Google+ -profiilin nimen luominen tai muuttaminen

Google+ -profiilit on tarkoitettu yksityishenkilöille. Siksi suosittelemme käyttämään profiilissa etu- ja sukunimeä. Nimen avulla kaverit ja perheenjäsenet löytävät sinut verkosta ja saat yhteyden tuntemiisi ihmisiin.

Jos haluat käyttää Google+:aa edustamaan yritystäsi, bändiäsi, perhettäsi tai lemmikkiäsi, Google+ -sivu voi olla parempi vaihtoehto. Lisätietoja Google+ -sivun luomisesta.

Google+ -profiilin nimen muuttaminen

Tärkeää: nimen muuttaminen Google+:ssa muuttaa sitä kaikissa Googlen tuotteissa, kuten Gmailissa ja Google Walletissa.

Android-sovellus
  1. Avaa Google+ -sovellus Google+ ‑kuvake ja kosketa vasemmassa yläkulmassa olevaa kuvaasi.
  2. Kosketa valikkokuvaketta tai -painiketta  ja valitse Muokkaa nimeä.
  3. Anna haluamasi nimi > valitse oikeassa yläkulmassa Tallenna.
Tietokone
  1. Avaa Google+ ja valitse Profiili vasemmassa yläkulmassa olevasta avattavasta valikosta. Profile
  2. Klikkaa nimeäsi ja anna haluamasi nimi.
  3. Valitse Tallenna oikeassa alakulmassa.

Näytä miten

Mobiiliselain

Nimeä ei voi vielä vaihtaa mobiiliverkossa. Käytä Google+ -sovellusta tai tietokonetta.

iPhone- tai iPad-sovellus
  1. Avaa Google+ -sovellus Google+ ‑kuvake > kosketa valikkokuvaketta vasemmassa yläkulmassa.
  2. Kosketa nimeäsi näytön yläosassa.
  3. Kosketa  oikeassa yläkulmassa olevaa rataskuvaketta ja valitse Muokkaa nimeä.
  4. Anna haluamasi nimi > valitse Tallenna oikeassa yläkulmassa.

Tärkeitä Google+ -profiilin nimiä koskevia vinkkejä

Kun luot Google+ -profiilin nimen tai muutat sitä, muista seuraavat asiat:

• Etu- ja sukunimeä suositellaan: Sinun on annettava Google+ -profiiliin sekä etu- että sukunimesi. Vinkki: Voit käyttää toisena nimenä alkukirjainta, mutta alkukirjain ei voi olla kumpanakin nimenä. Esimerkiksi "Lauri P." käy, mutta "L.P." ei.
  • Nimimuutoksia on rajallisesti: Kun olet luonut nimesi tai muokannut sitä, voit joutua odottamaan jopa kolme kuukautta ennen kuin voit muuttaa nimeä uudelleen. Aikaraja riippuu siitä, miten kauan sitten olet luonut profiilisi ja milloin olet viimeksi muuttanut nimeäsi.
  • Lempinimet ovat valinnaisia: Voit lisätä lempinimen etu- ja sukunimien yhteyteen. Esimerkiksi Jussi "Hirvi" Tuppurainen tai Jussi Tuppurainen (Hirvi).
  • Ei toisena henkilönä esiintymistä: toisena henkilönä esiintyminen voi aiheuttaa profiilin jäädyttämisen.

Mitä tapahtuu, jos et voi käyttää haluamaasi nimeä

Jos yrität käyttää nimeä, jossa on numeroita tai välimerkkejä, voimme näyttää ehdotuksia nimen muokkaamiseksi tai pyytää valitsemaan toisen nimen. Pyydämme myös valitsemaan uuden nimen, jos valitset käytäntöjen tai käyttöehtojen vastaisen nimen.

Jos nimen lisäämisessä profiiliin on ongelmia, jokin alla luetelluista tilanteista saattaa päteä kohdallasi. Katso ongelmien kuvaukset ja korjausohjeet.

Vianetsintä

Yrität luoda profiilin nimen muuta kuin henkilöä varten.

Ratkaisu: Google+ -profiilit on tarkoitettu ihmisille. Jos yrität luoda profiilin esimerkiksi yrityksellesi, yhtyeellesi, perheellesi tai lemmikillesi, Google+ -sivu toimii todennäköisesti paremmin. Sivuilla voit käyttää erilaisia toimintoja kuin profiileissa. Voit esimerkiksi lisätä sivun omistajiksi useita henkilöitä ja saada tietoja sivua katselevien ja käyttävien ihmisten määrästä.

Google+ -sivun luominen:

1. Luo itsellesi Google+ -profiili.
  2. Luo sivu edustamallesi ryhmälle.
Muutit jokin aika sitten nimeäsi ja haluat muuttaa sitä uudelleen.

Ongelma: nimen muokkaamiselle on määritetty rajat Google+ -palvelussa.

Ratkaisu: Voit muuttaa nimeäsi kolme kertaa 90 päivän välein. Jos olet lähiaikoina muuttanut nimeäsi kolme kertaa, saatat joutua odottamaan seuraavaa muuttamismahdollisuutta jopa kolme kuukautta.

Sinulla on vain yksi nimi.

Ongelma: järjestelmämme olettaa, että käyttäjillä on kaksi nimeä.

Ratkaisu: kun lisäät nimen tai muokkaat sitä:

1. kirjoita nimesi etunimeksi.
  2. kirjoita piste (.) sukunimeksi. Ihmiset eivät näe tätä pistettä profiilinimessäsi, vaan he näkevät vain etunimen.
Sinua pyydetään valitsemaan toinen nimi.

Ongelma: Tietyt nimet ovat kiellettyjä. Emme esimerkiksi salli liian pitkiä nimiä, symboleita tai numeroita sisältäviä nimiä tai käyttöehtojemme vastaisia nimiä.

Ratkaisu: valitse toinen nimi.

Et voi muuttaa nimeä ilman järjestelmänvalvojan hyväksyntää.

Ongelma: jos käytät Google Appsia, et ehkä voi muuttaa nimeäsi ilman järjestelmänvalvojan hyväksyntää.

Ratkaisu: ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydä nimenmuutosta.

YouTube-kanavasi nimen muuttaminen

Lue lisätietoja YouTube-kanavan nimivaihtoehdoista.

Tilisi voidaan jäädyttää, jos katsomme profiilisi rikkovan käyttäjien sisältö- ja toimintakäytäntöä. Ilmoitamme, jos näin käy, ja selostamme käytettävissä olevat vaihtoehdot, kuten ohjeet valittamiseen.