du deler med, har aktivert varsling om posisjonsdeling

De kan også kanskje se annen informasjon, avhengig av hvordan du deler.

Tilgjengelighet av posisjonsdeling

Posisjonsdeling fungerer selv om posisjonsloggen er slått av.

Du kan få en advarsel når du åpner posisjonsdeling. Her er noen av årsakene:

Hvis posisjonsdeling ikke fungerer for deg, kan du sende oss tilbakemelding.

Viktig: Du kan ikke dele posisjonen din i Maps Go. Finn ut mer om funksjonene i Maps Go.

Del posisjonen din

Del med noen som har Google-konto

1. Legg til vedkommendes Gmail-adresse i Google-kontaktene dine, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2.  Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din, og logg på.
  3. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling og så Ny deling Add people.
  4. Velg hvor lenge du vil dele posisjonen din.
  5. Trykk på profilen til personen du vil dele posisjonen din med.
    • Gi Google Maps tilgang til kontaktene dine hvis du blir bedt om det.
  6. Trykk på Del.

Hvis du har problemer med posisjonsdeling i mer enn et døgn:

1. Bekreft alderen din
  2. Hvis aldersbekreftelsen ikke løste problemet:
    1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
    2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling og så Ny deling Add people.
    3. Under «Del posisjonen din i sanntid» velger du alternativet Inntil du slår av funksjonen
    4. Rull til høyre i raden med personforslag og trykk på Mer Mer
    5. Skriv inn et navn, telefonnummer eller en e-postadresse i søkefeltet.
      Viktig: Personen du deler posisjonen din med, må ha en Gmail-konto.
    6. Trykk på Del øverst.

Del med noen som ikke har Google-konto

Hvis du vil dele posisjonen din med en som ikke har noen Google-konto, kan du gjør dette via en link.
  1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din, og logg på. Finn ut hvordan du logger på.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling og så Ny deling Add people.
  3. For å kopiere Posisjonsdeling-linken, trykk på Kopiér til utklippstavlen.
  4. For å dele linken med noen limer du den inn i en e-post, tekstmelding eller meldingsapp.
Mottakerne av linken kan se posisjonen din i sanntid så lenge du velger (opptil 24 timer).

Slutt å dele

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller initialen din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling.
  3. Trykk på profilen til personen du ikke vil dele posisjonen din med lenger.
  4. Trykk på Stopp.

Del den forventede ankomsttiden din

Når du har startet navigeringen med bil, til fots eller på sykkel, kan du dele destinasjonen din, forventet ankomsttid og den nåværende posisjonen din. Personen du deler denne informasjonen med, kan se posisjonen din frem til du ankommer destinasjonen.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Angi en destinasjon.
  3. Når du har startet navigeringen, trykker du på Mer More og så Del turen underveis.
  4. Trykk på profilen til personen du vil dele posisjonen din med og så Del.
  5. Når du er fremme ved destinasjonen eller stopper navigeringen, deles ikke lenger posisjonsinformasjonen din.
    • For å slutte å dele posisjonsinformasjon før du kommer frem, trykk på Mer More og så Slutt å dele.

Få tilgang til noens posisjon

Finn noens posisjon

Når folk deler posisjonen sin med deg, kan du finne dem på kartet ditt.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling.
  3. Trykk på profilen til personen du vil finne.
    •  Slik oppdaterer du noens posisjon: Trykk på ikonet til en venn og så Mer Mer og så Last inn på nytt.

Tips: Hvis du har en Pixel-telefon, kan du finne ut hvordan du finner noen med Live View.

Be andre om å dele posisjonen sin

Hvis du har delt posisjonen din med noen, eller hvis noen har delt posisjonen sin med deg tidligere, kan du be om å få se vedkommendes posisjon i Maps.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling.
  3. Trykk på en kontakt som tidligere har delt posisjonen sin med deg.
  4. Trykk på Send forespørsel og så Send forespørsel

Når du har bedt om å få tilgang til kontaktens posisjon, mottar vedkommende e-postadressen din og et varsel, og kan så gjøre følgende:

• se profilen din for å bekrefte hvem du er
  • dele posisjonen sin med deg
  • ignorere forespørselen din
  • blokkere deg. Du kan ikke be om å få vite vedkommendes posisjon ved en senere anledning.
Tips: Finn ut hvordan du aktiverer varsler om posisjonsdeling når noen deler posisjonen sin med deg.

Skjul eller vis noens posisjon

Skjul noens posisjon

Hvis du ikke vil se noens sanntidsposisjon på kartet ditt, kan du skjule den. Du kan når som helst slå på posisjonsfunksjonen igjen.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Finn vedkommendes ikon på kartet, og trykk på det.
  3. Trykk på Mer Mer nederst.
  4. Trykk på Skjul på kartet.

Tips: Du kan blokkere noens posisjon for godt fra kartet ditt. Finn ut hvordan du kan blokkere andres kontoer.

Slå på posisjonen til noen du har skjult

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontosirkelen og så Posisjonsdeling og så Mer Mer.
  3. Trykk på Skjult på kartet og så Mer Mer og så Vis på kartet.

Avslå eller blokkér forespørsler om posisjonsdeling

Hvis du ikke vil dele posisjonen din med noen i Google Maps, kan du gjøre følgende:
  • Avvis forespørselen: Trykk på Nei. Posisjonen din deles ikke.
  • Blokkér personen som sendte forespørselen: Trykk på Blokkér. Posisjonen din deles ikke, og forespørselavsenderen kan ikke lenger be om å få vite posisjonen din. Når du blokkerer noen, påvirker dette også måtene de kan kontakte deg på i andre Google-produkter. Finn ut mer om blokkering av brukere.

Opphev en blokkering

1.  Åpne Google Maps-appen Kart på Android-enheten din.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller initialen din Kontosirkelen og så  Posisjonsdeling.
  3. Trykk på Mer Mer og så Blokkerte brukere øverst på skjermen.
  4. Trykk på Fjern Remove ved siden av den du vil oppheve blokkeringen av.