Skapa eller ändra ditt profilnamn på Google+

Profiler i Google+ är avsedda för enskilda personer. Därför rekommenderar vi att du använder ditt för- och efternamn i profilen. Det hjälper vänner och familj att hitta dig online och hjälper dig att hålla kontakt med personer du känner.

Om du vill använda Google+ för att representera exempelvis din verksamhet, ditt band, din familj eller ditt husdjur kanske en sida på Google+ fungerar bättre för dig. Läs om hur du skapar en sida på Google+.

Ändra ditt profilnamn i Google+

Viktigt: Om du ändrar ditt namn i Google+ ändras det i alla Google-produkter som Gmail och Google Wallet.

Android-app
  1. Öppna appen för Google+ Ikon för Google+ > tryck på fotot i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på menyikonen/menyknappen  > Redigera namn.
  3. Ange namnet du vill använda > tryck på Spara i det övre högra hörnet.
Dator
  1. Öppna Google+ och välj Profil på rullgardinsmenyn i det övre vänstra hörnet. Profile
  2. Klicka på ditt namn och ange det namn du vill ha.
  3. Klicka på Spara i det nedre högra hörnet.

Visa hur

Mobil webbläsare

Du kan inte byta namn i mobil webb ännu. Använd appen för Google+ eller en dator.

App för iPhone/iPad
  1. Öppna appen för Google+ Ikon för Google+ > tryck på menyikonen i det övre vänstra hörnet.
  2. Tryck på ditt namn högst upp på skärmen.
  3. Tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet > Redigera namn.
  4. Ange namnet du vill använda > tryck på Spara i det övre högra hörnet.

Viktiga tips för profilnamn i Google+

När du skapar eller ändrar ditt profilnamn i Google+ ska du tänka på följande:

• För- och efternamn rekommenderas: Du måste lägga till både ett för- och ett efternamn i din profil på Google+. Tips! Du kan använda en initial för ett av namnen i profilen, men inte för båda. Exempelvis "Larry P." men inte "L.P".
  • Begränsat antal namnändringar: När du har skapat eller redigerat ditt namn, kan du behöva vänta upp till tre månader innan du kan ändra det igen. Det beror på hur nyss du har skapat profilen och när du senaste ändrade namnet.
  • Smeknamn är valfria: Du kan inkludera ett smeknamn tillsammans med ditt för- och efternamn. Exempelvis John "Älgen" Davidsson eller John Davidsson (Älgen).
  • Inga identitetsstölder: Om du utger dig för att vara någon annan kan din profil stängas av.

Vad händer om du inte kan använda det namn du vill?

Om du har försökt att använda ett namn som innehåller siffror eller punkter kan vi dela förslag om hur du kan ändra det eller be dig att välja ett annat namn. Vi kommer också att be dig välja ett nytt namn om du väljer ett som bryter mot våra policyer eller användarvillkor.

Om du har problem med att lägga till ett namn i profilen kan du ha drabbats av någon av situationerna som anges nedan. Titta närmare på vad som gått fel och läs mer om hur du kan åtgärda det.

Felsökning

Du försöker skapa ett profilnamn för något annat än en person

Lösningen: Profiler i Google+ är avsedda för människor. Om du försöker skapa en profil för exempelvis ditt företag, ditt band, din familj eller ditt husdjur kan en sida på Google+ vara bättre för dig. Med sidor kan du göra annat än med profiler, som att lägga till flera personer som "ägare" av sidan och få information om hur många personer som ser och interagerar med sidan.

Så här skapar du en sida på Google+:

1. Skapa en profil på Google+ åt dig själv.
  2. Skapa en sida för den grupp som du representerar.
Du har nyss bytt namn och vill ändra det igen

Därför fungerar det inte: Det finns gränser för hur ofta du kan ändra ditt namn på Google+.

Lösningen: Du kan ändra ditt namn tre gånger under 90 dagar. Om du nyss har ändrat ditt namn tre gånger, kan du behöva vänta upp till tre månader innan du kan ändra det igen.

Du har bara ett namn

Därför fungerar det inte: I vårt system förväntas du ha två namn.

Lösningen: När du lägger till eller redigerar ditt namn:

1. Skriv in ditt namn som ditt förnamn.
  2. Skriv in en punkt (".") som ditt efternamn. Andra ser inte den här punkten i ditt profilnamn, de ser bara ditt förnamn.
Vi ber dig att välja ett annat namn

Därför fungerar det inte: Vissa namn är inte tillåtna. Exempelvis tillåter vi inte namn som är för långa, inkluderar symboler eller siffror eller namn som bryter mot våra användarvillkor.

Lösningen: Välj ett annat namn.

Du kan inte ändra ditt namn utan administratörens godkännande

Därför fungerar det inte: Om du använder Google Apps får du kanske inte ändra ditt namn utan godkännande från administratören.

Lösningen: Kontakta administratören och begär ett namnbyte.

Ändra namnet på din YouTube-kanal

Läs mer om namnalternativen för din YouTube-kanal.

Kontot kan stängas av om vi fastställer att ditt profilnamn bryter mot vår policy för användarbeteende och innehåll. Vi informerar dig om det händer och beskriver dina alternativ, inklusive hur du överklagar.