Een reactie toevoegen, bewerken of verwijderen op Google+

Wanneer iemand een bericht deelt, kun je een reactie toevoegen om aan het gesprek deel te nemen. En als je je achteraf bedenkt, kun je je reactie bewerken of verwijderen.

Je kunt ook in je instellingen kiezen wie er op je Google+ posts mag reageren.

Een reactie toevoegen

Je kunt reageren op posts die anderen hebben gedeeld op Google+. Iedereen die de post kan zien, kan je reactie lezen. Als je wilt weten met wie de oorspronkelijke post is gedeeld, kun je bekijken met wie een post is gedeeld.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Zoek de post waarop je wilt reageren.
  3. Klik onderaan de post op Reactie toevoegen.
  4. Typ je reactie en klik op Plaatsen.

Een reactie bewerken

Als je iets wilt wijzigen dat je hebt geschreven, kun je de reactie op de post wijzigen. Je kunt de reacties van anderen niet bewerken.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Zoek de post waarop je hebt gereageerd.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Bewerken.
  4. Breng je wijzigingen aan en klik op Updaten.

Een reactie verwijderen

Je kunt een reactie verwijderen die je bij een post hebt achtergelaten.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Zoek de post waarop je hebt gereageerd.
  3. Klik rechtsboven op de reactie op Meer Meer en vervolgens Reactie verwijderen en vervolgens Verwijderen.

Je kunt beledigende reacties ook melden. Meer informatie over misbruik op Google+ melden.

Reacties op je posts beheren

Kiezen wie er op je Google+ posts kan reageren

Jij kunt bepalen wie er mag reageren op je openbare posts. Mensen die niet zijn geselecteerd, kunnen nog steeds reageren op posts waarin ze worden genoemd.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Klik naast 'Wie kan reageren op je openbare berichten?' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Kies wie mag reageren. De beschikbare opties zijn 'Iedereen', 'Jouw kringen', 'Uitgebreide kringen', 'Alleen jij' en 'Aangepast'.

Voorkomen dat mensen kunnen reageren op een post

Als je ervoor wilt zorgen dat mensen niet kunnen reageren op iets dat je hebt gedeeld, kun je de instelling van die post wijzigen.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op de post waarop mensen niet mogen reageren.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Reacties uitschakelen.

Een reactie op een van je posts verwijderen

Je kunt een reactie verwijderen die iemand bij je post heeft geplaatst.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open de post met de reactie die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Meer Meer en vervolgens Reactie verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen.

Een reactie verwijderen en melden en de gebruiker blokkeren

Je kunt met één druk op de knop een reactie van iemand op je post verwijderen, de reactie melden en de gebruiker blokkeren. Je kunt er ook voor kiezen alle recente reacties van de gebruiker op je posts te verwijderen.

1. Open Google+ op je computer.
  2. Open de post met de reactie die je wilt verwijderen van de gebruiker die je wilt melden en blokkeren.
  3. Klik op Meer Meer en vervolgens Verwijderen, melden en blokkeren.
  4. Optioneel: Selecteer 'Ook de recente reacties van deze gebruiker verwijderen'.
  5. Klik op Blokkeren.

Relevante links

Iemand blokkeren of een post negeren op Google+

Misbruik melden op Google+