Als je bent overgeschakeld naar de nieuwe versie van Google+ op een computer of als je een mobiel apparaat gebruikt, ga je naar het Helpcentrum voor de nieuwe versie van Google+. Deze pagina is bedoeld voor de vorige, klassieke versie van Google+ en is mogelijk verouderd.

Suggesties voor mensen en connecties

Suggesties

Op je startpagina zie je mogelijk suggesties voor mensen die je misschien kent. Suggesties kunnen worden gegenereerd door:

• Je gemeenschappelijke connecties met mensen die Google-producten zoals Gmail gebruiken.
  • De interactie die je met anderen hebt gehad binnen Google-producten.
  • De verbonden accounts die je in je Google-account hebt gekoppeld.
  • De mensen die zich in je uitgebreide kringen bevinden.
  • Vrienden op externe sites, als zij hun accounts in hun Google+ profielen hebben verbonden.

Terwijl je je suggesties bekijkt, kun je gesuggereerde personen toevoegen door met je muisaanwijzer over de knop Toevoegen naast hun naam te bewegen en een kring te kiezen. Als je een gesuggereerde persoon niet kent of deze niet aan een kring wilt toevoegen, beweeg je met de muis over de naam van de persoon en klik je op de X.

Je kunt alle suggesties tegelijk bekijken door op Alles weergeven te klikken.

Meldingen van connecties

Heb je een melding ontvangen waarin staat dat iemand vrienden met je wil worden op Google+? Dat betekent dat je aan een kring bent toegevoegd.

Iemand kan je toevoegen aan een van zijn kringen, maar dat betekent niet dat je ze ook hoeft toe te voegen. Dit betekent ook dat als iemand jou aan een kring toevoegt, deze persoon niet automatisch aan een van jouw kringen is toegevoegd.

Iemand toevoegen vanuit een melding:

1. Klik op de melding.
  2. Klik op de knop Toevoegen naast de naam.
  3. Kies een bestaande kring om de persoon toe te voegen of maak een nieuwe kring.

Als je ervoor kiest hen niet toe te voegen, zien de mensen die niet in je kringen zitten alleen de inhoud die je met je Openbare en mogelijk je Uitgebreide kringen deelt. Wanneer iemand je aan een kring toevoegt, geeft dit hem of haar geen aanvullende toegang tot je profielgegevens. Die persoon kan echter wel eenvoudiger acties uitvoeren waardoor je meldingen ontvangt, zoals reageren op je berichten of iets rechtstreeks met jou delen.

Je kunt altijd je instellingen voor meldingen aanpassen als je te veel meldingen ontvangt. Als je niet wilt dat iemand contact met je kan opnemen op Google+, kun je die persoon blokkeren.