Om du har bytt till den nya versionen av Google+ på en dator, eller om du använder en mobiltelefon, besöker du hjälpcentret för nya Google+. Den här sidan gäller för den föregående, klassiska versionen av Google+ och kan vara inaktuell.

Personförslag och kontakter

Förslag

På startsidan kan du se förslag på personer som du kanske känner. Förslag kan genereras av:

• Dina gemensamma kontakter med personer i Googles produkter, exempelvis Gmail.
  • Interaktioner med andra i produkter från Google.
  • De kopplade konton som du har länkat i ditt Google-konto.
  • De personer som finns i dina utökade cirklar.
  • Vänner på externa webbplatser som har kopplat sina konton till profilen i Google+.

När du visar förslagen kan du lägga till föreslagna personer genom att placera markören på knappen Lägg till bredvid namnet och välja en cirkel. Om du inte känner en person som har föreslagits eller inte vill lägga till personen i en cirkel, placerar du musen över personens namn och klickar på X.

Du kan visa alla förslag samtidigt genom att klicka på Visa alla.

Kontaktaviseringar

Fick du en avisering om att någon vill ta kontakt med dig på Google+? Det innebär att du har lagts till i en cirkel.

Vem som helst kan lägga till dig i en av sina cirklar, men det betyder inte att du måste lägga till dem tillbaka. Om någon lägger till dig i en cirkel betyder det inte att personen automatiskt läggs till i en av dina.

Så här lägger du till någon från en avisering:

1. Klicka på aviseringen.
  2. Klicka på knappen Lägg till bredvid namnet.
  3. Välj en befintlig cirkel att lägga till personen i eller skapa en ny cirkel.

Om du väljer att inte lägga till personen tillbaka ser de som inte finns i dina cirklar enbart innehåll du lägger upp om du delar det med cirkeln Offentligt och eventuellt med dina utökade cirklar. När någon lägger till dig i en cirkel ger det inte personen ytterligare åtkomst till dina profiluppgifter. Det kan dock göra det lättare för denna person att vidta åtgärder som skapar aviseringar för dig, som att kommentera dina inlägg eller dela med dig direkt.

Du kan alltid justera aviseringinställningar om du får för många aviseringar. Om du vill förhindra att någon interagerar med dig på Google+ kan du blockera personen.