Je profielnaam op Google+ maken of wijzigen

Google+ profielen zijn bedoeld voor individuen. Daarom raden we je aan je voor- en achternaam te gebruiken in je profiel. Zo kunnen vrienden en familie je online vinden en kom je gemakkelijker in contact met mensen die je kent.

Als je bijvoorbeeld je bedrijf, je band, je familie of je huisdier een gezicht op Google+ wilt geven, kun je misschien beter een Google+ pagina maken. Informatie over het maken van een Google+ pagina.

Je profielnaam op Google+ wijzigen

Belangrijk: Als je je naam in Google+ wijzigt, wordt deze gewijzigd in alle Google-producten, zoals Gmail en Google Wallet.

Android-app
  1. Open de Google+ app Google+ pictogram > tik op je foto in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op het menupictogram/de menuknop  > Naam bewerken.
  3. Geef je gewenste naam op > tik op Opslaan in de rechterbovenhoek.
Computer
  1. Open Google+ en selecteer Profiel in het dropdown-menu in de linkerbovenhoek. Profile
  2. Klik op je naam en geef je gewenste naam op.
  3. Klik in de rechterbenedenhoek op Opslaan.

Laat me zien hoe

Mobiele browser

Je kunt je naam nog niet wijzigen via mobiel internet. Gebruik de Google+ app of een computer.

iPhone-/iPad-app
  1. Open de Google+ app Google+ pictogram > tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek.
  2. Tik op je naam boven aan het scherm.
  3. Tik op het tandwielpictogram  in de rechterbovenhoek > Naam bewerken.
  4. Geef de gewenste naam op > tik op Opslaan in de rechterbovenhoek.

Belangrijke tips voor profielnamen op Google+

Houd rekening met het volgende wanneer je je profielnaam op Google+ maakt of aanpast:

• Voor- en achternaam worden aanbevolen: je moet zowel je voor- als achternaam toevoegen aan je Google+ profiel. Tip: je kunt voor een van de namen in je profiel een initiaal gebruiken, maar niet voor beide. Bijvoorbeeld 'Lars P.', maar niet 'L.P.'.
  • Beperkt aantal naamswijzigingen: nadat je je naam hebt gemaakt of bewerkt, moet je drie maanden wachten voordat je je naam opnieuw kunt wijzigen. Dit is afhankelijk van hoe recent je je profiel hebt gemaakt en wanneer je je naam voor het laatst hebt gewijzigd.
  • Bijnamen zijn optioneel: je kunt een bijnaam gebruiken samen met je voor- en achternaam. Bijvoorbeeld Jan 'Boertje' de Boer of Jan de Boer (Boertje).
  • Geen nabootsing van identiteit: als je je voordoet als iemand anders, kan je profiel worden opgeschort.

Wat gebeurt er als je de gewenste naam niet kunt gebruiken

Als je hebt geprobeerd een naam te gebruiken met cijfers of interpunctie, geven we je mogelijk enkele suggesties om de naam te wijzigen of vragen we je een andere naam te kiezen. We vragen je ook een nieuwe naam te kiezen als je er een kiest die onze Servicevoorwaarden schendt.

Als je problemen ondervindt bij het toevoegen van een naam aan je profiel, heb je misschien met een van de onderstaande situaties te maken. Kijk wat er is misgegaan om erachter te komen hoe je het probleem kunt oplossen.

Problemen oplossen

Je probeert een profielnaam te maken voor iets anders dan een persoon

De oplossing: Google+ profielen zijn bedoeld voor mensen. Als je een profiel probeert te maken voor bijvoorbeeld je bedrijf, je band, je familie of je huisdier, moet je in plaats daarvan een Google+ pagina maken. Pagina's bevatten andere functies dan profielen. Zo kun je meerdere mensen toevoegen als de 'eigenaar' van de pagina en informatie bekijken over het aantal mensen dat je pagina bekijkt en gebruikt.

Ga als volgt te werk om een Google+ pagina te maken:

1. Maak een Google+ profiel voor jezelf.
  2. Maak een pagina voor de groep die je vertegenwoordigt.
Je hebt je naam kort geleden gewijzigd en je wilt deze opnieuw wijzigen

Waarom dit niet werkt: er gelden limieten voor het aantal keer dat je je naam op Google+ kunt wijzigen.

De oplossing: je kunt je naam elke 90 dagen drie keer wijzigen. Als je je naam kort geleden drie keer hebt gewijzigd, moet je mogelijk maximaal drie maanden wachten om deze weer te kunnen wijzigen.

Je hebt maar één naam

Waarom dit niet werkt: ons systeem verwacht dat je twee namen hebt.

De oplossing: ga als volgt te werk wanneer je je naam toevoegt of bewerkt:

1. Geef je naam op als je voornaam.
  2. Voeg een punt ('.') toe als je achternaam. Mensen zien deze punt in je profielnaam niet. Ze krijgen alleen je voornaam te zien.
We vragen je een andere naam te kiezen

Waarom dit niet werkt: sommige namen zijn niet toegestaan. We staan bijvoorbeeld geen namen toe die te lang zijn, symbolen of cijfers bevatten of onze Servicevoorwaarden schenden.

De oplossing: kies een andere naam.

Je kunt je naam niet wijzigen zonder toestemming van de beheerder

Waarom dit niet werkt: als je Google Apps gebruikt, mag je je naam mogelijk niet wijzigen zonder toestemming van je beheerder.

De oplossing: neem contact op met je beheerder om een naamswijziging aan te vragen.

Je YouTube-kanaalnaam wijzigen

Meer informatie over naamopties voor je YouTube-kanaal.

Je account kan worden opgeschort als we vaststellen dat je profielnaam ons beleid ten aanzien van gebruikersinhoud en -gedrag schendt. We laten je weten wanneer dit gebeurt en wat je opties zijn om een bezwaar in te dienen.