De profielinstelling voor zoekresultaten wijzigen

Wanneer mensen een zoekmachine (zoals Google.nl) gebruiken om naar jou te zoeken, kunnen ze je Google+ profiel te zien krijgen in hun zoekresultaten.

Als je het mensen moeilijker wilt maken je te vinden via zoekmachines, kun je de instelling voor zoekresultaten in je profiel wijzigen.

Kiezen of je Google+ profiel wordt gecrawld door zoekmachines

Via je Google+ instellingen kun je wijzigen of zoekmachines je profielpagina wel of niet crawlen.

Belangrijk: Wijzigingen die je aanbrengt in je instelling voor zoekresultaten, kunnen op verschillende momenten worden doorgevoerd voor zoekmachines. Dit is afhankelijk van wanneer elke zoekmachine je profielpagina crawlt.

Android

Je kunt je instelling voor zoekresultaten nog niet wijzigen via een Android-apparaat. Gebruik een computer of een mobiele browser.

Computer
  1. Open Google+ op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Scrol naar 'Profiel'.
  4. Vink het selectievakje naast 'Anderen helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten' aan of verwijder het vinkje.

Tip: Als je Google+ gebruikt voor werk of school, staat de tekst 'Help mensen buiten mijn organisatie mijn profiel te vinden in zoekresultaten' naast het selectievakje.

iPhone/iPad
  1. Open de Google+ app Google+ op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen.
  3. Scrol naar 'Profiel'.
  4. Tik op de schakelaar naast 'Anderen helpen mijn profiel te vinden in zoekresultaten'.

Gebruik je Google+ voor werk of school?

De persoon binnen je organisatie die je Google Apps-account beheert (de systeembeheerder), kan kiezen of je profielpagina wel of niet wordt gecrawld door zoekmachines. Als je het niet met deze keuze eens bent, kun je de instelling wijzigen.

Je Google Apps-beheerder kan ook een interne directory beschikbaar maken die de namen en e-mailadressen van de mensen binnen je organisatie bevat. Belangrijk: Als de directory (Contacten delen) is ingeschakeld voor je organisatie, kunnen mensen binnen je organisatie je profiel gemakkelijk vinden, ongeacht je instelling voor zoekresultaten. Ze kunnen je profiel bijvoorbeeld vinden door contacten te zoeken in Gmail.

Als je niet zeker weet of je directory is in- of uitgeschakeld, raden we je aan contact op te nemen met het technische ondersteuningsteam van je organisatie.

Manieren waarop mensen je profiel kunnen vinden, ongeacht je instellingen

Ook als je profielpagina niet wordt gecrawld door zoekmachines, kunnen mensen deze nog steeds vinden. Bijvoorbeeld:

• Als iemand de URL of het webadres van je profiel kent, kan hij rechtstreeks naar je profiel gaan.
  • Als een link naar je profiel is opgenomen op een andere website (zoals een blog of nieuwssite), kunnen je naam en de link naar je profiel worden weergegeven in zoekresultaten.
  • Je profiel kan worden voorgesteld aan anderen. Wanneer iemand die je kent bijvoorbeeld Google+ gebruikt, kunnen we voorstellen dat hij jou toevoegt aan zijn kringen.
  • Mensen kunnen je profiel mogelijk vinden met de zoekfunctie in andere Google-producten (zoals de zoekfunctie van Google+).